Psaní jako posedlost

Psaní jako posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467455/bmid_psani-jako-posedlost-mTY-467455.png 5 9 4

Pronikavý knižní rozhovor s novinářem, popularizátorem vědy a spisovatelem Karlem Pacnerem vychází k jeho životnímu jubileu. Otázky pokládala zkušená publicistka Martina Riebauerová, tč. šéfdramaturgyně Událostí, komentářů ČT. Nesměřují pouze do minulosti. Jsou velmi aktuální. Autor reflektuje různé oblasti vědy i moderní historie s důrazem na špionáž s nebývalým přehledem. Vyjadřuje se k projektům Elona Muska stejně kompetentně jako k nebezpečí oligarchického pojetí řízení státu v době koronavirové.... celý text

Přidat komentář

Auto999
04.11.2022 5 z 5

Úžasný rozhovor s úžasným člověkem. Neskutečně obrovský elán do života a vědy. Víc takových lidí.

Jana283
14.05.2021 4 z 5

Karla Pacnera jsem znala především z rozhlasu, kde krásným hlasem mluvil o vědě a kosmonautice tak, že i já, člověk zcela netechnicky zaměřený, jsem si ho s velkou chutí vyslechla. Bohužel, první kniha, kterou jsem si od něj přečetla, byla jeho knihou poslední, protože K.P. letos v dubnu zemřel. A troufám si říci, že jsem ji přečetla s tak velkým zaujetím, s jakým pan Pacner psal. Byl to člověk naprosto oddaný psaní a zůstalo za ním úctyhodných šest desítek knih a tisíce novinových článků. Obětoval psaní vše – osobní život, koníčky, odpočinek… A přesto mi bylo při četbě knihy jasné, že toho nelituje a jeho způsob života ho naplňoval a nechtěl by a asi ani nedokázal žít jinak. Bylo to velmi inspirativní a obohacující čtení. Miluji „posedlé“ lidi.


terka
11.05.2021 5 z 5

"... rád bych věděl, co o mně budou psát, až umřu," je jedna z posledních odpovědí v zajímavém knižním rozhovoru.

JiříŠkorpík
04.04.2021 5 z 5

Knížku jsem si po přečtení schoval, pro případ, že bych někdy hledal elán do práce. Řekl bych, že se jedná o hodně otevřenou zpověď starce (K.P. má toto slovo raději než senior), takže se o jeho životě, a o tom jak píše knihy dozvíte mnoho.

Štítky knihy

novináři špionáž věda koronavirus, covid-19

Autoři knihy

Karel Pacner
česká, 1936 - 2021

Kniha Psaní jako posedlost je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x