Prsatý muž a zloděj příběhů

Prsatý muž a zloděj příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103980/prsaty-muz-a-zlodej-pribehu-103980.jpg 4 718 115

Prsatý muž série

1. díl >

Kniha o tom, co člověk najde na dně, když už si myslí, že dál nemůže,i o tom, že zázrak může potkat každý z nás nejen v přítmí pralesa, ale kdekoli. Poušť, džungle, šamani, rituální obřady, láska, smrt, ďábel v napínavém příběhu člověka, který se vydává k primitivnímu kmeni do deštného pralesa. .Po návratu do Čech zjišťuje, že se nevrátil sám. Strhující příběh o smrtonosném nebezpečí příběhu. Rádi nad knihou přemýšlíte, pláčete nebo se smějete? Pak právě vám zloděj příběhů začíná vyprávět... 8. vydání... celý text

lilites
lilites
01.02.2024 4 z 5

V tomto období na mě byla kniha trochu ,,těžká,, a po dočtení mám v hlavě tisíc myšlenek, které víří, jako prach ve slunečním světle, a asi ještě nějakou dobu ve mě budou usazeny..

Tahle kniha má neskutečnou sílu, která je ukrytá mezi řádky.. není to jen povrchní příběh o nějakých lidech, co dělají to, či ono.. Je to příběh ve kterém se přemýšlí o životě, o jeho smyslu, o štěstí, o tom co si přejeme a co dostáváme..o hledání...a o dalších a dalších věcech..

Trochu mi trvalo, než jsem se začetla. Ze začátku má člověk pocit, že knihu ani nedotčte, jelikož hlavní postava je typ muže, kterého byste nejraději nakopali a zakopali, ale postupem času si buď zvyknete a nebo jeho chování ignorujete..

Velmi silná byla kapitola Dopis dceři - brečela jsem jako želva, to přiznávám..

Bylo to celkem obohacující, ale myslím, že ne každý tuto knihu ocení. Pan Formánek má dost osobitý styl psaní, který ne každému sedne..

Mě se kniha líbila..

Culina68
Culina68
09.05.2023 5 z 5

Pro mě neznámý autor, po knize bych asi nesáhla - vybrala jsem si ji kvůli výzvě. A jsem nadšená. Žádný "pouze" cestopis.... překvapily mě zajímavé úvahy a ač jsem žena, dokázala jsem se vciťovat do mužského uvažování i vnímání světa - rodinných, pracovních i jiných situací.


MartinProtschke
MartinProtschke
01.02.2023 5 z 5

Moc pěkná knížka a nutila mě i k zamyšlení. Další plus je, že se ve vyprávění objevuje i moje rodné město.

Sandalkar
Sandalkar
29.07.2022 5 z 5

Mam tuhle knihu moc rada. Pokud je ctenar pozorny, da se v ni najit spousta zajimavych myslenek a skrytych vzkazu. A hlavne Franta Stesti, ten je TOP.

Romalu
Romalu
11.07.2022 3 z 5

Četla jsem ihned po Úsměvech a Umřel jsem v sobotu, musím říct, že ty předchozí mě nadchly. Proto asi je mé hodnocení v porovnání s těmito romány nižší, než by si kniha třeba objektivně zasloužila.

Pítrs85
Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Sympatie k hlavní postavě (k hlavním postavám) si budete hledat asi těžko, ale já Davida Zajíce bral jako takový prototyp současného muže, který, i když má všechno, všechno podstatné, stejně pořád hledá a loví. A hlavně ho tíží ta nejtěžší otázka- jaký je vlastně ten smysl života? A jak už to tak bývá, přes to hledání nemá čas na to, co je opravdu podstatné. Protože hledat smysl života je naprosto zbytečné, smyslem života je sám smysl- narození, radování se z dneška a smrt. Zajímavá knížka, u které se člověk i nejednou zamyslí, jaké je na této planetě vlastně to jeho místo. Formánka si budu muset načíst víc.

