Past na knihomolku

Past na knihomolku https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510557/bmid_past-na-knihomolku-Tjf-510557.jpeg 4 103 21

Průvodce knihomola série

< 2. díl

Holleyin poklidný život udělá pořádný kotrmelec, když do jejího malého knihkupectví v Montaně zavítá baseballový hráč Sebastian Stone. Nejde ani tak o to, že Seb je sportovní superstar, ale spíš o to, že jí kdysi zlomil srdce. A teď shání doprovod na svatbu své sestry. Holley k vlastnímu šoku jeho nabídku přijme a najednou stojí před zapeklitým problémem: Zvládne předstírat, že je do něj zakoukaná? Věci se však začnou vyvíjet tak, že přetvářka možná nakonec nebude potřeba.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Bookworm's Guide to Faking It , 2021


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
11.02.2024 5 z 5

Další z majitelek knihkupectví. Tentokrát se do města vrátí do města dávná láska a na povrch vypluje něco co oba nečekaly. Přijemna oddechovka :)

Renike
27.01.2024 5 z 5

Stejně dobrý díl jako předešlý. Určitě si přečtu i další knihu ze série - Saylořin příběh.


michaela5515
22.09.2023 4 z 5

Příběh Kinsley se mi líbil o malinko víc, ale Holley a Seb byli taky skvělí. Zasmála jsem se a opět se bavila i nad staroušemi a kachnami. Těším se na příběh Saylor.

monika0181
18.09.2023 4 z 5

Přemýšlím jak hodnotit. Kniha mě zaujala o trochu míně než první díl. Linie příběhu byla jasná přímá bez odboček. Nebylo tam nic překvapujícího. Ale co rozhodně pobaví byli obyvatelé důchoďáku. Kdyby v příběhu vůbec nebyli, asi by se nic nestalo. Ovšem jejich linie, tam vnáší další humorné situace. Kniha má hrdiny dospělé, ovšem přišla mi psána jak pro YA.

andrea-juli
14.08.2023 5 z 5

Tento díl se mi možná líbil o malinko více než první. Zase se vracíme do maloměsta, kde všichni všechno ví a do útulného knihkupectví. A samozřejmě i trochu do domova důchodců, který je naprostá bomba!
Musím říct, že zrovna promluvy Holley jakožto knihomolky mě neskutečně bavily a snad každý čtenář se v nich najde.
Seb je vyobrazen jako hráč baseballu, ale úplně do tohoto sportu kniha neleze a nijak mi to ani nevadilo - jo kdyby to byl hokej, to by byla jiná.
Za mě je jediná škoda, že kniha má tak málo stránek. Přidala bych další a některé části klidně více rozvedla. Takhle mi ten konec přišel hodně šup. Každopádně je to milá romantika na půl dne u které člověk může vypnout.
Snad se u nás dočkáme i třetího dílu.

whiolet
07.08.2023 3 z 5

Některé hlášky v knize byly dobré a hlavní hrdinové byly celkem sympatický pár, přesto kniha dle mého názoru měla dost hluchých míst a po čase mě začala dost nudit.

Librorumistka
02.08.2023 2 z 5

Tak tahle kniha pro mě byla obrovským zklamáním. První díl z této série byl za mě skvělé, oddechové a návykové čtení, nicméně tato kniha mi nic dobrého bohužel nepředala. Největší problém jsem měla s Holley, která je takřka úplně stejná, jako hlavní postava předešlé knihy. V tomto ohledu mi přišlo, že autorka tak trochu vykrádá sama sebe a tvoří postavy jako přes kopírák. Děj knihy byl sice odlišný, ale rozhodně mi nepřišel tak vábivý a ve čtení se mi posouvalo špatně. Romantika nebyla úplně špatná, ale skrze postavy si mě také nezískala. Celkově jsem z knihy necítila tu potřebnou dávku chemie, kterou chci během čtení romantických knih zažívat. Za mě toto byla průměrná až spíše podprůměrná kniha.

