Puberta a emoce

Puberta a emoce https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391526/bmid_puberta-a-emoce-uqz-391526.jpg 1 7 7

Grafická kniha Petra Měrky a Mateje Bednára, kdy první psal a druhý kreslil, je černohumornou povídkovou groteskou o dvou dospívajících dívkách objevujících svět, v němž sex ve všech podobách tvoří společenskou normu a vražda a korupce představují zákon. Svět, v němž je Matka příroda nahrazena Matkou televizí a z lidské existence se stalo má dáti dal. Komix je určen čtenářům starším osmnácti let.... celý text

Přidat komentář

felixrr
24.02.2024 1 z 5

Nevím. Jestli to má být jen alegorie, tak mi přišla dost plytká. Jestli něco hlubšího, tak mi to zůstalo skryto. Kresba dosti explicitní, ale když není jasný cíl, tak je celkem k ničemu.

Afilada
03.09.2020 1 z 5

Zklamání. Snaha maximálně šokovat, ale dál už za tím není nic. Matej Bednár slušně kreslí, ale to tuto 18+ knihu nezachrání.
Nedoporučuji.


Palivo
28.12.2019 3 z 5

Čauky mňauky literární rodino.

Petr Měrka, fantom českého trusu a arcivévoda pomatených vět opět zadul do svých per a společně s nějakým dalším týpkem udělal komiks o strastech dospívání. Jako vždy, je to dílo plné jemného humoru, vřelého laškování a slovíček, které zahřejí na srdíčku snad každého z nás. Z mnohých líbezných frází můžu za všechny vybrat třeba:

"Emoce držela v ruce katanu, křičela na pubertu: Pičo, dekujem se! A jala se prosekávat krví nateklými chuji ke svobodě bez spermatem naditých varlat."

Bohužel, po spektakulárních eposech jako Telekristus nebo Hitler se tentokrát Měrka neodvázal 100% a literární smyk tak zakončil na hezkých 7/10

Rawen616
08.11.2019 odpad!

Český komiks z poslední doby. Kvalitou je to stejné jako český film z poslední doby. Jak známo ze serveru Moviezone - na české filmy chodí recenzenti za trest a nebo z čirého masochismu. S českými komiksy je to podobné. Nemusím asi vysvětlovat proč - hodnocení hovoří samo za sebe.

capar
30.01.2019 2 z 5

Trošku jsem se ztratila v toku, ale mě Petr baví...Je to třeba brát s nadhledem, ale to zrcadlo lidem tam vždycky nastaví...a prostě je to vtipné.

LilianaNox
06.01.2019 2 z 5

Snový, krajně nihilistický, "bezcitný" komiks skládající se především ze sexu, drog a násilností, vtipný svou absurditou.

Norri
25.10.2018 odpad!

To jsem se jednou nechal zlákat pěknou tvářičkou na obálce a označením 18+. Což o to, porno či erotika to je. Asi…
Je to zřejmě alegorie. Puberta a Emoce jsou zosobněny do dvou holek a možná to má představovat náladovost a nadrženost těch dvou? Těžko říct. Ze začátku ještě máte naději, že to celé bude mít nějaký smysl, ale to vás brzy přejde. Je to sled nápadů a představ, které možná dávají smysl, když se čtenář zfetuje, ale střízlivý člověk nemá šanci. Sekají se “chuje”, trhají koule, dloubou se oči a hovna se vydávají za umění. Hodně se fetuje a podřezávají se žíly. Celkově je vyprávění dost ostřesné. Jako by Měrka své nápady jenom zapisoval do sešitu a ten pak bez jakýchkoliv úprav dal Bednárovi, aby to nakreslil. Vyprávění je nesmyslné, nahodilé. Naprosto nelogicky to skáče od jednoho nesmyslu k jinému bez jakéhokoliv přechodu. Kresba taky za moc nestojí. U pár obrázků se zdá, že by snad Bednár mohl být schopný nakreslit něco pěkného, ale tady to moc nehledejte. Vlastně se mu v případě tohoto scénáře ani nedivím, že se moc nesnažil.
Je to bezbřehá pi*ovina a nechápu, kdo mohl do vydání investovat nějaké peníze. K dočtení jsem se musel přemlouvat. Je to asi poprvé, co tady něco hodnotím jako ODPAD. Teď mě omluvte, jdu si oči vypláchnout Savem...

Štítky knihy

grafické romány

Autorovy další knížky

Petr Měrka
česká, 1979
2010  86%7edm 2010
2012  61%Hitler se na vás usmívá
2006  56%Telekristus a mentál
2016  30%Van Gogh 21. století
2018  26%Puberta a emoce

Kniha Puberta a emoce je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst1x