Prokletí z Ruelu

Prokletí z Ruelu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446252/bmid_prokleti-z-ruelu-wcF-446252.jpg 4 50 6

Jsi velmistr Osamělý Vlk, poslední z rytířů řádu Kai ze Sommerlundu. Porazil jsi Temné pány z Helgedadu a pomstil tak své zavražděné druhy. Poté ses ujal výcviku nových rekrutů a obnovil jsi řád Kai. Nyní však čelíš nové hrozbě, zlověstným Cenerským druidům, kteří se chystají do světa vypustit ničivý morový virus. Tvým úkolem bude najít a zničit virus a zajistit, aby se jejich zločinný plán už nikdy nemohl zopakovat. Dobrodružství Lone Wolfa představují unikátní interaktivní sérii, v níž se každý čtenář stává hrdinou a sám rozhoduje o průběhu napínavého příběhu. Každou epizodu lze hrát samostatně, nebo je lze zkombinovat a získat tak fantastický RPG epos. Vydání obsahuje navíc bonusové dobrodružství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Mytago
Originální název:

The Plague Lords of Ruel , 1990


více info...

Přidat komentář

JirkaTob
01.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Začátek velmistrovské části příběhů o Lone Wolfovi je malinko slabší. Pokud jste hráli předchozí díly, bude pro vás průchod relativně jednoduchý.
Souboje nebyly nějak extrémně náročné a hádanku jsem potkal jen jednou.
Zápletka je slabší - zabránit rozšíření moru. Kadaka nezabijete, pár druidů jo a svět je naráz zachráněn před morem.

haWranka
14.04.2021 4 z 5

Tenhle díl mě opravdu bavil! Příběh byl napínavý, autor se také vrátil k původnímu principu, tedy že opravdu záleží na rozhodování a podle toho se příběh odvíjí. Také jsou boje obtížné, ale ne nezvládnutelné (velkou část knihy jsem se potácela s kondičními body pod 10, ale nějakým zázrakem se mi to podařilo uhrát:-).

V novém vydání je bonusový příběh Posel záhuby od Jamese M. Stuarta. Je to taková jednohubka. Pokud budete chtít, čtěte ho před hlavním příběhem, dějově mu předchází.


Dave_Jame
10.11.2019 2 z 5

Tahle série jede od desíti k pěti. Teď už jsme na úrovni, kdy na předposlední odkaz dáme 40% šanci na automatickou smrt pokud si čtenář nevezme konkrétní schopnost.

Koza3
16.06.2017 3 z 5

Když mi brácha poslal odkaz na aplikaci na Android, která obsahuje všechny gamebooky o Lone Wolfovi (v AJ a zdarma), tak jsem to hned nainstaloval a začal smažit tuhle nostalgickou klasiku. V podstatě jsme na tom vyrostli a můžu říct, že díky gamebookům mám rozvinutou představivost. Kam se hrabou dnešní fantasy naservírovaná na stříbrném podnose? Musíte si to hezky v hlavě zrekonstruovat, kreslit si mapku, vést si inventář, no prostě paráda :-)
Grandmaster sága začíná jako béčkový film. Rozšířil se nám tady nešvar v podobě viru, který nás všechny zabije! Jen ty můžeš zachránit Sommelund! Ok, tohle klišé už jsme akceptovali, tak se na to jdeme podívat. Cesta do pevnosti je docela fajn, projít pevností a najít kořen problému bylo taky cool, ale kámen úrazu byl útěk z místa činu, který zaplnil snad půlku knihy. Když už rozsekáte hlavního záporáka a zničíte virus, čeká vás dlouhá cesta do bezpečí...ta mě docela unudila a proto hodnotím průměrně.

yank3e
22.01.2013 4 z 5

Třináctá kniha ze série gamebooků o Lone Wolfovi.
Klasika, která by neměla minout žádného gamebookového nadšence. Takový Pán Prstenů mezi gamebooky. Kvalitní příběh, promyšlený svět a originální herní mechanismy. Na začátku si zvolíte schopnosti, které vám budou během hry užitečné a s každou dohranou knihou získáte další. Schopnosti i výbavu si přenášíte napříč celou sérií, jednotlivé díly na sebe přímo navazují. Místo házení kostkou stačí zapíchnout tužku do tabulky s čísly. Souboje jsou řešeny velmi spravedlivě a roli nehraje pouze náhoda, ale i schopnosti a výbava. Neřešíte pouze zbraně, ale i zbroj a štít. Musíte odpočívat, musíte jíst. Takhle promyšlené gamebooky často nebývají, přesto je vše jednoduché a lehce zvládnutelné.

Boidil
18.07.2012 4 z 5

Musím říct, že Gamebooku s Lone Wolfem patřily v mládí k mým nejoblíbenějším. :)
Skvělá četba.

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Joe Dever
anglická, 1956 - 2016
1992  85%Útok ze tmy
1993  83%Oheň na vodě
2012  84%Kaltské jeskyně
1996  72%Meč slunce
2018  70%Stíny nad řádem Kai

Kniha Prokletí z Ruelu je v

Přečtených83x
Doporučených2x
Knihotéce53x
Chystám se číst12x
Chci si koupit8x