První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí?

První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí? https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210178/bmid_prvni-telefonat-z-nebe-a-co-kdyz-to-AUA-210178.jpg 4 140 31

Jednoho dne v michiganském městečku Coldwater zazvoní telefon. Hlas říká, že volá z nebe. Je to největší zázrak v historii? Nebo nějaký krutý vtip? Jakmile se zvěsti o podivných telefonátech rozšíří, do Coldwateru se začnou sjíždět cizinci, aby byli také u toho. Ve stejnou dobu se do Coldwateru vrací z vězení pilot s pošramocenou pověstí Sully Harding a zjišťuje, že rodné město zachvátila „zázračná horečka“. Dokonce i jeho malý syn s sebou nosí telefon na hraní a doufá, že se mu z nebe ozve maminka. Zatímco telefonátů přibývá a na povrch začínají vyplouvat důkazy o životě po životě, město - a celý svět s ním - se mění. Jedině Sully, který zůstává přesvědčen, že po tomhle smutném životě už nic nenásleduje, zkoumá fenomén do hloubky, rozhodnutý jeho existenci vyvrátit - kvůli synovi i kvůli vlastnímu zlomenému srdci. Mitch Albom souvisle přechází mezi dobou vynálezu telefonu v roce 1876 a dnešním světem, posedlým další úrovní komunikace, a bere své čtenáře na dechberoucí cestu horečné naděje. Bravurní příběh o lásce, minulosti a víře.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Práh
Originální název:

The First Phone Call from Heaven , 2013


více info...

Přidat komentář

Plavkyně
19.02.2023 4 z 5

Hned po přečtení bych řekla: "OK, nebylo to špatné, ale...".

Nicméně i s několikaměsíčním odstupem si pamatuji, o čem kniha byla a jaké emoce ve mě vyvolala. A to je (podle mě) známka dobře napsané knihy.

Takže ty původní tři hvězdičky bych asi měla změnit na čtyři :-).

Renatka11
03.06.2021 4 z 5

Zvlášťni příběh o naději, že lidská existence nekončí smrtí a že můžeme s našimi blízkými i pak zůstat v kontaktu. Přestože První telefonát pro mě nebyl zdaleka tak zásadní jako moje srdcovka Ještě jeden den, Albomův styl vyprávění mě baví a v jeho knížkách budu určitě ráda pokračovat.


Pavlaj
24.11.2020 4 z 5

Impulzivní nákup z Levných knih, mně neznámý autor a netušila jsem, co čekat. Je to vlastně detektivka, ve které se pátrá, jestli existuje nebe a jestli může komunikovat s naším světem. Docela příjemné překvapení. Zajímavě popsané pocity těch, komu se "nebe" ozvalo, reakce jejich okolí a mezitím nenásilně pokládané zásadní otázky. Co by s námi udělalo, kdybychom jistojistě věděli, že nebe je? A pokud by nás víra v nebe donutila žít lepší život, není pak vlastně jedno, jestli je nebo není? I ten ne úplně jednoznačný konec knížce slušel.

Juagustin
31.12.2019 3 z 5

Docela příjemná oddychovka.

MOu598
09.10.2019 4 z 5

Pěkná knížka. Dobře se čte, téma zajímavé, ale asi v polovině knížky jsem se na autora zlobila: Kam nás to vede? Ale on věděl kam a zvrat příběhu mě překvapil a oslnil. Super napsané.
Člověk začne přemýšlet ve stylu podtitulu: "a co když to koncem nekončí?" Zvláštní je, že na toto téma jsem posledním měsíci náhodou potkala v knihovně, půjčila si a přečetla několik knížek. Každá je jiná, ale zaujaly mne všechny. Přečtěte si je také.
Citát:
"Každý život má dvě verze. Tu, co člověk žije, a tu, co vyprávějí ostatní."
"Telefon... jak jsme mohli bez těhle krámů fungovat."

ber-tram
08.07.2019 4 z 5

Líbilo se mi Ahoj z nebe od Laurie Frankelové a o něco víc i První telefonát. K Ahoj z nebe jsem tehdy pravil: »Nejdřív jsem větřil nějakou duchařinu, leč za veškerou komunikací se záhrobím stojí vynalézavý programátorský mozek.« Je to i kauza Prvního telefonátu, co myslíte? Ať ano či ne, pointu má důvtipnější. Životnější. 27/19

Bauriska
31.05.2019 4 z 5

Autorovy knihy mám ráda. Tato kniha mě zajímala z jednoho prostého důvodu. Asi každý, kdo má někoho milovaného už v nebi, pochopí, proč mě tak zajímala. Rozhodně mě rozbrečela. Představovala jsem si, jaké by to bylo mít takový telefonát z nebe.

Bylo zajímavé sledovat, co to s lidmi dělá. Ovšem konec mě trochu zklamal..

ibs
25.04.2019 2 z 5

Z Albom knih za mna asi najslabsi kusok, ale stale na urovni vyssieho nadpriemeru v sucasnej literature, pise ozaj krasne.

speciale88
18.07.2018 3 z 5

Originální, nenáročná četba. Děj se mi líbil, nečekané vyvrcholení. Příběh jako takový chytne za srdce.

hajrys
26.06.2018 1 z 5

Vůbec netuším, co si o té knize myslet. Nevím, kdo zadával žánr do anotace, podle mě to není ani jedno. Dočetla jsem ji s velkými obtížemi a občas přeskakovala celé odstavce. Za mě jedno velké zklamání.

