PS: Je to výzva

PS: Je to výzva https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450756/bmid_ps-je-to-vyzva-PHZ-450756.jpg 4 248 49

P.S. série

< 3. díl

Drahá slečno Keanová, dříve, než tato směšná domluva započne, dovolte mi, abych se dostatečně jasně vyjádřil: vím, kdo jste, vím, že Vás můj otec najal, a vím, proč Vás najal, nejpodstatnější však je, že Vaše služby nejsou zapotřebí. Ve skutečnosti nestojím o žádnou část miliardového impéria svého otce, a nic na tom nezmění ani skutečnost, že mi „dopřeje“ jednu z „nejlepších asistentek v zemi.“ Jen plýtvá penězi. A Vy svým časem. Nicméně jelikož jste tak pošetile podepsala neprůstřelnou smlouvu s klauzulí o zásahu vyšší moci a jelikož mě můj otec dotlačil do přijetí této funkce, zdá se, že jsme tu společně uvízli – alespoň do příštího měsíce, než Vaše smlouva vyprší. Naše spolupráce ve WellesTechu by měla proběhnout relativně bez problémů, avšak nenamlouvejte si, že jsem si nevšimnul toho, jak mě Vaše krásné oči sledují nebo jak zadržujete dech, když se naše ruce střetnou. Fascinuji Vás, což Vás ničí, protože se mnou stěží dokážete vydržet v jedné místnosti. Máte mě za problém, který stojí za vyřešení? Za nerozluštitelnou hádanku? Zajisté, do toho. Vypočítejte x. Prolomte kód. Možná to bude i legrace (ale pouze pro mě, pro Vás ne). S úctou Calder Welles II PS: Je to výzva!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

P.S I Dare You , 2018


více info...

Přidat komentář

Ála1968
23.11.2023 4 z 5

Tohle byl asi nejslabší díl.Za mě vede první díl, druhý byl taky super,ale tady to trošku drhlo.Žádný extra děj tu nebyl, takové trošku spíchnuté nahonem.

tynaaa770
01.11.2023 4 z 5

I třetí díl ze série P.S. byl fajn
Každá z knih byla vždy o ,,jiném světě" a každá z nich byla něčím zajímavá, nedokážu posoudit, která byla nejlepší.
Tato stejně jako předchozí, byla příjemná oddechovka. Opět tam nebylo nic vyloženě BUM. Líbilo se mi téma, což asi pomohlo k tomu, abych nebyla zklamaná, ale možná to mohlo být trošičku víc propracované, napínavější a ne tak rychlé.
Četlo se samo


adela2230
25.12.2022 5 z 5

Skvělý příběh o rozdílných lidech. Nejsou tam žádné zbytečné odbočky a příběh skvěle plyne.

Gabusza
19.04.2022 5 z 5

Další romantický příběh dvou rozdílných lidí, ale při tom si oba z dětství nesou nehezké vzpomínky a rozhodnou se je změnit a žít jinak, než jejich rodiče.

Opět jsem se bavila. Cadler, sexy drsňák a Aerin, posedlá pořádkem, jeho asistentka prožívají sexy románek, ale jestli se z jejich románku vyvine něco víc, si musíte přečíst sami ;)

Moc se mi to líbilo, mělo to spád a děj, některé poznámky od Cadlera jsou reálný a souhlasím s ním :-)
“Vztahy nemaj řád.
Lidé jsou komplikovaní.
Očekávání jsou předzvěstí zklamání”

MAU256
26.03.2022 5 z 5

"Prosím, nedopusť, abys tohoto rozhodnutí jednou litovala. Dej nám šanci."
Miluji tyhle čtivé příběhy, s romantikou a šťastným koncem. Kdo si chce odpočinout a vypnout od přemýšlení, je tato knížka ideální relax, mohu jen doporučit.

