Prokletý ráj

Prokletý ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349169/mid_proklety-raj-Rlk-349169.jpg 3 20 5

Mallory se vrátí na strýcovu farmu v Queenslandu, ale tam ji čeká nemilé překvapení: na farmě žije její bývalý snoubenec s manželkou Kathy, dcerkou a svou sestrou Jessie. Jenže něco tady nehraje… Když Kathy spáchá sebevraždu a Mallory se snaží zjistit důvod, sama se ocitne v ohrožení života.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Poinciana Road , 2016


více info...

Přidat komentář

pch1976
26.10.2021 1 z 5

Velmi slabé. Nezáživné. Plytký děj.

Rodaw
13.07.2018 2 z 5

PROKLETÝ RÁJ
Bohužel za mě tedy poměrně velké zklamání :-(. Na knížku jsem se moc těšila, očekávala jsem román pro ženy s prvky napětí. V podstatě obojí kniha splňuje, ale ... Hned první věc takhle na začátek - nenechte se zmást obálkou. Na mě obálka působila tak, že půjde o román historický, ale odehrává se v současnosti! :) Tak to jenom, kdyby byl někdo jako já stejná popleta - aby neočekával doby minulé:). Mě tedy neoklamala jen obálka, ale i samotná anotace. Píše se v ní, že jedna z postav - Kathy - spáchá sebevraždu a když se naše hlavní hrdinka Mallory snaží zjistit proč, sama se dostane do smrtelného nebezpečí. To se ale děje v samotném závěru knihy! Předtím se tam celou dobu řeší vztahy a místy mi přišlo, že už se autorka trošku opakovala a v podstatě se tam nic nedělo - což mi asi vadilo nejvíc.
Co se týká špetky nadpřirozena, které do knihy Margaret Way vložila, aury - proč ne, ale náznak duchů byl super, to se mi líbilo... (ale bavíme se opět až o samotném konci.)
Paní autorka napsala hodně harlekýnek a já bych tímto směrem směřovala i své doporučení na tuto knihu - doporučuji ženám, které třeba harlekýnky rády mají a nebo těm, které chtějí hodně hodně oddechový příběh, kde se řeší spíše vztahy a "nic moc" se tam neděje.
Já mám ráda odpočinkové knížky, u kterých člověk vypne, ale Prokletý ráj mi bohužel nesedl, byl na mě "pasivní" až moc.:( Některé části druhé poloviny knihy jsem i mírně přeskakovala, protože mi čtení "vůbec nešlo".
Některé věci se mi na knížce líbily, líbilo se mi třeba to vyobrazení zvrhlosti a zvrácenosti určitých vztahů, ale jako celek ...bohužel.
Hodně červené a málo děje... a tahle kombinace není pro mě.


Knižní střípky
29.12.2017 3 z 5

Tato kniha mě svou anotací zaujala, ale zaujetí při čtení se bohužel nedostavilo.

putpuda
22.08.2017 3 z 5

Lehce romantické, trochu detektivka, pár bláznů...přesně jak píše Biki ;). Opravdu nic náročného, ale číst se to dá. Já čekala spíš něco víc "australského".

biki
30.04.2017 3 z 5

Romantický čtivý příběh s příměsí téměř detektivní záhady a špetky mystického tajemna (i když tu si autorka dle mého mínění mohla odpustit, ale proti gustu ...). Jen těch psychicky narušených osob tam na můj vkus bylo trochu moc.