Proměny (výbor)

Proměny (výbor) https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73464/promeny-73464.jpg 4 18 4

Svazek obsahuje ukázky z proslulého díla klasika římské starověké poezie. Ovidius na základě dávných bájí a legend vypráví příběhy o proměnách člověka do nejrůznějších podob. Svým přístupem k zobrazení antických bohů autor navíc zesvětštil a zlidštil hrdiny bohaté antické mytologie, kterou převedl do do srozumitelné a přístupné podoby. Tak se staly Proměny nesmrtelným dílem, z něhož čerpaly po řadu staletí celé generace umělců. Básně vycházejí v novém, moderním a čtivém překladu Dany Svobodové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Poezie

Vydáno: , BB art
Originální název:

Metamorphoses


více info...

LucyPevensie
LucyPevensie
30.12.2023 5 z 5

Celkově mám ráda řecké/římské báje a jejich zpracování od Ovidia je krásné. Překlad v tomhle výboru se navíc velmi dobře čte.

RemiBlack
RemiBlack
05.11.2017 3 z 5

Přečteno vrámci povinné četby. Kvůli jazyku se nečte moc dobře. Nic mi to nedalo, ale vzalo jenom hodinu, takže za mě slabé tři hvězdičky .


Belatris
Belatris
21.07.2013 4 z 5

Na dlouhé zimní večery je to vhodná četba na pokračování, ačkoliv ve větších dávkách nedoporučuji - člověk se začne ztrácet a přesycovat.

knedlik
knedlik
30.10.2011 4 z 5

Četla jsem pouze Výbor, nicméně se mi líbilo a myslím, že i stačilo. Jen z těch Picassových kresbiček a malbiček jsem se těšit nemohla. A přišlo mi docela zarážející, že mi až teď, tedy po přečtení došlo, kde se vzal pojem hermafrodit *stydí stydí*.