Prorok minulosti

Prorok minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401755/bmid_prorok-minulosti-F4N-401755.png 4 56 7

V této knize nám slavný záhadolog předkládá svůj netradiční, osobitý pohled na „úsvit lidstva“. Vydejme se s ním na cestu za poznáním a odhalme bílá místa v archeologii, zamysleme se nad problémem klonování, začtěme se do starosumerského Seznamu králů a objevme geometrické sítě kultovních míst, vinoucí se kolem celé zeměkoule.... celý text

Literatura světová Mytologie Historie
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Prophet der Vergangenheit , 1979


více info...

Přidat komentář

ondra1995
24.09.2023 4 z 5

Zvoleno jako knížka na pláž. Vůbec to nebyla špatná volba.
Hned první kapitola o arše úmluvy vtáhne do "děje". Poté je zajímavá část o kolejích na Maltě. Netušil jsem, že tam něco takového existuje.
Nejslabší byla kapitola Seznamy králů. Ovšem nejvíc mě bavily závěrečné úvahy o tom, jak se zachovají mimozemšťani, až se jednou vrátí.

Lele61
05.07.2023 4 z 5

Další z knížek asi nejznámějšího světového záhadologa Ericha von Dänikena. Autor zde dále rozvijí své dobře známé teorie a myšlenky o přítomnosti mimozemšťanů. Tentokrát třeba hledá bájnou archu úmluvy opředenou mnoha tajemstvími, řeší záhady ukryté na ostrově Kréta a v Řecku. Formuluje odvážné teorie a koncepce o návštěvě mimozemských astronautů na Zemi, které se snaží opřít o doložená fakta. Docela zajímavé záhadologické čtení.


Mako123123
01.02.2021 3 z 5

Jasne, mnohe veci sa nedaju brat doslova- archa ako radioaktivny, bleskyhádžuci vyrábač jedla? ...ale aj tak to ma vacsi zmysel nez krestanske chapanie biblie + pekne to vysvetluje zopar zahad, napr. co ten evolucny skok? vznik diametralne odlisnych ras z jednej?.. atd.
Povedal by som ze som v zivotnom obdobi kedy uz ma Daniken tolko neberie, nie ako pred 15 rokmi, no napriek tomu stale musim uznat aspon to ze jeho koncepcia AA teorie aspon v zakladoch by si zasluzila serioznejsi pohlad a zamyslenie zo strany of. vedeckej komunity nez je tomu doteraz a tiez spolu s nim citim tu krivdu.

YA-girl
24.04.2020 4 z 5

V této knize se autor zabývá archou úmluvy neboli svatým grálem, zaměřuje se na nevysvětlené kamenné rýhy pokrývající Maltu i jiné ostrovy nebo se věnuje starověkým seznamům a údajům, podle kterých dávní králové žili a vládli stovky let... Mě tohle čtení opět moc bavilo :) - autor se trefil do záhad, které mě fascinovaly už odmala, a ráda jsem si rozšířila obzory dalšími možnými teoriemi o tom, jak to celé mohlo (ale nemuselo) být.

Terva
04.06.2015 5 z 5

Další odvážný krok Ericha von Dänikena do minulosti i budoucnosti. Riskantní myšlenky o všudypřítomnosti mimozemšťanů.

number00
11.01.2013 5 z 5

Pekny pohled na nektere udalosti a veci, ktere mohli byt nebo se mohli stat tak, jak je pan Erich predklada. V jednom ma ale pravdu. Jsme zaslepeni jednim pohledem odborniku, kteri porad vidi jen "vyspela civilizace = vyspele prostredky" , ale treba az jednou v budoucnu po nas nekdo prijde a najde dva betonove drzaky vedle sebe, taky ho nemusi napadnout, ze ty drzaky mely za ukol drzet dreveny sloup na kterem bylo telefonní vedeni, protoze proc by nase vyspela civilizace pouzivala drevo, ze? :D.....

Shimargh
19.08.2012 5 z 5

Pro mne mnohem reálnější pohled na historii než jaký nám předkládá klasická věda.