Průvodce lucidním sněním

Průvodce lucidním sněním https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272091/bmid_pruvodce-lucidnim-snenim-v8C-272091.jpg 4 41 10

Lucidní snění (bdělý spánek) je pojmenování pro stav, kdy si spící člověk uvědomí, že sní, a to mu dá možnost ve snu se vědomě a bez omezení pohybovat. Většina lidí pokládá své sny za nedůležité, přestože dávné kultury a duchovní tradice sny vykládají či s nimi přímo pracují. Tato kniha je určena všem, kteří se chtějí se svými sny naučit náležitě zacházet. Představuje praktickou příručku pro vstup do světa snů a ukazuje, jak je lze využít v životě. Lze se ostatně i zbavit nočních můr, vyřešit problémy a podpořit vlastní duchovní růst. Dílo je napsané svěže a netradičním způsobem; jeho autory jsou úspěšní filmoví tvůrci ověnčení cenami. Žijí na Manhattanu a k propagaci svého díla dokázali vytvořit velmi úspěšnou kampaň.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus , Literatura naučná

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

A Field Guide to Lucid Dreaming: Mastering the Art of Oneironautics


více info...

Přidat komentář

zuzana4291
01.04.2024 4 z 5

Kniha mi nejen připomněla, že všechno v nás je projené a nejen v nás, ale i kolem nás. Ale i, že můžeme dokázat mnohem víc, když bude chtít a budeme na sobě pracovat.

JointlieKat94
23.03.2023 3 z 5

Od knihy jsem čekala něco víc, nebo možná míň?

Na rovinu musím říct, že jsem se do čtení hodně nutila a nebavila mě.. jo, je mi to líto. Je tu opravdu nepřeberné množství informací, avšak větsina z nich je.. no, k ničemu. Samozřejmě se dozvíme, co všechno se dá dělat ve snech, a jak přesně toho docílit, nebo jak si vše vysvětlit,.. ale je tu spousta odboček od tématu.. od fyziky až k mnichům. A to mě prostě nebralo. Hlavní věc- tedy jak se stát lucidním- tu zas tak dobře popsaná není, vlastně se spíš více řeší to, co dělat, až tam budeme.

Bylo to dobré, takže akorát na tři hvězdy. Příště už si dám toho LaBergeho, a tam čekám hvězdiček víc.


kiuru
16.03.2022 2 z 5

Na základě kladných recenzí jsem si knihu pořídila a byla jsem dosti zklamaná. Kniha je psána hodně "populární" formou. Je třeba si mezi spoustou prázdných slov (typu: "To je doják, co?" nebo "Všechno se začíná zzzzpoooomaloooovaaaat. Ale kamarádi, snění to ještě není!"), najít to podstatné.
V textu se sem tam nalézají odkazy na prameny. Autoři chtěli u knihy vzbudit zdání větší odbornosti než má. Ne všechny odkazy jsou totiž k tématu. Např. jedna kapitola začíná popisem přistání Neila Amstronga a Buzza Aldrina na Měsíc. A na výrok Aldrina k pustině na Měsíci je odkaz. Textem o přistání na Měsíci chtěli přitom autoři jen vyjádřit, že lucidní snění nemá k cestování do vesmíru daleko.

danielosbourne
09.08.2020 5 z 5

Nezbývá, než souhlasit s komentáři pode mnou. Tahle kniha je skvěle zpracovaná, sympaticky napsaná a pokud chcete vstoupit do svých snů a objevovat tajemná zákoutí snového světa, je tato kniha skvělým začátkem.
Nejen, že se dozvíte, jak Lucidní snění vznikalo, ale dozvíte se například i něco o historii snů, jak to mají se sny různé kultury a v neposlední řadě vás autoři naučí techniku, jak správně létat ve spánku. Nečekal bych, že kniha s tímto tématem může být tak odlehčeně a zábavně napsaná.
Nyní už nezbývá nic jiného, než koupit sešit na zapisování snů a začít prozkoumávat snové krajiny :).

snílkařka
22.04.2020 4 z 5

Souhlasím zajímavá kniha(•‿•). Líbí se mi i nápad vést si svůj deník snů.
Naše sny nám vždy něco říkají nebo něco znamenají.Jen ještě vnitřně dobře poznat co a naučit se v nich číst(•‿•).To je asi to nejtěžší se naučit a poznat co to znamená co se mi zdálo.Co je to pro mě za význam tenhle živý sen?!Ale taky je to svět,kdy zavřete oči uklidní se mysl a můžete být kdekoli.Být čímkoli a s kým koliv si přejete být .Je to zkrátka doslovná svoboda a chvilkové odpoutání od každodenního realného světa.(•‿•). Takže všem přeji ty nejkrásnější pozitivní sny(•‿•).

uziRM
02.10.2019 5 z 5

Lucidní snění je něco tak úžasného, že jsem se ho nemohl několik měsíců nabažit. Investoval jsem sice pár stovek i do bylinek a doplňků stravy, ale o to intenzivnější to pak bylo. Tahle knížka mě ale dost inspirovala, protože mi nabídla nepřeberné množství možností, co lze ve snu podnikat.

Danafantom
26.06.2019 5 z 5

Průvodce začíná tak zlehounka, samá legrácka, a končí filozofickými úvahami.
Nenapadlo mě, že existuje tolik způsobů létání, a dobře jsem si o tom podebatovala se svým 9 letým synem :) Když on ve snu letěl, já jsem šla po svých. Mám ještě co dělat, abych ho dohnala ;)

jirka0283
18.09.2018 4 z 5

Pěkný průvodce. Teď ještě se to naučit.

JeremiasV
16.07.2018 5 z 5

Souhlasím s názorem níže. Čtu rád a čtu moc, ale troufnu si tvrdit, že jsem náročný, mnoho knih mne nezaujalo, přestože by asi měly. Nicméně – tato kniha mne pohltila. Hold jsem snílek! :) Příjemné snění, přátelé.

nikiem
17.01.2018 5 z 5

Mně se kniha líbila. Zajímavé téma a krásné zpracování. Doplněno kresbami a příběhy lucidních snílků. Prvně jsem ji přečetla a nyní se na to zkusím zaměřit, sice jsem pár lucidních snů zažila, ale vždy mě vylekali a tak jsem se rozhodla je nejdřív pochopit - kniha mi k tomu dobře posloužila.

Štítky knihy

lucidní snění

Autoři knihy

Thomas Peisel
americká
Jared Zeizel
americká

Kniha Průvodce lucidním sněním je v

Právě čtených5x
Přečtených58x
Doporučených4x
Knihotéce35x
Chystám se číst34x
Chci si koupit21x