Psi - příruční atlas

Psi - příruční atlas https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390884/bmid_psi-prirucni-atlas-zBU-390884.jpg 5 2 1

Přehledný atlas psů, upravený v menším ,,cestovním" formátu, klade důraz na české prostředí a zahrnuje tradiční osvědčená plemena, popisuje podrobně vlastnosti psů a uvádí tipy na výcvik i zkušenosti českých chovatelů.

Přidat komentář

(O.O)
23.12.2023 5 z 5

Nádherná miniaturní encyklopedie v kapesním formátu. Tato kniha, ač útlá a skromnějších rozměrů, se může hravě měřit s těmi nejlepšími kynologickými příručkami, které kdy vyšly, bez ohledu na počet stran!
Kouzlo této publikace tkví v úspornosti informací, tedy není zde žádný „balast“.
Veškeré informace o psích plemenech jsou srozumitelně popsány a každá stránka této úžasné knihy vypadá přibližně stejně (liší se fakty, ale její rozvržení a parametry toho kterého psího společníka najdete vždy na stejném místě), což krásně usnadní orientaci a není problém plemena mezi sebou snadno porovnávat.
Výstižně je zde popsáno, pro koho se hodí, také pro koho se nehodí, a něco o obecné povaze každého plemene.
Taktéž neschází údaje o výšce v kohoutku, přibližné hmotnosti a nárocích na chov, jak náročné je které plemeno na ochočení a případné psí sporty, a jak hojně je rozšířeno.
Výčet psích plemen shledávám jako naprosto dostačující a musím přiznat, že bych si v praxi uměl tuto publikaci představit, kromě příležitostného nahlédnutí pro vyhledání konkrétní informace, například u člověka, který si v klidu sedne někde v parku na lavičku a už sleduje, kolik desítek plemen nejrůznějších psů a psíků kolem proběhne. K tomuto 'lovu' je příručka díky kapesní velikosti snad až předurčena.
A pokud má třeba dotyčný své ratolesti ve věku, kdy objevují svět a dychtí po informacích o všem, co se kolem nachází, odehrává a hýbe, může jim zprostředkovat zajímavé edukativní vsuvky právě pozorováním a zaškatulkováním každého kolem proběhnuvšího chlupáče (i naháče) právě pomocí této dle mého názoru úžasné a jedinečně srozumitelně koncipované příručky.
Suma sumárum, kouzlo tkví v jednoduchosti, a v té bývá také síla. Ač neoplývá objemností, tak silnou stránkou knihy je kompaktní obsáhlost, kdy má člověk snad až pocit, že z ní dostal maximum informací. A maximum za maximum ode mě dostane i tato kniha. Pět hvězd *****

Štítky knihy

encyklopedie psích plemen

Autoři knihy

Lea Smrčková
česká, 1961
Martin Smrček
česká, 1956

Kniha Psi - příruční atlas je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce1x