Psychologie

Psychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386748/bmid_psychologie-lFH-386748.jpeg 4 22 3

Komiksový úvod do psychologie nabízí překvapivě chytré a poučené, přesto dostatečně zábavné a uvolněné uvedení do psychologie jako oboru, ale hlavně do rozumění lidskému chování a vnímání. Čtenáři se touto cestou seznámí se základními principy vnímání světa (percepce, učení, paměti, myšlení), vnímání sebe (metakognice, emoce, motivace, stres a zdraví) i vnímání druhých (jazyk, osobnost, sociální vliv, stereotypy). Komiksový úvod do psychologie ocení nejen všichni středoškoláci, ale i zájemci o vysokoškolské studium psychologie. Pro odborníky může být kniha užitečným pomocníkem v tom, jak srozumitelně sdělovat fakta o jejich oboru.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Psychology


více info...

Přidat komentář

Ancezz
12.03.2023 3 z 5

Knihu jsme dostala jako dárek a dlouho jsem ji odkládala, než jsem se do ní pustila. Původně jsem si myslela, že se jedná o knihu pro náctileté, která pomůže nastínit pojmy z psychologie. Osobně mi moc nevyhovovala grafika. Bylo pro mě náročné číst text v pozadí a zároveň rozhovory postav. Čemuž přispělo také to, že ilustrace i text jsou kompletně v odstínech šedé bez využití jakékoliv jiné barvy. Co hodnotím pozitivně je obsahová stránka. Kniha v krátkých kapitolách vysvětluje základní informace týkající se psychologie. Odkazuje také na známe experimenty nebo osobnosti. Věřím, že pro někoho kdo má rád komiksy, a je na tento formát zvyklý, to může být skvělá volba k získání základního povědomí o psychologii.

Katarzyny
19.02.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, měla jsem přečteno za dva dny.


martinstefko
24.06.2019 4 z 5

Kniha "Psychologie: Komiksový úvod" se rozhodně dá doporučit jako úvod do psychologie, do pochopení toho, jak naše psychika funguje a především, jak fungujeme sami. Když si knihu "Psychologie: Komiksový úvod" přečtete, ani omylem se nestanete psychologem, ale nějaké to základní poznání, které má vědecké podklady, dostanete. A to je dobře. Hlavně proto, že je to podáno formou, která člověka nebude nudit, neurazí ho. Samozřejmě, je jasné, že se tímhle způsobem nedá jít moc do hloubky, ale to ani není cíl knihy. Jako každá úvodní kapitola k něčemu, ani ona nemůže zasahovat příliš do hloubky, a tak se spokojíme s tím, že je to jen otevření nějakého mnohem komplexnějšího tématu. Jen je trochu škoda, že si české vydání nezasloužilo lepší práci s některými obrazovými a textovými částmi, kdy zde zůstává angličtina, protože bylo jednodušší na ní vysvětlit problém, než to přeložit do všem srozumitelné češtiny. Tohle mi přišlo trochu zvláštní.

Autorovy další knížky

2018  86%Psychologie
2018  %Psychologie: Komiksový úvod

Kniha Psychologie je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce11x
Chystám se číst20x
Chci si koupit9x