Provence od A do Z

Provence od A do Z https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206513/mid_provence-od-a-do-z-206513.jpg 4 35 5

Spisovateli se Provence stala druhým domovem. Pro své věrné i nové čtenáře formou slovníku v heslech uspořádal svůj pohled na tento svérázný, levandulí provoněný kraj. Výběr hesel je ovšem velice osobní – čtenáři se tedy setkají s pestrou směsicí témat, jež autorovi přišla nejpřitažlivější, nejbizarnější, nejzábavnější, nejtypičtější: most v Avignonu a osel, česnek a kruhový objezd, levandule a Pařížané, větry a muzeum vývrtky, zahrady a pastis… Koláž dojmů a zkušeností, kterou Peter Mayle předkládá svým typickým humorným stylem, s nadhledem a zároveň velkou náklonností, propojuje všudypřítomné a pro Francii neodmyslitelné téma: jídlo a pití.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Encyklopedie
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

Provence A-Z


více info...

Přidat komentář

Luigi1
05.06.2023 3 z 5

Je to encyklopedie po Provence odevšeho něco

niknikita
21.09.2020 3 z 5

Trochu cestopis z Provence, kuchařka a francouzský slovník v jednom, lehce poznamenané inteligentním humorem autora.


hapac
22.05.2019 4 z 5

Pokud chcete vědět, kde se konají jaké trhy, co myslí, když říkají moi a je a co najdete v Musée du Tire-Bouchon, tak to je ta správná kniha. Jak chutná bacon, bouillabaisse či gibassier nebo tapenade? A jaké je správné složení Herbes de Provence, tak to vám prozradím (19% tymiánu, 26% rozmarýnu, 3% bazalky, 26% dobromysli a 26% saturejky - alespoň tak je v knize uvedeno). Pokud se chystáte navštívit Provence, tak je knížka určitě dobrou inspirací.

Jonna
15.09.2017 4 z 5

Kniha mne opět nabudila - pocítila jsem touhu okamžitě se sbalit a zajet se zase podívat do Provence. Početla jsem si, zavzpomínala ... A zařekla se, že příště bez této knihy na jih Francie už nepojedu. Pak jsem ale zjistila, že originál byl napsaný v roce 2006, a že už tedy ledasco bude jinak. Ale i jako knihu pro pamětníky vřele doporučuji.

namornice
07.03.2017 4 z 5

Taková Provensálaká encyklopedie podle Petera Mayla! Zábavné před-cestovní čtení. Právě procházím „provensálskou horečkou“ a už se teda dost těším na tu svou návštěvu jižní Francie!