petusska01
11.07.2023 3 z 5

No. Hm. Hm. Ehm. Sebastian bol super. Kamoši boli super. Bolo tam aj trochu vtipnosti, aj medzi tými prekáračkami medzi Sebom a Holley, aj teda tie kačky !!! Ale inak mi Holley dosť liezla na nervy. Seb mal s ňou božskú trpezlivosť po celý čas (90%knihy) a potom zrazu ona povedala dobre a bol koniec. No za prvé ja by som ju asi škrtila, preplieskala aby sa správala ako dospelá. Aby veci riešila panebože!! A potom proste, keď sa konečne mohol rozvíjať príbeh lásky tak bol koniec. A čo bolo ďalej, haloooo?? Okej, snáď sa dozvieme v príbehoch o ich kamošoch, ale teda mám dojem, že toto sa mi neuveriteľne ťahalo ako nejaký sliz a potom sa urval a pleskol ma do ksichtu. Mierne nepríjemné no. Sklamanie no. Starobinec s kačkami bol zaujímavejší no.

Honey19
11.07.2023 2 z 5

Knížka se mi nelíbila, plytký děj a nesympatická nelogicky uvažující hlavní hrdinka.

Marfuška89
29.06.2023 5 z 5

Já to žeru. Tu autorku žeru. Hlavní hrdiny žeru. Celé to žeru. Nejvíc ale tu partu v důchoďáku a kachny (nebo jsou to kačeny? Teď nevím). Už se těším na 3 díl.

