Pryč s kyselostí!

Pryč s kyselostí! https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45634/pryc-s-kyselosti-45634.jpg 5 60 16

Naše tělo je uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let. Ovšem v důsledku současného životního stylu trpíme nemocemi, předčasně stárneme a umíráme. Vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter. Chybné návyky ve stravování však vedou k tomu, že se podíl zásaditosti v těle neustále snižuje. Překyselení organismu je potom důvodem většiny nemocí. Kurt Tepperwein, známý německý terapeut a léčitel, ve své knize vysvětluje, proč je překyselení těla tolik nebezpečné a co udělat pro to, abychom znovu obnovili rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Jungbrunnen Entsäuerung , 2001


více info...

Filomena1961
Filomena1961
05.04.2023 5 z 5

Velice dobře a srozumitelně napsaná kniha jak udržet kyselé a zásadité látky v těle v rovnováze. V úvodu knihy je motivační citát Hippokrata - " Pokud nejsi připraven změnit svůj život, není Ti pomoci." Odkyselení je nutnost a jedná se hlavně o změnu stravovacích návyků, a zpětné cestě ke zdraví.
Skvělá kniha, určitě doporučuji.

Martina1725
Martina1725
03.05.2022 5 z 5

Přečetla jsem plno nic neříkajících knih o zdraví. Kdybych přečetla jen tuhle, bohatě by to stačilo. Opravdu všem doporučuji, je to alfa omega zdraví a je tam vše dobře vysvětleno.


citronekodvedle
citronekodvedle
19.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Současná medicína se vyjadřuje tak že žádné překyselení neexistuje, není možné a nedá se nijak dokázat. Velmi ráda bych tuto knihu viděla v kabátku podobných knih jako je cirkadianni kód a jim podobné. Bohužel plno informací chybí, nebo jsou vysvětleny tak na půl, což mě mrzí. Jednu kapitolu bych i vytrhla, někde ze začátku. Jinak je kniha velmi přínosná, jak už tu někdo psal, jedna dobrá informace stačí a zde jich je určitě více. V některých kapitolách s knihou úplně souzním, najdete v ní plno vysvětlení, za mě by šla zkrátit, něco vyhodit, jiné napsat víc na přímo. Jestli překyselení je či není netuším, to nemění nic na tom, že co se všechno v knížce píše dává hlavu a patu. Určitě jich na své cestě za zdravím, přečtu ještě hodně.

RendyaDav
RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Určitě další zajímavá , poučná knížka ,je dobré ji mít doma...

alnahu
alnahu
04.01.2019 4 z 5

Odkyselení- tajemství dlouhověkosti-jaký dodržujeme životní styl-podle toho také předčasně stárneme a umíráme. Tato malá knížečka nám pomůže ,abychom něco pro sebe udělali, protože překyselení organismu je důvodem většiny nemocí. Poučná kniha ,jak si vylepšit své zdraví.

Vlasklen
Vlasklen
19.08.2018

Kniha, ve které najdu aspoň jednu užitečnou radu pro život, je pro mne hodnotná.
A tato kniha mi pomohla ....moc mi pomohohla.

M100
M100
27.07.2017 5 z 5

Zajímavé, poučné, přehledné...

Gabi13
Gabi13
21.04.2017 5 z 5

Pěkně přehledné, ucelené informace. Díky za inspiraci a podněty.

RH faktor
RH faktor
12.07.2016 2 z 5

Tato kniha by mohla být klidně o dobrou třičtvrtinu kratší. Autor se opakuje až do omrzení a většina nemocí uváděná na konci knihy by se také dala souhrnně spláchnout jednou větou a nemuselo by se to všechno neustále opakovat...já vím, opakování matka moudrosti, ale čeho je moc....Ne se vším v knize mohu souhlasit, ale jako takový úvod...i když jsem tak nějak přesvědčená, že na dané téma bych jistě našla kvalitnější knihu.

morava
morava
31.12.2015 5 z 5

Uz se vam nekdy stalo, ze po precteni teprve par stran vite, ze budete hodnotit kladne?
U teto knihy jsem to vedela hned po trech strankach. Nektere knihy si vas vyberou samy .
Velice zajimave cteni,a clovek hned nemusi zit a stravovat se tak, jak je to zde psano,
ale myslim si, ze i snaha o to, nebo jen zamysleni se nad tim, co je v knize napsano, uz jen to muze byt maly krucek k leceni sama sebe.Tuto knihu urcite budu doporucovat dal.

