Prometheova lest

Prometheova lest https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112553/bmid_prometheova-lest-112553.jpg 4 56 5

Ostřílený agent Nicholas Bryson se po patnácti letech terénní špionáže dozvídá krutou pravdu: supertajná agentura Direktoriát, pro kterou celou dobu pracoval, ve skutečnosti nehájila americké zájmy, ale působila proti nim. Bryson je nyní pověřen náměstkem ředitele CIA, aby se pokusil vypátrat své bývalé zaměstnavatele, kteří mezitím záhadně zmizeli. Téměř proti své vůli se Bryson ocitá ve víru strhujících a dramatických událostí: střídá stát za státem a město za městem a všude je pronásledován najatými zabijáky, aniž by tušil proč. Po sérii šokujících odhalení a masových teroristických činů po celém světě se Brysonovi postupně začíná rýsovat hrůzná skutečnost: světu hrozí spiknutí mocných, kteří chtějí zlikvidovat autoritu národních vlád a nastolit nový pořádek pod záminkou zajištění „bezpečnosti občanů“. Bryson zůstává jediným, kdo může tomuto plánu zabránit, ale úkol, jenž před ním stojí, se zdá být nesplnitelný… Tato kniha je doslova prošpikována dramatickými zvraty děje, zasvěcenými popisy nejmodernějších technických zařízení a dokonalým zachycením atmosféry různých zemí světa. Navíc jistě není náhodou, že ačkoli se jedná o literární fikci, některé postavy a okolnosti románu jsou čtenáři až příliš povědomé. 2. vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Prometheus Deception , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
25.01.2023 5 z 5

Je lepší nad určitejma věcma moc nepřemýšlet proto pak člověk přichází na věci které by měl spisovatel napsat nebo upravit trochu jinak Doporučuji

Ladinek
11.10.2020 1 z 5

Ludlum je spisovatel, který mě většinou dobře pobaví. Bohužel koncem kariéry vypotil pár pěkných blbostí. Tohle je jedna z nich. Zřejmě má čtenáře připravit na ty posmrtné hrůzy jako Covert One a nastavovaní Bourneovské kaše.


zoew
13.05.2013 4 z 5

Děj má spád, námět je zajímavý, ale místy mi to přišlo trochu moc překombinované a hlavní hrdina je kromě své mimořádné geniality i fyzicky silně nadprůměrný a navíc neprůstřelný a nezničitelný. Kdyby autor trochu ubral a držel se víc při zemi, působil by tento příběh věrohodněji a reálněji. Přes to všechno se mi tato kniha četla dobře a jako oddechové čtení, nad kterým je lepší příliš nepřemýšlet, mohu doporučit.

Kateriska
12.02.2013 4 z 5

Tato kniha byla pro mě úplně novým žánrem, protože se musím přiznat, že podobnou knihu jsem zatím nečetla. Její obsáhlost a propracovanost mě udivuje a obdivuji Roberta Ludluma za to, co stvořil. Myslím si, že toto dílo ve mě něco zanechalo. Opravdu si myslím, že to je obdivuhodné. Všechny ty vynálezy, nápady na scény a další věci... Jako kdyby byl spisovatel sám agent některé špionážní organizace. Knihu jsem četla docela dlouho, bohužel jsem na ni neměla moc času, ale i tak jsem si příběh dokázala vychutnat. Dávám čtyři hvězdičky, protože bych ještě trochu rozvinula konec příběhu. Nedalo by se říci, že bych se v postavách ztrácela, i když jich bylo mnoho a to je dobře. Autor nám předkládá myšlenky, které se vzápětí třeba úplně změní a to mě přivádí v úžas. Doufám, že si na knihy R. Ludluma ještě někdy najdu čas. Lákají mě díla o agentu Bourneovi.

Lo_kren
17.03.2012 4 z 5

v nekterych momentech mi bryson pripominal skoro terminatora :))) ale jinak dobra kniha

Autorovy další knížky

Robert Ludlum
americká, 1927 - 2001
2002  84%Agent bez minulosti
2005  83%Bourneův mýtus
2001  83%Hádův faktor
2007  80%Bourneovo ultimátum
2008  88%Arktická mise

Kniha Prometheova lest je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce91x
Chystám se číst13x
Chci si koupit1x