Průvodkyně duší

Průvodkyně duší https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478407/bmid_pruvodkyne-dusi-cnX-478407.jpg 4 45 12

Znamená smrt konec, nebo jen nový začátek? Nandini strávila celý svůj život po boku mrtvých. Je totiž Průvodkyně a jejím posláním je chránit a doprovázet duše zemřelých do posmrtného bytí. Když do jejich kláštera hluboko v horách přijedou poslové se zprávou, že císař je mrtev, vše se změní. Princ Arjin si ji vybere, aby se pokusila o nemožné – vydala se spolu s ním do Mezisvětí a pomohla mu přivést mrtvého otce zpět mezi živé. Stihnou to dřív, než zemi zničí nemilosrdný boj o moc, který se po císařově smrti rozhořel? Kývne Nandini na úkol, při kterém může ztratit vlastní duši? Novinka od autorky Dcery ztracených bohů.... celý text

Přidat komentář

Blanka29
14.12.2022 4 z 5

Zajimave nahlednuti do jine kultury a vztahu ke smrti.....

Ellis03
28.06.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a jak psali ostatní, byla originální. konec byl takový hodně na vlastní fantazii.. tentokrat mi to ani moc nevadilo, ale přeci jen mi chyběl nějaký závěr o te její rodině. Jestli se našli, a tak..


ZekeBezKočky
29.05.2022 4 z 5

Á, ta se mi líbila. YA knížek inspirovaných Asií tu moc nemáme, takže se snažím vyzobávat všechno, co mi zrovna přijde pod ruku. A tahle byl dobrý výběr. Člověk měl u čtení pocit, že se vznáší na obláčku, byť knížka pojednávala o smrti a světě po ní. Možná bych ji brala o něco delší, částečně protože mi neuvěřitelně sedl styl psaní autorky a chtěla bych s ní v tomhle světě vydržet ještě o něco déle, částečně protože mi některé části přišly až moc uspěchané, což je škoda. Nevadí, i tak jsem si čtení užila a určitě sáhnu i po její druhé knize :)

stelka_knihomol
23.04.2022 4 z 5

Hned po první kapitole jsem věděla, že se mi knížka bude nejenom líbit, ale že si ji dokonce zamiluji. Moc se mi líbil konec, přestože byl na mě trochu moc otevřený.
Skvělý nápad se vždy cení a v tomto případě je to stejně tak. Spisovatelka Alžběta Komrsková vše navíc moc krásně popsala, člověk se do děje snadno vžil. Všem, kteří mají rádi fantasy a občas přemítají o smrti, vřele doporučuji.

dqenisa
23.03.2022 5 z 5

Za mě top . Pro mě velmi originální, za tu dobu co čtu jsem se s tím ještě nesetkala .
Je to příběh odvahy , sebehledani a lásky.
Ukazuje nám možná něco čeho se sami bojíme a tvoří tak spojnici mezi námi a něčím víc. Přibližuje smrt z jiného pohledu. Dává prostor k zamyšlení.
Opravdu krásný příběh doporučuji .

Medasek
11.02.2022 3 z 5

Kniha byla originální. Četla se velmi dobře.Je na ní vidět, že o proti své první knize se autorka zlepšila.
Bohužel mi celý zážitek zkazil příliš uspěchaný konec a spousta nezodpovězených otázek.

Nelajza
19.01.2022 4 z 5

Moc hezká a vcelku originální knížka, kterou jsem si užila. Sice začátek byl pomalejší a Mezisvětí by mohlo být trochu podrobněji prokresleno, ale jinak postavy, příběh a jak to fungovalo dohromady, veliký palec nahoru. Moc doporučuji.