Jack Bauer
Jack Bauer
14.11.2014 5 z 5

Opět vynikající kniha o zdraví. Tyto knihy vůbec nemusím číst, neboť podvědomě se tím řídím, ale stejně tam najdu vždy něco nového a zajímavého. A proč to vlastně čtu, když jsem zdravý jak ryba a k doktorovi vůbec nechodím? Abych pomáhal druhým a šířil to dál. Hodně lidí se tomu vysmívá, ale každý si na to musí přijít sám tak jak zní název jedné knihy Zdraví je v hlavě, ne v lékárně. Nikoho nenutím. pořád ale lepší i pro zdravého člověka jako prevence, než brát později předražené léky plné chemie s vedlejšími účinky a trávit zbytek života lítáním po doktorech. Samozřejmě jsem hned do toho šel a začal užívat zelené potraviny, výsledky jsou úžasné. Jakobych o 20 let ne-li o víc omládl. Jsem najednou plný energie, věčně veselá nálada, depky a stres neznám. Ale samozřejmě si dopřeji sem tam i to vepřo knedlo zelo s dobrým pivečkem. Jen užívám k tomu zelenou stravu a odkyseluji se. Sháníte-li kvalitní zelené potraviny a ne z Kauflandu rád poradím a pomůžu. Doporučuji ještě knihu Zelené potraviny - když jídlo je naším lékem. Tento komentář se vztahuje i na ni.

Gizminek
Gizminek
22.03.2014 5 z 5

Nějaký čas jsem se vyhýbala knihám o zdravé výživě a až vleklé zdravotní potíže mě motivovaly ke koupi další knihy. Protože jsem již pár knih o zdravém životním stylu, zdravě atd. přečetla a nikdy jsem nebyla nijak zvlášť nadšená, tak jsem mnoho neočekávala. Ale musím říct, že tentokrát mě kniha mile překvapila. Určitě obsahuje plno rad, které si vezmu k srdci a přispěla ke změně mého životního stylu.

yank3e
yank3e
13.03.2014 5 z 5

Něco na tom bude, teď už zbývá jen zkoušet a sledovat výsledky sám na sobě.

mariva
mariva
11.03.2014 4 z 5

Zajímavé informace o tom, jak pečovat o své zdraví. Ne vše se asi dá tak snadno realizovat (denní 2-3 hodinové zásadité koupele), ale některá poučení bychom si asi měli vzít k srdci a začít se zdravěji stravovat.

Vosahlice
Vosahlice
11.06.2013 5 z 5

Tenhle chlap mě vždycky dostane! Dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jestli mu budu věřit nebo ne... no nakonec jsem uvěřit musela. Víra přece hory přenáší no a mě přenesla k lepšímu životu. Teda nemohu říct, nikdy jsem nežila nijak špatně, nikdy jsem nežila nějak extra nevázaný život, ale taky jsem nikdy nedávala ten největší důraz na svou duši. No prostě jsem se tolik nevnímala a nekomunikovala se sebou. Bylo to na houby. No a pak jsem objevila pana Tepperweina a bylo mi celkem do smíchu. Jenže jsem ženská a jsem zvědavá, začetla jsem se a začalo to hlodat. Dneska žiju docela jinak a jsem spokojená. A Pryč s kyselostí! zaručeně nejlepší detox.

Morsie
Morsie
18.05.2013 5 z 5

Výborná a užitečná kniha - předčila moje očekávání. Pana autora mám ráda, už jsem četla mnoho jeho knih, ale tahle patří mezi mé nejoblíbenější. Už nějakou dobu se jeho pokyny řídím a cítím se opravdu skvěle - připadá mi, že by na tom, že můžeme žít tolik let, něco být mohlo. Já si připadám, že bych mohla žít do pěti set :D Rozhodně doporučuju všem, kteří mají zájem o svoje tělo i zdraví... a těm, co ten zájem nemají, bych tu knihu doporučila dvojnásob.