Dokonalá manželka

Dokonalá manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420897/bmid_dokonala-manzelka-azv-420897.jpg 4 107 24

Forenzní psycholožka (a novomanželka) Jessie Huntová, 29, odhaluje, že v jejím novém předměstí číhá temné tajemství. Když se pak na scéně objeví mrtvé tělo, Jessie se ocitá ve spletité síti mezi svými nově nalezenými přáteli, tajemstvími svého manžela, prací na případu sériového vraha—a tajemstvím své vlastní temné minulosti. V DOKONALÉ MANŽELCE (psychologickém thrilleru o Jessie Huntové—knize první), věří Jessie Huntová, forenzní psycholožka v zácviku, že nechala temnotu svého dětství konečně za sebou. Se svým manželem, Kylem, se právě přestěhovala ze stísněného bytu v centru Los Angeles do velkého domu ve Westport Beach. Díky Kylovu povýšení v práci se topí v penězích.A Jessie má co nevidět dokončit svůj magisterský titul ve forenzní psychologii a učinit tak poslední krok, který ji dělí od jejího snu stát se policejní profilistkou. Sotva se však přistěhují, začíná si Jessie všímat celé řady podivných věcí. Vypadá to, jako by všichni její sousedé—a jejich chůvy—skrývali nějaká tajemství. Záhadný jachtařský klub, do nějž se Kyle tak zoufale snaží dostat, se hemží nevěrnými manžely a vlastními pochybnými pravidly. K tomu všemu se zdá, že neblaze proslulý sériový vrah uvězněný v psychiatrické léčebně, kde Jessie dokončuje svůj titul, ví o jejím životě více, než by bylo normální—nebo bezpečné. Jak se její svět začíná rozpadat, ztrácí Jessie důvěru ke všemu kolem sebe—i ke své vlastní příčetnosti. Opravdu odhalila ve slunečném a bohatém plážovém městečku v jižní Kalifornii zlověstnou tajnou konspiraci? Ví snad sériový vrah, kterého studuje, skutečně něco o původu jejích nočních můr? Nebo ji konečně dohnala její strašlivá minulost?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Blake Pierce
Originální název:

The Perfect Wife , 2018


více info...

Přidat komentář

Bustedka
11.01.2024 5 z 5

Vůbec jsem nečekala, že mě tahle série vtáhne, ale psychologie a sérioví vrazi vždycky baví. Vzhledem k tomu, že jsem celou sérii četla v jenom zátahu, bylo trochu unavující číst neustále to připomínání děje.
Jessie vytváí psychologické profily pro policii, její otec je sériový vrah, v kontaktu je s jeho obdivovatelem, také sériovým vrahem, do toho je ex padouch a všichni ji chtějí zničit. Tahle linka protíná celou sérii. V každém jednotlivém díle se ale řeší další případ, kde se však docela opakuje modus operandi. Ale skvělé to je.

tra-my5156
06.12.2023 2 z 5

Tahle série není úplně špatná. Ale nijak povznášející to teda fakt není. Když nachvíli chcete opustit světa vážného filozofického čtení, můžete se pustit do svět nic-neříkajících a nic-nedávajících detektivních děl, které jsou docela strhnující a pak si vlastně řeknete sami pro sebe, že už vás to nebaví, protože vám to nic nedává.


HančaŠ
10.11.2023 5 z 5

Každý má tajemství a na malém městě (nebo předměstí) se to tajemstvími jen hemží. Jak ale zareagovat, když se ocitnete uprostřed těch nejhorších? A co dělat, když zjistíte, že člověk, kterému máte důvěřovat, je vlastně úplně jiný než si myslíte?
Skvěle napsaná kniha. Bavila mě a rozhodně jsem se u ní nenudila. Těším se, až si přečtu další díl.

Esterka_book
14.07.2023 5 z 5

Napínavé vyprávění,které se rozjíždí a velmi zajímavé zakončení příběhu.

ArwenAragorn
23.01.2023 3 z 5

61%
...Za ní se ozývaly těžké kroky, které se k ní beze spěchu, ovšem vytrvale blížily. Bylo slyšet, jak mu pod botami křupají větvičky.
Neohlédla se. Místo toho se postavila tak, že jí palce visely v prázdnu, a snažila se sebrat odvahu ke skoku. Boty za ní se mezitím každou vteřinou přibližovaly.
_____________________________________________________________________________________________________________
Přečetla jsem podruhé a tentokrát musím říct, že bych klidně dala 4 hvězdičky, tj. víc, než knihám autora dávám. Je to taková jednoduchá oddechovka, dobře se čte.
Odpustím některé dost nesmyslné věci a doporučuji.