adelka_books
29.04.2023 4 z 5

Najlepšie sa cítim ráno hneď po prebudení. Lenivo sa popreťahujem na posteli a veľmi pomaly otváram oči. Zaostrím na hodinky a keď vidím, že ukazujú ešte skorý čas, na perách sa mi vyformuje doslova letmý úsmev a zahrabem sa hlbšie pod perinu. Viem, že sa nemusím nikam ponáhľať. Dokonca mi je ukradnuté aký je deň, či aké počasie je vonku. Skrátka som si strojcom vlastného času. Keď usúdim, že je ten správny čas aby som sa vykotúľala z vyhriatej postele tak vstanem a posadím sa na moje štvorkolesové kreslo. Ešte v pyžame sa presuniem do kuchyne kde si dám svoju obľúbenú rannú kávu a niečo dobré pod zub. Najradšej mám sladké pečivo. Po raňajkách si rada pozriem novinky na internete. Potom zo seba spravím ako tak človeka, nasadím si okuliare a môže sa začať moja obľúbená časť dňa. Chytím knihu do ruky a ponorím sa buď v pohodlí svojej izby alebo na terase do rozčítaného či nového príbehu. A keď zrovna nečítam, tak vymýšľam fotky, aby čo najviac vystihovali dej. Takto ja trávim väčšinu svojich dní. A občas idem na výlet, či s kamoškou na kávu.
Stredná škola a absolventský ples je niečo, čo poznám len z kníh či filmov. Keď som bola mladšia, snívala som o tom, že aj ja by som chcela raz zažiť taký ples. Na jeden večer som chcela byť za princeznú v krásnej večernej róbe. Aby mi chlapec, ktorý sa mi už dlho páči vyznal city a ukradol si môj prvý bozk. Bohužiaľ nie sme v žiadnom tínedžerskom filme, či v knižnom príbehu a ja by som nemala toľko snívať. Príbeh Past na knihomolku, mi toto presne pripomenul. Je to voľné pokračovanie Rande s knihomoľkou. Jednotka bola super, ale dvojka ju o kúsok predbehla.
Holly je mladá žena, ktorá rovnako, ako jej dve najlepšie kamošky, miluje knihy. Spolu vlastnia malé kníhkupectvo v Montane. Jej život sa stále točí okolo fiktívnych príbehov. Vždy musí mať všetko usporiadané a pod kontrolou. Najradšej trávi čas doma na svojom gauči z miskou zmrzliny a rozčítanou knihou. Inokedy trávi čas so svojimi priateľmi a rodinou. Zo svojím životom je spokojná a nič jej nechýba, pokým sa do mesta nevráti známi basketbalový hráč, ktorý jej pred rokmi zlomil srdce. Stále mu nevie zabudnúť to čo urobil na maturitnom plese, keď sa mu chystala vyznať lásku. Aj keď to možno bolo len nedorozumenie. Holly bola strašne bláznivá, čo na srdci to na jazyku. Bavila ma jej povaha. Zároveň som sa v nej videla pretože bola presne ako ja čistý introvert. Zabávala som sa na jej hláškach. Parádne dopĺňala trojku so svojimi kamarátkami. Obľúbila som si aj jej sestru a jej zlatú dcérku Tegan. Páčilo sa mi ako si stála za svojím a nedala si skákať po hlave.
Sebastián, zo začiatku som si myslela, že bude namyslená hviezda. No opak bol pravdou. Bol to obyčajný chalan z malého mesta, ktorý sa vracia domov po zranení ramena, na svadbu svojej sestry. Okrem rodiny tu zanechal aj svoju kamarátku, s ktorou sa nerozišiel práve najlepšie. Bolo mi ho trochu ľúto zvlášť, keď som zistila, že ide o takú blbosť. Obdivovala som jeho bojovnosť, s ktorou sa snažil nadviazať kontakt s Holly. Nemal to ľahké. Vymyslel na ňu pascu, aby ju prehovoril nech mu robí doprovod na svadbu svojej sestry a zároveň získa príležitosť, aby jej vysvetlil to, čo sa udialo pred 8 rokmi. Získal si ma tým aký bol chlap. Vedel, čo chce a išiel si tvrdo za tým. Nedal sa ničím a nikým odradiť. Okrem toho dobre vyzeral a baby po ňom šaleli. No on mal oči iba pre jednu.
Medzi hlavnými hrdinami to poriadne iskrilo. Veď ako sa hovorí stará láska nehrdzavie. Milé bolo sledovať ako sa majú obaja radi, no zároveň sa báli, aby si navzájom neublížili. Užívala som si ich spoločné chvíle. Veľa som sa nasmiala aj načervenala.
Stretli sme tu aj postavy z predchádzajúceho príbehu, ktoré správne okorenili dosť bláznivý dej.
Veľmi sa teším, že sme opäť mohli zavítať do domova dôchodcov. Starčekovia a ich kačky mi chýbali. S radosťou a humorom som čítala ich scény. Škoda len, že sa niečo podobné nedeje aj v slovenských domovoch pre dôchodcoch, hoci by to nemuselo byť až tak bláznivé.
Na konci knihy nás autorka navnadí na ďalší príbeh tentokrát o tretej knihomolke Saylor, ktorá je také šidlo, že si netrúfam odhadnúť, čo sa udeje v poslednej časti.
V hlave mi skrsol taký nápad. Vyhlasujem tu na boostagrame výzvu: Hľadám tri bláznivé knihomolky , ktoré sa dajú nahovoriť a pôjdeme si spolu otvoriť kníhkupectvo. Kto sa hlási ? :D :D :D
A teraz vážne!!! Milé, romantické, bláznivé dielo, ktoré má v mojom srdci špeciálne miesto. Verím, že si získa veľa knihomoľských sŕdc.
Ďakujem vydavateľstvu za možnosť spolupráce.

Kory98
23.04.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil o krapet více než první. Holly sice také hází knihami, ale ze tří kamarádek je nejrozumnější. Je taková nejbližší mému srdci. Sebastianovi opět nemám co vytknout. Myslím si, že mužské protějšky se spisovatelce daří, možná by mohli mít i sem tam nějakou negativní vlastnost. Vtipné dialogy dobré, jen oproti prvnímu dílu to trochu méně jiskří, ale vzhledem k dějové linii to nepovažuji za špatné. Jsem zvědavá na Seylor, to bude asi mazec :-)

adela2230
12.04.2023 5 z 5

Příběh se mi líbil. I když je to krapet slabší pokračování je to zábavný příběh. Přidala bych trochu vice vzájemné chemie, ale i tak je to skvělá romantická oddechovka.

