Psí cesta

Psí cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216273/mid_psi-cesta-216273.jpg 5 582 183

Pokračování úspěšné knihy Psí poslání přináší další dobrodružství chundelatého psího kamaráda, který po smrti milovaného páníčka Ethana nachází nový smysl svého bytí po boku jeho vnučky Clarity. Provází ji celým jejím životem jako labrador Buddy, kříženka Molly, miniaturní voříšek Max a nakonec...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Příběhy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

A Dog's Journey , 2011


více info...

Vivetkav
Vivetkav
02.03.2024 3 z 5

Po prvním dílu jsem potřebovala další a byl to zase krásný smutný i veselý příběh, ale krásně plynulý..moc se mi líbil.. přemýšlím co bude následovat ve 3 když na konci se ta psí dušička se všemi setkala, tak se nechám překvapit..

luutha
luutha
03.09.2023 5 z 5

"More strange than the unnatural nature of the dog pack was CJ's obsession with collecting our poops. ... She would carry them with her for a time in little bags and then would leave them in containers on the street, which was even more baffling-why go through all the work of picking them up and carrying them if she wasn't going to keep them?"

Tentokrát jsem slzu neuronila. ALE tahle pasáž a konec knihy mi vehnala slzy do očí ze smíchu i ze smutku.
Když jsem dočetla první díl, nebyla jsem si jistá proč vlastně potřebuji číst pokračování. Má kuriozita vyhrála a poněkud skepticky, jak se bude děj dál rozvíjet, jsem se pustila do druhého dílu. A jsem ráda, že jsem pokračovala.
Příběh je vlastně stejný, autor jej napsal tak dobře, že to nutí čtenáře číst až do úplného konce.


katerina3502
katerina3502
07.08.2023 5 z 5

Krásné pokračování série, chytne za srdce nejen pejskaře. Jednoduchý styl psaní, který velmi rychle utíká a jedná se opravdu o silný příběh a přesně vystihuje, jak nás psí parťáci chrání a pomáhají nám i v těch nejtěžších a psychicky vypjatých životních situacích.

Luccy24
Luccy24
10.07.2023 5 z 5

Kniha nádherně plynule navázala na předchozí díl. Krásný, silný a dojemný příběh.

JezinkaJ
JezinkaJ
04.07.2023 4 z 5

Uznávám, že je to trochu prvoplánově dojemné, ale na to přijdete až pak. :) I tak mě čtení bavilo a dojimalo. Trochu jinak se teď koukám i na své kočky a přemýšlim nad tím, co si asi říkají...
Moc mě bavily pasáže, kdy se reinkarnace povedla tak, že ze psa byla fenka, která ale o sobě uvažovala jako o psovi. To je hezký autorský vtípek.
Je to vážně moc milá kniha, vybočující svou úrovní z podobných.
Přála bych si, aby každá psí i kočičí duše měla svého člověka a domov.

Lili
Lili
20.01.2023 3 z 5

Navždy s Tebou.

medvídě
medvídě
31.12.2022 5 z 5

Trvalo mi dlouhou dobu, než jsem se dostala k pokračování této série a tento díl se velmi povedl. Klidně by jím mohl příběh o Baileym končit. Tentokrát má náš psí hrdina na starost Ethanovu vnučku, která nemá vždy lehký život, a provází ji v různých psích podobách a velikostech.
Příběh je velmi čtivý a místy i silný.
Krásný návrat do světa lidí z pohledu čtyřnohého parťáka, který by za nás dýchal.
Filmové zpracování tohoto dílu nemůžu hodnotit, ještě jsem na něj neměla odvahu.

Verčule88
Verčule88
23.11.2022

Druhý díl, stejně jako Psí poslání, opět chytne za srdce nejen pejskaře. Není od věci podívat se na život psíma očima.

Gweny
Gweny
02.10.2022 5 z 5

"Psím posláním rozhodně není chápat, co lidé chtějí, protože to se pochopit nedá." (s. 282)

Po delší době kniha, u které jsem při čtení prolila potoky slz. Psí poslání mám ještě v živé paměti, ovšem nečekala jsem tak emotivní začátek (v podstatě mě dostala do kolen hned třetí kapitola).
Už jsem v knize nenacházela tolik vtipných scén, jako v té předchozí. A přesto jsem i navzdory bolesti v hrudi četla dál, slzy neslzy.

"Psí jsou andělé, které nám posílá Bůh, aby nám pomáhali." (s. 300)

Mívala jsem psa, 14 let. Taky to byl voříšek. A můj největší kamarád v raných školních letech, kdy jsem neměla žádné kamarády. A i když spolu už 11 let nejsme, zatím jsem si nenašla cestu k jinému. Snad jeden na druhého taky čekáme, až nám bude souzeno být opět spolu.

"V podstatě platí pravidlo: dobrý člověk je ten, kterého zbožňuje pes." (s. 283)

No, nebudu ten komentář protahovat. Pokud milujete zvířata, přečtěte si oba dva díly. Ale mějte po ruce vždy dostatek kapesníků.