VeruMalfoy
11.01.2023 3 z 5

Do půlky jsem si říkala, co to vlastně čtu, kdy přijde to slibované krimi. Někde v 60% knihy to konečně přišlo a příběh začínal být konečně trochu zajímavý. Posledních 30% jsem si docela užila, zároveň jsem si však uvědomovala díry v příběhu. V konečném důsledku šlo podle mě o průměrnou knihu. Nic dechberoucího.

petulik330
02.01.2023 5 z 5

Začátek byl dost zavádějící, tak jsem nevěděla co od knihy čekat.
S rostoucím postupem přečtených stran se kniha stala dost napínavá a já jsem se nemohla od ní odtrhnout před dočtením celé knihy.
Celá kniha byla dost zajímavá a velice zamotaná. Nic není tak jak se jeví na první pohled.
Za mě na prosto famózně napsána kniha ke které se jistě ráda vrátím. Nemůžu jinak než vřele doporučit a už se těším na další díl.

andrea7191
30.08.2022 4 z 5

Tak nějak jsem nejdřív nevěděla, co od toho čekat. Zavánělo to Stepfordskýma paničkama a začátek mě moc nebavil. Nicméně poté, co se to trochu rozjelo jsem knihu nemohla odložit. Pasáže, kdy Jessie byla v ústavu a povídala si s konkrétní osobou, mi přišly perfektní a napínavé. Jak už tady psali jiní, byla jsem velmi překvapená z konce. Tedy konkrétně mě překvapilo odtajnění věznitele. Linie manželství pro mě byla jen jakýsi provázející příběh, který jsem četla letem světem, protože mi nepřišel nijak zvlášť originální a vnímala jsem ho jen jako doplněk k profesnímu příběhu hrdinky.

lucimodels
03.08.2022 5 z 5

Pomalu se kniha začala rozjíždět a konec byl skvělý :) za mě nepředvídatelný a okamžitě jsem si koupila další díl. Knihy od Blake Pierce mi prostě sedí

rafan65
23.06.2022 4 z 5

Začátek knihy docela nuda, od poloviny to dostalo náboj a závěrečných několik kapitol paráda. Dám si pauzu a určitě vyzkouším další díl této série.

Danyskaify
10.01.2022 5 z 5

Na první pohled mi kniha nic neříkala, ale jakmile jsem se začetla tak jsem jí musela přečíst hned.

ddkk
23.11.2021 2 z 5

Bylo to dost divné. Nějak jsem nepochopila, co to vlastně čtu. Jak píše HaHa1 - nejdříve to fakt vypadalo jako Stepfordské paničky, do kterých se sem tam vloudil náznak nějakých nejasných hrůz z minulosti hlavní hrdinky, pak to pokračovalo jako tajuplný román o podváděné ženě a nakonec z toho bylo cosi jako thriller. Děj byl mnohdy nelogický, místy až naivní, plný banalit. A konec, ten mě svou absurditou a úprkem úplně odrovnal. Jak se ovšem zdá, s hlavní hrdinkou, která je bohužel poměrně dost hloupá, se dál počítá jako s forenzní psycholožkou! Neuvěřitelné...I dvě hvězdičky jsou ažaž.

Asi nejsem sama, ale spletla jsem se. Vlastně jsem chtěla číst úplně jinou Dokonalou manželku, knížku od jiného autora. To mám za to!

A ještě dodám: bohužel ani překlad nebyl úplně nejlepší. Jen pro ilustraci - opakovaně se tam třeba objevuje úžasné "z tama" či "od tama". A podobných lahůdek se najde v textu více.

HaHa11
22.10.2021 3 z 5

Kniha začínala něco jako Stepfordské paničky pančované thrillerem. Postupně se rozjelo několik dějových linií - nápady tady byly, ovšem jejich (ne)dotažení považuji za značně problematické. Logika šla mnohdy stranou, závěrečných několik desítek stran se šturmovalo na všech frontách - jako by už chtěla autorka mít Jessii z krku. Ovšem jenom dočasně - vizte poslední slova knihy. Dobrý marketingový tah, a tak ohodnotím třemi hvězdami (i když jsem si poměrně jista, že se na další pokračování zlákat nenechám).

nela3812
06.10.2021 3 z 5

Tuto knihu mi zdarma k přečtení nabídla knihovna ipadu. Anotace vypadala skvěle, ovšem ohlasy knize příliš bodů nedávaly. I přesto jsem se do knihy pustila velmi mile mě její čtivost a zpracování překvapilo.