Pedruska01
23.01.2022 3 z 5

Tak jsem popadla třetí a poslední knihu ze série P.S. Četla se stejně rychle jako její předchůdkyně. Styl i tempo byly v pořádku. Někdy teda až moc rychlý děj, zvlášť na konci, což mi přišlo akorát na škodu. Musím hned zkraje taky konstatovat, že tento díl byl pro mě taky nejhorším/nejslabším, a to z mnoha důvodů.
Hlavní hrdinka Aelin byla zvláštní. Nedokázala jsem si k ní vybudovat žádný vztah. Byla to taková plochá postava, kterou jsem jen sledovala, nic víc. Zdála se mi jako rozporuplná osoba. Asi úplně nepochopím toho, kdo má tolik potřebu mít věci pod kontrolou a doslova posedle srovnány, že se bezhlavě pustí do něčeho tak "velkého". Najednou nepřemýšlí? Najednou vlastně není tak ujatá? Ach jo. Zmíňka o jejích rodičích se mi taky nelíbila. Jediné, čím se mohla pochlubit, byl její bratr doktor.
Druhý hlavní hrdina Calder u mě vyvolal snad jen o zrnko víc sympatií než jeho protějšek, ačkoliv taky, spíš bych řekla, že jsem ho stejnak jen sledovala, aniž bych cokoliv. Calder byl takový ten klasický hrdina do těchto příběhů a jak už to tak bývá, tak během týdne, dvou se zblázní ho holky, kterou absolutně nezná, ale hrozně miluje. Jsem romantik a mnoho klišé překousnu, ale tady mi to moc nešlo. Wtf?! Jeho otec byl prostě parchant, takže to, co se mu stalo si svým způsobem zasloužil, ať už to zní jakkoliv hrozně.
Ti dva byli rozhodně zvláštní pár. Přišlo mi, že chemie mezi nimi, která by působila na mě jako čtenáře vůbec nefunguje. Nechytlo mě to za srdce, nevyvolalo úsměv, nerozesmálo, nic. Jedno velké holé a smutné nic. Bylo to slabé.
A to nemluvím o rychlosti děje, kterým jsme tedy prosvištěli jak nic, na to, co se "všechno" stalo. A to hlavně v posledních kapitolách. Takový rychlík, který byl navíc nereálný a přitažený za vlasy. Příběh je navíc zasazený do klasické šablony - šéf a sekretářka, která je sice dost omletá, ale vždycky se dá zvládnout ji nějak zajímavě zpracovat. Tady, tak nějak a opět nic. Nic zajímavého, co by mě chytlo a bavilo. Myslím, že tohle zpracování šablony se nepovedlo, nevím, co autorka dělala.
Byla to kniha, co mi sice vyplnila čas a fakt až nepochopitelně rychle se četla, ale nic mi bohužel nedala. Cítím lehké zklamání. Taky, zase nechápu, co má společného s "P.S." - ten jeden krátký vzkaz se do toho snad ani nedá počítat. Asi mě představa dopisů v první knize přivedla v omyl. Musím však ocenit závěr/epilog o několik let později. Ten se mi vlastně líbil, zněl tak nějak normálně. Stál na místě a byl pravděpodobný. Tak asi proto. Tenhle díl bych úplně nedoporučila, slabota. Hodnocení musím oproti zbytku stáhnout dolů. Je to takový nic neříkající a zvláštně nijaký střed.

Ralemo
18.12.2021 4 z 5

Klasická romanťárna, žádná zápletka. Hezký příběh. Předchozí díly byly lepší. :)

AnDyB
13.12.2021 2 z 5

Nevím proč ale předchozí díly v sérii se mi líbily mnohem více. Více záživnější tady bylo vše až moc očekávané i na takovou oddechovka. Ale jinak přečteno jedním nádechem klasická jednohubka

Kristy.Seb
19.08.2021 4 z 5

Všichni se s ničím pereme. Všichni jsme uvnitř poznamenání, všichni jsme zlomení a zničení. A snažíme se dělat, co umíme.