Ivanule
Ivanule
17.07.2022 5 z 5

Stydím se, stydím se,že mi přečtení této knihy trvalo tak dlouho,ale musím se ospravedlnit,četli jsme to s dětmi v rámci čtení na spaní a nečetli jsme každý den, kniha výborná,a konec ten mě opravdu dostal i slzy byly jak to bylo krásně napsáno! Už se těšíme na další knihy od autora

Karoll_ina
Karoll_ina
06.02.2022

Znovu dojemny pribeh psi duse a vsech panicku, zajimave osudy a nejlepsi konec, jaky mohl byt. Skvele napsano… pro pejskare fajn kniha.

esfinge
esfinge
23.01.2022 4 z 5

Krásná dojemna kniha. Buddy, Molly, Max a Toby a jejich psí cesta prolínajíci se celým příběhem.

Klarkare
Klarkare
17.10.2021 5 z 5

Kniha rovnako dobrá ako predošlá. Špeciálne koniec ma veľmi potešil.

18LenkA12
18LenkA12
06.10.2021 5 z 5

Opětovně silný dojemný příběh. Krásně navazuje na první díl. Napínavost a stupňovitost příběhu roste přirozeně. Konec opět se neobešel bez slz. Dějová linka se zacyklila a vše skončilo tak jak mělo a jak si hlavní hrdina přál.

netopýrek
netopýrek
18.07.2021 5 z 5

Možná ze mě mluví sentimentalita pejskaře, ale jednou za čas je tenhle typ knihy moje guilty pleasure.

Psí cesta je o životě, lidech, pocitech ale skrývá se tam mnohem víc, alespoň pro mě. Každý Baileyho život, ať už se jmenoval Molly, Max nebo Toby byl něčím výjimečný, něčím jiný a přesto v mnohém stejný, známý a příjemný... A nakonec jsem se neudržela a mnohokrát jsem na písmenka na stránce neviděla přes slzy.

Zamilovala jsem si jeho občasnou nechápavost, přeci jen zažil tolik životů a spousta věcí mu stále unikala, ale bylo to svým způsobem milé, roztomilé a většinou to pozvedlo mou náladu a vykouzlilo šťastný úsměv na tváři. Připomnělo mi to proč tolik milujeme své chlupaté strážné anděli.

Pralev
Pralev
01.05.2021 4 z 5

Tak trochu dojení značky. Na rozdíl od Psího poslání mi tohle už přišlo jen o těch pejscích a ne tolik o lidských osudech z pohledu psa. Zatímco Psí poslání ve skutečnosti nebylo tak úplně o psovi a o reinkarnaci, ale o mezilidských vztazích (možná v knihách hledám něco, co tam ani není? :-D), tady už to na mě působilo jako příběh cílený čistě na pejskaře. Protože taky jsem a ta kniha je hrozně milá a dobře se čte, dávám vysoké hodnocení, ale do prvního dílu tomu z mého pohledu hodně chybělo.

KajaPet02
KajaPet02
21.04.2021 4 z 5

Tato kniha mě naprosto uchvátila (stejně jako předchozí díl). To, jak se bezelstná psí povaha Buddyho/Molly/Maxe/Tobyho prolíná s vážností situací, které se dějí lidem kolem něho a jejich spletitými osudy, je opravdu neuvěřitelné, není vůbec těžké uvěřit, že příběh skutečně vypráví pes, který jde cestou mezi jednotlivými životy. Bylo zajímavé sledovat, jak se učí a často i vtipné, když něco pochopil po svém a mnohdy úplně špatně, ale kdo by mu to měl za zlé, je to přece pes. Jelikož sama sdílím život (a postel) se psem, bylo pro mne čtení opravdu silný zážitek, to jak citlivě a dojemně je kniha napsaná, se nedá slovy popsat.

Holly.W
Holly.W
14.04.2021 5 z 5

Miluji pejsky a doma taky jednoho mám. Kniha nádherná. Dojemný, silný příběh, ještě silnější než Psí poslání. I slzička ukápla. Rozhodně se mrknu i na film. A rozhodně si koupím i Psí slib.

malýčtenář
malýčtenář
10.04.2021 5 z 5

Opět velmi působivý a dojemný příběh o reinkarnaci psího života. Autor opět nezklamal a velmi citlivě nám přibližuje lásku a oddanost našich nejlepších kamarádů. S úsměvem, ale i slzičkou v oku jsem sledovala příběh a musím jen vřele doporučit. Asi kdo nemá psa,nepochopí.

janasim
janasim
19.03.2021 5 z 5

Opět jsem dojatá, opět přemýšlím nad tím starouškem, kterého mám u rodičů a který mě doprovázel v době mého dospívání. Příběh je velmi čtivý, plný zajímavých myšlenek, lásky, smutku, bolesti, odvahy, přátelství a věrnosti. Tato kniha by měla být čtena.