Filomena1961
Filomena1961
23.04.2022 4 z 5

Kniha se mi celkem dobře četla, líbilo se mi vypravěčství i hledání priorit v životě a uvědomění si nutnosti změny. Na Siberutu hlavní hrdina zjistí , které hodnoty přehlížel. Hlavní myšlenkou knihy je hledání smyslu života a čerpá z mnoha moudrostí kmene Mentawaj.
V závěru můžu shrnout, že se mi kniha líbila.

Mikik
Mikik
03.03.2022 odpad!

Tohle bylo hodně špatné. Nuda po většinu knihy a o hlavní postavě škoda mluvit. Pro mě obrovské zklamání..

Katka2382
Katka2382
08.02.2022 5 z 5

Libilo a moc.
Trochu jsem se bála že to bude nezáživné a nudné čtení,ale to jako fakt není.

pami
pami
20.01.2022 2 z 5

Pokusím se být stručná. Souhlasím s Godgifu níže. Za mě nejlepší na knížce jsou ilustrace. Kdysi jsem četla Mluviti pravdu, toto je jako od někoho jiného. Hlavní hrdina David - neuvěřitelný sobec, alkoholik, kterému neuvěřitelně dlouho trvá cokoliv pochopit. Velmi lituji Alenku. Urputná snaha natáhnout děj. A tak se na straně 362 z 369 dozvíme, jak hrdina cestou na chalupu vykoná v přírodě velkou potřebu a filozofuje o tom, co tomu říká brouček. Tato kniha byla pro mě ztráta času a jsem z ní stejně otrávená, jako ti krabi z Davidových zvratků.

DuchDoby
DuchDoby
29.12.2021 5 z 5

Usmívám se u komentářů. Např;
„Neorientovala jsem se v čase a místech konání jednotlivých situací. Autor skákal z pralesa do města a naopak a to mě dost mátlo. Sem tam se objevilo nějaké to životní moudro…”

Usmívám se, protože přesně v tomhle je ta kniha skvělá. Nic všedního, nic příliš povrchního. Stejně jako život ve své podstatě.

helena8303
helena8303
26.10.2021

Nehodnotím. Knížku jsem dostala jako dárek , ale nedokázala jsem se začíst.
Ale v popelnici neskončila, odložila jsem ji do krabice ve Školské.

Čítanka01
Čítanka01
17.10.2021 5 z 5

Naprosto mě uchvátil tento příběh. Musela jsem dočíst během 2 dnů a taky se mi často vracely obrazy pralesa...Velmi čtivé a naprosto dodala chuť podniknout cesty do neznámých krajů (samozřejmě, kde prales je- v mém případě Bali)

kramver
kramver
04.05.2021 4 z 5

Mně se kniha celkem líbila, bylo to zajímavý čtení. Jen jsem se nedokázala vžít do hlavní postavy. Hrdina mi byl nesympatický a měla jsem pocit, že na vzdory všem podniknutým cestám za šamany se vlastně nikam moc neposunul. Nedávno jsem viděla jeden rozhovor s panem Formánkem a ten pán má jiskru, která v té knížce nějak zanikla. Je to rozporuplná osobnost plná vlastních běsů. Ale co je na něm sympatické je to, že hlavní hrdina, byť není asi do detailu napsaný podle autora, se nebojí nepřikrášlovat vlastní nedostatky a tím přistupuje ke čtenáři až nezvykle upřímně.

Godgifu
Godgifu
16.04.2021 2 z 5

Přízemní antihrdina, notorický děvkař a nenapravitelný sobec, se pokouší o nějaké vzletné myšlenky. Co z toho asi tak může vzejít? Klišé a nízkost. Žádná hlubší sebereflexe se nekoná, jen lítost nad sebou samým a strach ze smrti. Jejda, jak já nerada čtu o lidech, kteří se plácají v problémech, které si sami způsobují, viní z toho všechny okolo a hledají Boha způsobem "musíš se mi ukázat hned tady a teď, jinak na tebe seru". Svatá prostoto...