Děj se zpočátku trochu vleče. Jedná se však o první díl série a lehké seznámení s životem hlavní hrdinky tak není zcela od věci. Od cca 70 strany začne děj nabírat na obrátkách a dochází k mnoha zajímavým zvratům a odhalením.

Nejvíce mě bavili rozhovory Jessie se sériovým vrahem, které probíhaly ve věznici. Z jeho přístupu, otázek i odpovědí mrazilo. Kromě posledních několika stran to bylo to nejnapínavější, co se v knize nacházelo.

I manžel Jessie na posledních stranách překvapil. Poté co se záhada jachtařského klubu dostávala více na povrch, začala unikat také jiná tajemství. Ovšem s takovou zápletkou, jakou autor vytvořil, kolem manžela jsem rozhodně nepočítala.

Čtivost se knize nedá upřít, nicméně mě celou dobu naplňoval pocit, že tomu příběhu stále něco chybí. Přišlo mi to místy přitažené za vlasy a jindy je příběh úplně prázdný a bez jiskry. Hodnotím pouze 3,75/5. Ale i tak bych ráda dala šanci dalším dílům a zjistila, jak pokračuje život hlavní hrdinky.

Termina
09.08.2021 3 z 5

Když pominu naprostou absurditu celého děje a budu se na knihu dívat jako na tvorbu jenž se relativně dobře a svižně četla mohlo by moje hodnocení být v celku kladné .. kladné v tom smyslu že i když nad polovinou knihy kroutíte hlavou nad přehnaným dějem stejně vás něco nutí to proste dočíst .. no nic tak DÍK!

WaN635
04.08.2021 3 z 5

Celkem dobře se to četlo.
Začátek knihy byl celkem pomalý, až jsem se bála, že jsem si spletla žánr. Ale zhruba v půlce se to celkem slušně rozjelo a nakonec to byl slušný thriller. Jedna hvězda dolů jde za příšerný překlad a přesmyčky a druhá za hlavní ženskou postavu, která mi byla občas dost nesympatická.

Radka1911
27.06.2021 4 z 5

Po pomalejším rozjezdu slušná detektivka. Líbilo se.

micha-ella
07.05.2021 1 z 5

Omyl! Chtěla jsem číst Dokonalou manželku od jiného autora. (Delaney)

Puntíkatýhrnek
06.11.2020 1 z 5

Mno, větší nesmysl jsem dlouho nečetla. Údajně špičková forenzní psycholožka s uvažováním desetiletého, možná i lehce retardovaného děvčátka, kterému nikdy nic nedojde, děj přeplácaný, dost neuvěřitelný a nesmyslný...Kniha nemá žádný spád, pořád jsem se přemlouvala, abych to dočetla, ale je to marný, je to marný...je to marný...Za mne nedoporučuji.

ArMvdD
19.09.2020 odpad!

Příšerná slátanina při které si už od první půlky říkám, že to nemůže být horší.. A ono je.
Hlavní hrdinka je zjevně úplně hloupá, zbytek postav komicky průhledný a "děj" nejen předvídatelný, ale ještě navíc absolutně nezáživný a absurdní.
Do detektivky to má daleko. Spíš jde o červenou knihovnu, v níž si pěstěná panička ve volném čase hraje na vyšetřovatelku. A protože příběh nemá čím zaujmout, nastrčí do něj autor několik rádoby šokujících faktů, které to celé ale uvrhnou do ještě hlubší propasti trapnosti.
A to má prý tahle šaráda ještě dva díly. Tolik dalšího času, co mi už nikdy nikdo nevrátí, obětovat nebudu. Jednou bylo až dost.

Autorovy další knížky

Blake Pierce
americká
2019  73%Dokonalá manželka
2016  76%Navždy pryč
2018  82%Ještě než zabije
2019  69%Kdyby to věděla
2018  81%Hlídaná

Kniha Dokonalá manželka je v

Právě čtených8x
Přečtených173x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce191x
Chystám se číst64x
Chci si koupit7x
dalších seznamech5x