Francisella
08.04.2023 2 z 5

Pěkná romanťárna, ale s hodně předvídatelným dějem a bez nějaké zápletky nebo nějakých komplikací v ději. Ale účel to splnilo... :)

AliceTief
17.03.2023 4 z 5

Holley mi přišla o něco příjemnější než Kingsley z prvního dílu. Každopádně děj knihy určitě lepší, jen znám spoustu knihomolek, ale taková kozy jako tyto 3 jsem teda v životě neviděla. Nevím jestli, to čtenářům přijde super, ale za mě jsou to trapky.... Nevím jestli se pustím do 3 dílu..

MilackovaN
14.03.2023 4 z 5

Druhý díl byl o něco slabší než ten předchozí. Přišlo mi, že se to dlouhou dobu jen vleklo bez nějaké větší chemie, a když už konečně došlo na fyzično, tak to skončilo hrozně rychle... Nicméně těším se na Saylor a Dylena :-)

Ivet_V
13.03.2023 4 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se zorientovala, protože jsem první díl četla před nějakou dobou. Holley mi sedla, byla to taková ta typická knihomolka. Sebastiana jsem si hned oblíbila. Autorce musím pochválit postavy, vždy věříte, že takový člověk může existovat a že to není jen nějaká dokonalá idea.

MAU256
28.02.2023 4 z 5

Hezké pokračování prvního dílu, tentokrát byla hlavní knihomolkou Holly a její vztah k sexy zraněnému hráči baseballu, který ji v mládí zlomil srdce. Jenže to nakonec nebylo tak, jak to vypadalo. I tady je propojení s postavami z minulého dílu. Jsem ráda, že si to Holly se Sebem nakonec vyjasnili a skončili spolu. Bavila jsem se u kachen v domově důchodců. Už se těším na příběh Saylor.

Ralemo
27.02.2023 5 z 5

Velice milé pokračování prvního dílu, jen se nyní příběh odehrával u další majitelky skvělého knihkupectví Holly a vše se točilo okolo sexy zraněného hráče baseballu, který ji v mládí zlomil srdce. Opět nezklamala část s domovem důchodcům a jejich kachnami. Skvělé propojení postav z minulého dílu, kniha se moc hezky četla a ráda se k ní jednou vrátím.