KejmlP
KejmlP
08.02.2021 4 z 5

Trvalo mně, než jsem se ke knize konečně dostal. A když už se stalo, musím říct, stejně tak trvalo, než jsem příběhu přišel na kloub. Co se mi líbilo je Formánkův hrdina. Mám pro tyhle negativní hrdiny slabost. Chybující, občas arogantní chlápek s dluhy, protloukající se mezi malými dočasnými úspěchy a následnými pády, topící v alkoholu své problémy a ne příliš šťastné manželství, snažící se "nějak" prokličkovat život. Výše popsaný hrdina už tak nějak předurčuje, že nepůjde o slátaninu typu "americký sen jednoho neúspěšného, který díky své vůli zvítězí a stane se bohatým, krásným a úspěšným", ale spíš o knihu o plácání se životem. To mě jen těší, ale je pravdou, že když jsem si v polovině knihy kladl otázku "o čem to vlastně je?", už jsem pomalu ztrácel trpělivost, a chuť číst opadala. S příchodem "Toho" tedy už začne být patrné, že se asi konečně něco začne dít, ale ještě notnou hromadu stránek se pak pořád jen naznačuje a naznačuje, než konečně začne příběh generovat nějakou pointu. Budiž nicméně uznáno, že ve chvíli, kdy příběh dočtete, začne dávat smysl jako celek. Díky tomu hodnotím výše, a mohu říct, že jako celek se mi kniha líbila, a sáhnu i po druhém dílu.

Petoklad
Petoklad
15.12.2020 4 z 5

Formánek - to je takové poctivé hledačství, hledání hrany žití, ten se toho nebojí.

Svamburger
Svamburger
08.12.2020 3 z 5

Exotika, šamani, nevěra, hledání Boha - nebo čehosi podobného.Opravdu hodně zvláštní kniha. Přesně jako její autor. Po přečtení jsem se musel podívat na pár videí, kde je pan Formánek. O to víc dnes musím nad knihou přemýšlet. Sympatický, přemýšlivý podivín, co má rád lidi a cizí kultury. Před těmi patnácti lety působil jako polo-hipízák s máničkou na hlavě, který se snad neštítí ničeho. Když se na něj podívám dnes, je to uhlazený a výřečný spisovatel, co kdysi propadl alkoholu – a troufám si tvrdit, že snad i možná záměrně. Takový člověk chce prostě vědět, kam až je ochoten zajít. Z těch zážitků (i z těch nepříjemných) pak dokáže vytěžit maximum a vtisknout to na stránky papíru. Líbil se mi styl, jakým autor vyprávěl. Příjemným zpestření jsou vtipné kresby, co jsou tak trochu na tripu. Krátké kapitoly jsou taky plusem, protože jinak bych se úplně ztrácel.
Nejvíc mě kniha bavila, když byl David Zajíc na cestách nebo když seděl ve svém oblíbeném podniku s kamarády. Hodně mě otravovaly ukázky z jeho připravované (zřejmě neexistující) knihy, ale ke konci jsem asi pochopil, co se snažil autor zdělit. Jeho dopis pro (zatím) nedospělou dceru byl velmi dojemný a hluboký – za mě nejsilnější část knihy. Plus nevyhnutelná smrt malé holčičky v chýši. Na vlastní kůži jsem cítil ty autorovy výčitky a strach ze selhání Musím uznat, že to nebylo zrovna lehké čtení. Myšlenky létaly ze stránky na stránku a chyběl tomu jakýsi řád. Nicméně... Létajícího jaguára si asi nepřečtu, ale něco novějšího klidně ano. Jistě budou jeho novější knihy o dost vyzrálejší a lepší.

rozina351
rozina351
30.08.2020 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale nebyla to pro mě "TA" kniha. Některé situace mi připadaly málo uvěřitelné či málo propracované a nesympatický hlavní hrdina byl místy na tečku :-) Jako čtení na dovolenou docela fajn.

jennefer
jennefer
13.07.2020 3 z 5

Vlastně jsem ji četla jen ze zvědavosti, ten název mě zaujal. A asi jsem měla správnou náladu a jen si ji prostě užívala. A četla se dobře, tak co. Pro mě ideální kniha na dovolenou.