8/10

voody99
25.12.2021 4 z 5

Tohle nebylo vůbec špatně. Autorka udělala za mě pěkný pokrok.
Krásné prostředí , pěkný příběh a skvělý konec.
Jsem spokojená

DreamerX9
08.12.2021 3 z 5

Tohle byla taková milá oddechovka k čaji a sušenkám. Skoro jako zpět do filmu Mulan, kdy v sobě hlavní hrdinka má víc než si myslí. Moc se mi libi s jakou pečlivostí a krásnou řečí A. Komrsková píše.

brunettlibrary
17.11.2021 4 z 5

Tématiku starého Japonska spojeného s mystikou miluju, ještě když to autorka postaví před samotnou romantickou linku. Autorka píše jednoduchým jazykem, ale stránky vám stejně mizí pod rukama. Tohle všechno spojené s příjemnými postavami dává dohromady knihu, ze které máte po dočtení strašně dobrý pocit. Knihu moc doporučuju!

zuzak82
23.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Když jsem četla tuto knihu, vzpomněla jsem si na předešlou knížku autorky a její hodnocení, které jsem zde psala. Je příjemné vidět, že některé věci se zlepšily k lepšímu a naopak mě pár věci zklamalo. Obě knížky ode mě ve výsledku dostávají 70%. A když se mám rozhodnout hvězdičkami, tak se přikláním spíše ke 3*.
Autorka má zajímavé nápady na příběhy a velký potenciál, ale bohužel vždy mám pocit, že něco chybí. Níže uvádím pozitiva i negativa, ale pozor obsahují spoilery.

Hlavní pozitiva knihy:
- autorka už minule dokázala, že píše velmi čtivě a tady to jen potvrzuje
- tentokrát nás příběh zavede do asijského prostředí, které je netypické pro české autory a samotný nápad se mi velmi líbil
- děj je tentokrát jednodušší, obsahuje méně akce, ale je podrobněji popsán (oproti minulé knize, kde děj od určité části působil zhuštěně a zkratkovitě, což bylo ke škodě)
- příběh sleduje jen pár postav a nejlépe je asi vykreslena hlavní postava Průvodkyně - Nandini
- velmi mě zaujala postava Nirdóse (škoda, že ve knize neměl ještě větší prostor, i když je pro příběh důležitý již nyní).

Hlavní negativa:
- postava prince Arjina a celá jeho linka (jeho charakter mi prostě nesedí, doteď nechápu, co na něm Nandini vidí, čím si vysloužil její oddanost, a proč ho pomáhá dosadit na trůn), Nirdós ho to vystihl přesně - hloupý princ
- pokud byl záměr autorky ukázat, že prince cesta a Nandini změnily, tak to se nestalo (chtělo to přidat jeho postavě více cílevědomosti, urputnosti, snahy.... prostě cokoliv, kde by bylo cítit, že konečně vzal vše do svých rukou a chce se změnit a vést říši, a to tam prostě nevidím)
- slabá romantika (vzájemné city jsou jen naznačené, pozor velký spoiler ....... vlastně doteď nevím, zda se pro ni vrátil v epilogu z lásky nebo jiné pohnutky)
- strýc od prince je hlavní záporná postava, ale nemá v knize příliš prostoru, takže ho jako ohrožení moc nevnímáte, a když ještě vidíte chování prince, tak se ani nedivíte, že se ho chtěl zbavit a vládnout sám

Barča 008
08.10.2021 5 z 5

Říkala jsem si, že když moc nemusím čínskou mytologii, kterou je to inspirované, nebude kniha nic pro mne. Ještě, že jsem po ní v knihkupectví nakonec sáhla, protože byla super. Něco jiného, než co běžně čtu, a i když to bylo vlastně o souboji se smrtí, bylo to takové... pokojné. Moc pěkná knížka, autorce mytologické náměty opravdu sednou. Teď by to chtělo nějakou severskou mytologii, co? :)

Štítky knihy

smrt pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

2020  80%Dcera ztracených bohů
2021  80%Průvodkyně duší

Kniha Průvodkyně duší je v

Právě čtených1x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce78x
Chystám se číst85x
Chci si koupit16x
dalších seznamech5x