Psanec

Psanec https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37143/bmid_psanec-jj9-37143.jpg 4 19 6

Ben Curry vládne bandě drsných zločinců, kteří jsou postrachem po celých Státech. Rád by předal vedení Mikeovi, který se sice umí prát a zacházet s nožem i s revolverem, ale nikdy neporušil zákon a touží žít jinak. Když se však v gangu začne rozmáhat zrada, i Mike se musí rozhodnout - zachovat loajalitu vůči Benovi, anebo jít za svým snem o novém bezúhonném životě...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Son of a Wanted Man


více info...

Přidat komentář

Nočnípták
17.04.2022 5 z 5

Bezvadná kovbojka. Kdysi jsem ji už četla, ale skoro všechno zapomněla. Tak jsem si to teď užívala. Louis L'Amour je jedničkou mezi autory knih o divokém západě a jeho romány o rodu Sackettů nemají podle mě konkurenci. A v této knize se jako vedlejší postava objevil jeden z nich. Městský maršál Tyrel Sackett.
Ocenění zaslouží práce překladatele a také se mně líbí moc hezká obálka.

alekis
04.03.2022 5 z 5

Myslela jsem, že, nevěda do čeho se dát, otevírám rodokaps, který po pár řádcích zase zavřu. A staré pravidlo Divokého Západu se opět vyplnilo do písmene: nikdy nepodceňuj protivníka!
Autor, jehož stručný životopis jsem si přečetla v závěru knihy, musel být nesmírně zajímavý chlapík, taková dokonale vymyšlená postava z románu, ale v realitě!
Příběh je zajímavý a čtivý, tu se nedá nic vytknout, i když přiznávám, ani nadmíru jásat. Ovšem: způsob psaní autora a k tomu dokonalý překlad, to prostě nemá chybu! Stojí za přečtení, a když podotknu, že ani velmi drobná, pomaličku se rozvíjející romance neschází... :-)


Jara 56
04.02.2022 5 z 5

Krásně napsaná kovbojka se vším co k tomuto žánru patří, nejlepších od tohoto autora co jsem zatím četl.

Luigi1
30.07.2020 5 z 5

Louis L´Amour nezklamal.Ben Curry našel malého chlape Mikea Bastiana a ujal se ho.Společně se členy bandy z něj vychovali vynikajícího stopaře a obratného muže.Mike se měl stát budoucím šéfem bandy,ale Mike měl jiné plány.
Nejlepší pasáž,která se hodí-upravená-do dnešní doby.
Lidé musejí žít pohromadě,a to jde jenom v případě,že dodržují zákony.Ve slušném světě neni pro -psance-místo,aspoň ne v tom světě,který se snažíme udržovat

Šungitka
12.04.2019 4 z 5

Dobrý odpočinek po detektivkách, takové pohlazení po duši... Mám moc ráda knihy od L´Amoura. A Jiříkem namluvení Sackettové - to je přímo balzám.

alnahu
17.08.2012 4 z 5

Skvělá pohodovka na víkend