V životě se musíme rozhodovat, čeho budeme litovat nejméně.

Těšila jsem se na tenhle díl, ale asi me trochu zklamalo, že tam nebyla to hu větší zápletka. Ale fajn příběh.

janina66
02.05.2021 4 z 5

Příjemná a milá oddychovka. Velice čtivá romantika. Tuto řadím na druhé místo. U mě vede první díl "PS: Nesnáším tě. Také se mi líbí epilogy.

AliceTief
23.04.2021 4 z 5

Příběh mi přijde o něco jiný, než předchozí dva díly, každopádně se mi knížka líbila, jako taková klidná oddechovka, žádné velké drama...

Jita160
03.04.2021 5 z 5

No vážně,tato autorka má úžasné epilogy.
Vždy se těším na poslední stránky ,které dají celému příběhu tu pověstnou třešinkou na dortu.
Krásný příběh,který vam vyloudí úsměv na tváři.
Žádná divočina jen příjemné čteníčko,které vás pohladí po duši.

Vendulik
02.04.2021 3 z 5

Kniha je čtivě napsaná ale příběh byl takový neslaný a nenasytný. Čekala jsem více napětí, jak to bylo v předchozích dílech. Námět knihy mohl být více propracovaný.

knihomolkaL
24.03.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila o kapku více než předchozí PS: Chybíš mi. Hezký příběh o dvou zraněných duších, dvou naprosto odlišných povahách, což dokazuje, že láska skutečně hory přenáší.
Jen tak na okraj, musím zmínit jeden překlep, na které jsem normálně dost alergická, ale tady mě pobavil - str. 164, citace: "Zavřu složku, položím ji na jeho a natáhnu si rohy".

johana3160
25.02.2021 3 z 5

Nechci ted soudit, kdo byl prvni ale podobny ne-li temer stejny namet uz jsem videla zpracovany nekolikrat. Jedinym ozivenim jsou zvlastnustky hlavnich hrdinu. Nicmene jejich zvlastnustky nejsou jejich jedinym rysem, jejich povahy temer neslucitelne, prijde mi ze Calder na to na jakyho “chlapaka” si na zacatku hraje, tak sklapne podpadky velice rychle a to jak pred tatikem tak pred Aerin. Celkove jejich chovani bylo nelogicke.
Knihu jsem docetla, protoze se mi libi styl autorcina psani, ale cetla jsem mnoho lepsich...

Lenka.Vílka
26.12.2020 2 z 5

Předem upozorňuji, že tuhle knihu jsem si ke čtení nevybrala dobrovolně. Vyhrála jsem jí. Proto čtu až třetí díl. Jestli na sebe navazují stylem "prudí tam páry z předchozích dílů a už jenom cukrují, protože jsou "ducking happy", jak je podobných sérii zvykem, je mi úplně jedno. Když už je řeč o dílech, ráda bych zmínila obálku. Ty dvě předchozí jsou ucházející. Ale u této knihy se nemohu zbavit dojmu, že se chlapec snažil tvářit sexy, svůdně a neodolatelně, ale na mě to spíš působilo, že se tváří nasr%$@ě. Jako kdyby si řekl, že tady nechce být. Byla jsem zvědavá, zda na konci nebudou mít stejný pocit i já...

Protože ta anotace? To mě rozesmálo. Já celkově nemám ráda anotace tohoto typu. Ale chápu. Jak by to chtěli napsat tak, aby dávala smysl, zároveň byla originální a nevykecala všechno? Ale prostě je to divný trend poslední doby :(

První, co mě po otevření překvapilo, byly krátké kapitoly a velké, jako obrovsky obří písmo. To by byla nějaká ostuda, kdyby kniha vyšla jenom na 200 stran? Podle mě ne...