Pedruska01
21.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Na volné pokračování Knihomolky jsem se hrozně těšila, protože první díl byl vážně skvělý. Hrozně dobře a rychle se to četlo, bylo to plné skvělého humoru, hate to love, která vede k báječné romantice – a tohle já teda zatraceně můžu. Autorka má úžasný jednoduchý styl, který si mě držel. Kdyby mi po nějaké době skoro nehořely unavené oči, dala bych to na posezení. Nechtěla jsem to vůbec pustit z ruky, jak moc mě to bavilo a líbilo se mi to. To, že mi to včera přišlo a dnes není co řešit, mluví za vše.
Hlavní hrdinka byla Holley, jedna ze tří kamarádek, které si pořídily knihkupectví v rodném městečku v Montaně. Hol byla, jak už název napovídá, pořádná knihomolka, které se prostě líbilo být někde zalezlá s knihou a když ne to, tak být obklopena svými přáteli či rodinou. Anebo něco řádně organizovat a rovnat. Víc ke štěstí nepotřebovala. Jenže jak už tak bývá, trochu si lhala do kapsy a já jí obrovsky rozuměla. Byla něco jako moje spřízněná duše. Ohromně mě bavila, její humor, chování a líbilo se mi samozřejmě i ta "válka" se svým bývalým nejlepším kamarádem, který jí tak ublížil. Byla obyčejná, rozhodně ne žádná suprčupr akční hrdinka, která zachrání svět, ale mě se líbila a fandila jsem jí. Celkem dlouho držela svou frontu, než se začala přibližovat k hranici "nepřítele". Cením, že to bylo tak dlouho, protože to není běžné. Většinou se podlehne takřka hned a pak přicházíme o tu zábavu.
Druhý hlavní hrdina Sebastian si mě získal takřka hned, a to bez výjimky. Byl naprosto skvělý. Stejně jako Hol mě bavil a získal si mé srdce. Jednalo se o profesionálního sportovce, kterého potkalo zranění, a tak se rozhodl léčit doma, kde zanechal svoji nejlepší kamarádku, kterou osm let neviděl a nerozešli se zrovna v dobrém. Bylo mi ho trošek líto, zvlášť s vědomím, jaká blbost a omyl v jednom všechno způsobila a zničila. Musela jsem mu jednoznačně držet palce, protože si zasloužili nejen vysvětlení, promluvu, ale i ujasnění, co dál. Ačkoliv byl pracháč, choval se zcela normálně, úctyhodně, nápomocně. Neměl nos nahoru, což taky není zcela běžné. Měla jsem ho snad díky tomu ještě radši.
Jejich počínaní bylo hodně úsměvné. To, jak se špičkovali, slovně přestřelovali nebo chovali. Jejich chemie skvěle fungovala, tak jak měla a oni si mě vážně získali na plné čáře. Samozřejmě ta kniha byla protkaná i dalšími postavami, se kterými jsem se již setkala a bylo to milé. Přeci jenom, jedná se o malinkou komunitu přátel. Však neměli prostor, a to bylo logické, tenhle příběh jim nepatřil. Přesto poslední jejich kamarádka Saylor, o které má být kniha třetí a poslední dostala takový úvod, který mě neskutečně nalákal a já si velmi přeji, abych se mohla ponořit i do jejího příběhu. Jsem tak zvědavá, protože ona je prostě totální torpédo a její protějšek nevypadá zrovínka zle. Myslím, že to bude mezi nimi hodně zajímavé.
Děj knihy nebyl nijak komplikovaný, ba naopak. Jedná se o jednoduchý a oddechový příběh, u kterého člověk nepřemýšlí. Jen se směje a usmívá jak blbeček. Pohladí po čtenářské duši a ukojí vnitřního romantika. Bylo to moc pěkné a milé dohromady. Ohromně jsem si to užila, a to nejen z důvodu, že mi to osobně bylo velmi blízké. Kniha mi dokonale bodla do nálady a srdíčko plesalo. Nemůžu nezmínit místní důchoďák a staroušky v něm. Proboha. Tahle pohroma překroutí všechny představy o seniorech. Byli totálně k popukání. Trochu zvěrstvo včetně těch kachen a jejich jmen. Výtečná vtipná a velmi originální vsuvka.
Rozhodně bych knihu doporučila. Byla úžasná, pohodová, velmi vtipná, romantická. Měla vše, co mám ráda a o to víc, jsem si to užívala. Nemohla jsem se odtrhnout, neskutečně mě to bavilo a tolik se mi to líbilo. Sympatické postavy, zápletka, romantická linka i ten bonus kolem. Nemám výtky, ani co by se za nehet vešlo. Rozhodně taky hodnotím plným počtem, protože si to zaslouží. O tom žádná. Na poslední knihu a její hrdinku - toho trochu divokého, ale jinak úžasného trojlístku - se moc těším a zároveň se nemůžu dočkat. Takže, už aby to bylo. :)

Štítky knihy

pro ženy romantika

Autorovy další knížky

Emma Hart
anglická, 1993
2013  77%Hrej hráčem
2014  76%Hrej tajně
2014  78%Hrej férově
2015  77%Hrej vabank
2022  70%Rande s knihomolkou

Kniha Past na knihomolku je v

Přečtených129x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených5x
Knihotéce153x
Chystám se číst77x
Chci si koupit18x
dalších seznamech7x