Štěstí nám přálo

Štěstí nám přálo https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397243/bmid_stesti-nam-pralo-8fc-397243.jpg 4 62 14

Providence série

1. díl >

Slečna Sophie Evertonová se vrací domů. Nespěchá, po letech divokých dobrodružství v cizině nemá chuť nechat se svazovat přísnými společenskými pravidly Anglie počátku 19. století. Hodlá však získat zpět rodinný majetek – i kdyby se kvůli tomu měla stát špionkou budoucího krále. Než stačí splnit své první poslání, narazí na temného a přitažlivého vévodu z Rockeforte. Sleduje každý její krok a Sophii se zrychluje tep nejen z nebezpečí, které hrozí jejím plánům. Oba uvíznou v ošemetné síti špionáže a touhy. Aby z toho byla láska, potřebují získat důvěru – a samozřejmě kousek štěstí.... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

As Luck Would Have It , 2008


více info...

Přidat komentář

Verulesa
28.01.2022 3 z 5

Musím říct, že zhruba do 1/3 knihy jsem absolutně nechápala myšlenkový pochody postav. Doufám, že další díly budou lepší. Tohle bylo trošku trápení.

HelčaHelaHelí
25.05.2021

Moc hezká stejně jako první a šlechtic ze žaláře zítra si jdu pro Mcalisterovo štěstí , příjemné oddechovky a autorku řadím mezi oblíbené autorky


petulkapeta
12.04.2021 4 z 5

Sophie,Toz to byla cerka, vrhala nože,byla v džungli...No jeji příběh s Alexem se mi libil a i jsem se nasmala...a teď uvidime co Alexuv kamarád...

Dellphi
05.03.2021 3 z 5

Tento díl, ačkoliv je první v pořadí jsem četla jako poslední a musím říct, že mě trochu zklamal. Možná je to tím, že jsem všechny tři knížky četla za sebou, a tak už mě nemohlo nic překvapit. Nebo byly zkrátka ty další díly lepší. Zkrátka po přečtení těch předchozích jsem měla trošku vyšší očekávání. Ale tentokrát se mi to nějak táhlo a už jsem se těšila až budu u konce. Příběh nebyl špatný, ale další díly jsou zkrátka lepší.

Zomy
09.11.2020 4 z 5

Autorku si řadím mezi ty, které budu dál sledovat a číst. Její tvorba je svižná, pěkně plyne, dialogy jsou milé, postavy sympatické a všechno je to takové odlehčené.
Detektivní zápletka je tedy na jednu stranu dost jednoduchá a na druhou zase překombinovaná (do "tajné" akce jsou zasvěceni nakonec snad úplně všichni), ale to na příjemné romantické lince nic nemění.

pip11
22.10.2020 5 z 5

Příjemné a mile humorné rozhovory, s nechybějícími bláznivými situacemi. Četla jsem sice druhý díl před prvním který byl o něco lepší, ale i tak jsem se dobře bavila.
Jsou zde nepravděpodobné situace, ale u těchto románů je zábava prvoplán a té si tady užijete.

rampapa
13.02.2020 5 z 5

Úžasný příběh o lásce.Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

alzbeta4340
20.10.2019 4 z 5

Tato kniha vyšla před lety u jiného nakladatelství a pod jiným názvem - jako "Šance na lásku". Nečte se špatně, ale k nejlepším kouskům svého žánrů nepatří. Je to takový dobrý průměr. Navnadila mě ale ke čtení druhého dílu a za to přidávám jednu hvězdičku.

mikika
29.07.2019 4 z 5

pobavil mě odlehčený tón i fakt, že nebere své hrdiny až tak vážně, že ani hlavní hrdina-vévoda není chladnokrevný superman jako obvykle (v závěru je taky unesen, což mě překvapilo).

modranka
22.03.2017 2 z 5

Historická romanca, ktorá asi pozabudla, aby zostala v 19. storočí. Správanie hlavných aktérov bolo na úrovni 21. storočia - čo síce osviežilo celý príbeh, ale pre konzervatívneho čitateľa to môže pôsobiť rušivo. Preto sťahujem jednu hviezdičku. Pripravte sa na to, že hlavná hrdinka ovláda ázijské bojové umenie, čo si vôbec neviem predstaviť realizovať v plesových šatách z 19. storočia.... mohla mať buď širokú krinolínu alebo už moderný odev empír. Ani v jedných takých šatách si neviem predstaviť dámu preliezť balkón. Za to sťahujem druhú hviezdičku. No a poslednú za to, že (SPOILER) - celý príbeh bol vlastne hra, nešlo o žiadnu špionáž (KONIEC SPOILERU) a poriadne postavená na hlavu. Ak sa pozorný čitateľ zamyslí, nájde niekoľko nelogických faktov. No ale pri tejto literatúre by sa to mohlo aj odpustiť. Takže u mňa len 2 hviezdičky. Ale možno keby vydavateľ vydal celú sériu, ako celok by to bolo skvelé.

havrmoni
19.10.2016 4 z 5

Nenáročná romantika a docela jsem se i tu a tam usmívala. Ten konec nebyl až tak divný,spíš vysvětloval Sophiin postoj k životu. První co jsme se o ní na začátku dozvěděli,bylo,že za každé nenadálé štěstí však bez vyjímky zaplatila nějakým malérem a každou smůlu vzápětí vyrovnalo dobrodiní. Měla to zažité a věřila tomu celý dosavatní život,takže i když rozumnà,přesto naivně věřila,že za svoje štěstí musí ,,zaplatit".

LilianaFalcon
28.07.2016 1 z 5

Hrůza. Chaotické, špatně napsané a nečtivé. A to to mělo takový potenciál... škoda.

Luccy78
22.09.2015 5 z 5

Tak tenhle příběh mě opravdu dostal, moc krásné romantické čtení! Jediné malé zklamání byl konec knihy, takové to filozofování "o nesmrtelnosti chrousta", kolik let vlastně stráví hrdinka se svým vyvoleným, její hloupé přesvědčení, že když je tak šťastná, tak od svého milého musí odejít, aby zase mohla být nešťastná, protože tak se jí to v životě vždycky děje.. To mi přišlo zbytečné a na to, jak v celé knize vystupovala jako chytré a rozumné děvče, tak touto její životní polemikou jsem o její rozumnosti začala trochu pochybovat.. Ale, jak píše i Elisa.Day, celkově vzato to byla nádherná kniha a její lehce pošramocený konec mi názor jen tak nezmění.. :-)

Elisa.Day
13.08.2012 4 z 5

V rámci žánru dobré čtení, konec byl tedy splácaný až běda, ale když je na takovéhle čtivo nálada, tak ani ten pak výsledný dojem nezkazí...

Štítky knihy

špionáž špionážní zápletka historické romance

Autorovy další knížky

Alissa Johnson
americká, 1975
2019  78%Pokušení osudu
2017  77%Jako pravá dáma
2019  76%Štěstí nám přálo
2018  82%Cudná hříšnice
2017  79%Šlechtic ze žaláře

Kniha Štěstí nám přálo je v

Právě čtených1x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce131x
Chystám se číst44x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x