V podstatě jde o to, že ona má dělat chůvu...teda asistentku...jemu, což mu bude lézt na nervy. A on si to bude brát osobně, přestože je to jenom práce, protože ona, tak šíleně a dokonale profesionální profesionálka ve svém oboru, jak nám je řečeno hned na druhé stránce, se v jeho přítomnosti třese jako šestnáctka. A ta scéna v baru na začátku? A ta druhá další den? Já nevím, mě to přišlo, že až tak velká profesionálnálka není. No, ale asi tam všichni berou vážně hodně peněz, když se každej den po práci můžou zhulákat v baru (jo, povinná opilecká scéna, odšrtnuto), kde chtějí za gin s tonikem patnáct babek :D

A že je on neskutečně sexy netřeba zmiňovat, že? :D

A vy se musíte nechat překvapit tím:
Kdo se zabouchne první. (To jsem nečekala.)
Kdo uteče jako první. (To jsem nečekala.)
Kdo bude trpět jako první.
Komu se rozsvítí jako prvnímu. (To jsem čekala, ale během reakce jsem si říkala: Co?!?!?!)

Ano, na tak málo stránkách prostě nemůžete čekat složité rozbory duší a myšlenek. (Tak proč to jiní autoři zvládnou i na polovině stránek v povídce?) Ale je pravda, že všechna ta klišé tam jsou. Vážně je to úplně stejné jako ostatní žánrovky, ale na druhou stranu to není sprosté a hlavní hrdina nebyl až takovej do sebe zahleděnej bohatej debil, jenom tak napůl, jak je to vždycky.

Možná proto podobné knihy čtu pouze od několika autorů. Přijde mi, že současné americké autorky jedou na kvantitu a tu kvalitu dávají trochu stranou. Píšou na efekt a většina z těch knih, ve mě nevyvolá žádné emoce. Možná tak dávivý reflex :(

Ale tady jsem se párkrát upřímně zasmála. To byla příjemná změna. Naštěstí na konci nebyl žádný zvrat na efekt. Prostě příběh klidně začal a klidně skončil. Leč to nebyla žádná škála emocí. Protože na tom malém prostoru nemůžu mluvit o vývoji postav. Tady se postavy vždy posunou do nějaké scény, něco se řekne a hup do další scény. Děj jako by neposouval děj, ale právě tyhle konverzační scénky.

Čili to ve výsledku působilo zvlášťně. A potom mi přišlo, že ta omáčka je kolem jenom proto, aby se postavy posunuly do další scény, kde po sobě budou opět házet kýbly klišé, protože to kolem je nepodstatné.

Navíc si po dočtení knihy nejsem jistá, zda má anotace něco společného s obsahem knihy. Kromě té "neprůstřelné smlouvy" a heslem "Je to výzva", které je i v anotaci použité ve špatném kontextu. Skoro mi přišlo, jako kdyby aurorka podepsala smlouvu na sérii a potom nevěděla, jak dál, protože obsah knihy se moc neshoduje s obsahem předchozích knih (jupí, žádné postavy z minula!). A bohužel jsem si párkrát po dočtení jedné kapitoly (pohledy na přeskáčku) při přechodu do druhé připadala, že mi někdo ukradl pár stránek kontextu.

Přesto...Jako vždycky! Na co epilog? :( Poslední kapitola by byl dobrý konec.

ovecka535
21.12.2020 5 z 5

Kniha splnila, co měla, pobavila. Odpočinkové čtení na večer.

astra3
15.12.2020 5 z 5

Nenáročné milé počteníčko na 2 večery.

veronika0382
03.12.2020 4 z 5

Žádné zdlouhavé protahování a popisky pocitů nebo okolí. V této knize se jde rovnou k věci, a to mi věřte, budete koukat, jak hodně rychle vše postupuje. I přesto jsem si román opravdu užila a díky jeho svižnosti jsem se znovu naladila na čtecí vlnu. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Ditules
03.12.2020 3 z 5

V žánru jsou určitě lepší. Jednohubka na večer. :)