Hania932
10.02.2018 odpad!

Pro mě asi velké zklamání. Kniha mě nebavila, a byla nudná.

Aneleh
21.01.2018 5 z 5

Člověk nemusí být věřící, aby ho tahle kniha zcela pohltila. Každý, kdo ztratil někoho blízkého, dokáže ocenit její laskavost a hloubku. Zařazuji ji do příběhů, které mě nejvíce vzaly za srdce. Patří k těm, na které se nezapomíná, které mají smysl a navíc poskytují útěchu. Pro mě jedna z nejhodnotnějších knih a těším se na další od tohoto autora.

lucycom
04.10.2017 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem slupla jak malinu. Autor píše velice čtivě, líbí se mi, že je tam zachyceno víc osudů. Mám ráda knížky s originální neokoukanou zápletkou, což tahle knížka určitě má. Líbí se mi, že čtenář si během čtení může udělat svůj obrázek, čemu by chtěl nebo nechtěl věřit. Při čtení závěru knihy jsem měla dokonce husí kůži. Super!

martinami
15.08.2017

Co k tomu napsat? Bylo to zajímavé počtení. Ať si každý věří čemu chce. Když jednou ztratíme osobu blízkou, v tom příběhu se najdeme a chceme věřit, že něco dalšího a lepšího existuje. Jsem nadšená a myslím, že od autora budu hledat knížky dál.

Leenah
15.08.2017 4 z 5

Kniha mě moc bavila, přečetla jsem ji opravdu rychle. Obzvlášť se mi líbil popis toho, jak telefonáty proměňovaly společnost a jak to vnímali různí lidé (ateisté, praktikující křesťané, křesťané jen ze zvyku atd.). Doporučila bych ji nejen křesťanům, je skvělé se občas zamyslet nad tím, co bude po smrti a nad tématem naděje.

MíšaK.
01.08.2017 4 z 5

Naprosto skvělá knížka. Na podobné téma jsem ještě nic nečetla, ale přišlo mi to hezky zpracované. Jediné, co bych mohla vytknout je strašně moc jmen. Docela se mi to pletlo, ale třeba to bylo jen tím, že jsem se na to v tu chvíli tolik nesoustředila. SPOILER Jinak je knížka plná myšlenek a opravdu by mě zajímala ta závěrečná scéna s Giselle. Jestli opravdu volala ona…

Bustedka
30.05.2017 3 z 5

No, myšlenka telefonátů z nebe je zajímavá, ale čekala jsem, že to celkově bude rozvinuté nějak víc. Co se týče rozuzlení, čekala jsem asi něco víc, něco zajímavějšího. Tohle mi přijde trochu nereálné

Danago
29.04.2017 5 z 5

Knížku jsem četla bez dechu od začátku do konce. Od M. Alboma je toto má první knížka a naprosto mě překvapila, určitě se podívám po nějaké jeho další .
Neuvěřitelně zajímavé téma, moc krásně podané příběhy obyčejných lidí,překvapivá zápletka, a pro mě naprosto neočekávaný konec.
Ještě dlouho po přečtení ve mně zůstanou emoce, které příběh vyvolal.
Stručná historie vynálezu telefonu a příběh A.G.Bella, prolínající se příběhem pěkný bonus navíc.

AnetV
09.04.2017 4 z 5

Autor píše čtivě a kniha donutí k zamyšlení.

gan112
01.12.2016 3 z 5

Táto knižka má skvelú romantickú atmosféru zasneženého Amerického mestečka, číta sa jedna radosť, a zápletka (vlastne detektívna) je vystavaná vďaka malomestskému prostrediu jednoducho no o to poctivejšie a zaujímavejšie. Ale nieje to kniha ktorú by som odporučil ostrieľanému čitateľovi. Jednou vetou (bacha spojler): príbeh je o paradoxe viery, o tom ako môže niekto uveriť práve v čase keď dôkazy stoja proti. K tomu nenútená sentimentalita, ktorá vybuchuje vďaka dobre odvedenej práci spisovateľa až na konci, veľké množstvo príbehov v ktorých sú ľudia zobrazovaný pozitívne vďaka ich utrpeniu, alebo narážky na možné nové romantické a kamarátske vzťahy v pozadí príbehu, možno niekomu stačia na skvelú emočnú knihu, no mne chýbalo NIEČO. Nepáčilo sa mi veľké množstvo postáv, asi tak zo 5 je ich tam úplne zbytočne a ani sekanie a rozdelenie deja na týždňové sekvencie, pričom sa autor ešte vracal k už prežitým veciam v uplynulom týždni. Inak ale dobre napísaná knižka s pozitívnym posolstvom, ktorá ma však udržala v emočnej takmer rovnováhe. Možno by som po autorovi ešte siahol.

Štítky knihy

americká literatura víra USA (Spojené státy americké) manipulace (psychologie) náboženské romány romány maloměsto

Autorovy další knížky

Mitch Albom
americká, 1957
2012  88%Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
2006  83%Pět starých známých
2014  71%První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí?
2007  78%Ještě jeden den
2012  87%Strážca času

Kniha První telefonát z nebe …a co když to koncem nekončí? je v

Právě čtených2x
Přečtených188x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených17x
Knihotéce112x
Chystám se číst90x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x