Protektor

Protektor https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26425/protektor-26425.jpg 4 23 3

Vydal United Fans ve spolupráci s Klubem Julese Vernea. Starobylá kosmická civilizace Paků zná dvě stadia dospívání: po dětství, kdy jsou jejich schopnosti dosud nerozvinuté, přijde Přeměna a období zralosti, kdy se stávají plnohodnotnými bytostmi – mocnými protektory. Přeměna má však dvě podmínky: musí k ní dojít v určitém věku, protože jinak zabíjí, a vyvolá ji pouze specifický katalizátor, obsažený ve Stromu života a přitahující dospívající Paky jako plamen svíce noční můru. Může se ale stát, že kolonizační loď s mláďaty ztroskotá, Strom života vyhyne a Pakové nikdy nedospějí. Možná za čas dokonce zapomenou, kým jsou a budou si říkat lidé. A vybudují civilizaci, která začne létat vesmírem aniž by tušila, že jednoho dne může narazit na ztracené dědictví – na plody Stromu života. Napínavý příběh klasika akční sci-fi z cyklu volně navazujících románů Známý vesmír.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , United Fans
Originální název:

Protector , 1982


více info...

Hall3006
Hall3006
28.08.2022 4 z 5

Povedené sci-fi z pera klasika tohoto žánru. I když tam nebylo nic o Prstenci bylo zajímavé číst o vývoji lidstva při osídlování Známého vesmíru a jejích předchůdcích, kteří přišli na Zemi miliony let před vznikem člověka. Čteno jako samostatný román bez kontextu k dalším dílům.

Bašťák
Bašťák
03.03.2021 4 z 5

Po Prstenci byla tato knížka jasná volba. V příběhu Prstence je na první setkání s protektorem Phssthpokem několikrát odkazováno a tady dostanete podrobnosti. Celkově dobrý vhled do životní filozofie Paků Protektorů a historii lidské rasy v Nivenově Známém vesmíru.


Predator3313
Predator3313
28.01.2020 5 z 5

Před lety to byla moje první kniha od Nivena a po přečtení jsem se rozhodl si sehnat všechny jeho knihy, což asi vypovídá o tom, že se mi moc líbila.
Pakové (přesněji Protektoři) jsou moji oblíbená rasa, takže jsem si rád početl o jejich planetě, jen škoda že nevím, proč začala jejich migrace...

Kniha Protektor je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Doporučených4x
Knihotéce47x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x