První republika u stolu
Jaroslav Vašák
První republice bylo vyměřeno jen krátkých dvacet let. Z jejího odkazu však čerpáme dodnes. Její kultura se promítala nejen do uměleckých děl či architektury, ale i do věcí na první pohled přízemnějších: módy, etikety či stolování. Jaké tedy byly gastronomické libůstky tehdejších slavných a jak vypadala kuchyně obyčejných lidí? O tom všem, ale i o dalších pozoruhodnostech spjatých se stolováním, si přečtete v knize, která vychází ze úctyhodné sbírky gastronomických zajímavostí Jaroslava Vašáka.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
etiketa stolování první republika, 1918-1938 jídlo
Autorovy další knížky
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |
Kniha První republika u stolu je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 8x |
Čtenářské výzvě | 5x |
Doporučených | 1x |
Knihotéce | 8x |
Chystám se číst | 7x |
Chci si koupit | 8x |
Pěkné ilustrace, dobrý nápad, ale co mě hodně mrzelo, tak to byla spousta překlepů.