Prokletí ohně

Prokletí ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124368/prokleti-ohne-124368.jpg 3 39 20

Když Cora uteče od svého násilnického manžela a vrátí se k otci do malebného anglického městečka, zdá se, že teď už se všechno obrátí k lepšímu. Co však mají znamenat znepokojivé vize, sugestivní výjevy z dávného středověku, které ji začínají pronásledovat? Přichází snad o rozum? Střípky osudů lady Christabel, sira Roberta a krutého pana Bruce z Glammermooru jí našeptávají zneklidňující tajemství. A o šokující překvapení není nouze ani v Cořině vlastním životě. Naštěstí se i v dnešní době najdou milující rytíři – třeba v podobě dávných lásek ze střední školy -, kteří se dokážou vypořádat nejen se soky, ale i s nepřízní osudu, a vysloužit si tak srdce své lásky.... celý text

Přidat komentář

slezakova.nika
13.05.2019 3 z 5

Kniha je průměr. Sice jsem četla takřka na jeden zátah, ale asi spíše ze zvědavosti, co se tedy otevře za tajemství a zda se objeví nějaká děsivá zákoutí rodinné historie. Trochu jsem cítila pokus o přiblížení se světové beletrii na úrovni anglické literatury. Nicméně kniha byla příjemným nenáročným čtením na nedělní odpoledne. Jako bonus se hodila do čtenářské výzvy :)

Leena
05.01.2019 odpad!

Obrovské zklamání..Nudila jsem se bohužel celou dobu čtení, vlastně je to jen vykrádačka Barbary Erskinové, s jejími kvalitními díly to nemá nic společného. Ještě že je knížka tak malá..


Belatris
24.01.2016 odpad!

Pro mě literární průšvih.
Postavy pitomé až hrůza, bez vývoje a hlubší psychologie. „Hrdinka“ neustále bezradně povzdechává, potlačuje slzy nebo je křehce zranitelná. Její vzepětí nevyrůstají z žádného solidně položeného psychologického podhoubí. Začala mě otravovat hned během prvních řádků a nepřestala s tím až do konce. Z brutálního manžela nejde strach, protože zlo ztvárněné plochou karikaturou neděsí, ale právě naopak způsobuje smích. Většina fanfikcí k Harry Potterovi má větší kvalitu, včetně těch s homosexuální tematikou.
Nemám nic proti brakové literatuře, ale je třeba ji nazývat pravým jménem, aby v dnešní záplavě mnoha titulů nezabíraly místo na policích, které jim nepříslušejí. Srovnání s Barbarou Erskinovou byl hodně špatný marketingový tah ze strany nakladatele (za takovou urážku by se dalo i soudit).

mac.martina
03.09.2015 5 z 5

pekny pribeh a celkem zajimavy jak se tyrana zena diky svemu priteli z dospivani uzdravi na dusi a prijde na kloub svym vidinam a zlo bylo nakonec potrestano :-)

pavla9879
14.08.2015 4 z 5

Krásná kniha... nemohla sem uvěřit, že spisovatelka je Češka. Příběh byl zajímavý, napínavý, přečetla jsem ho jedním dechem.

tarabas
15.07.2015 4 z 5

Pěkná, čtivá kniha. Příběh je dobře promyšlený. Je plný napětí, romantiky a mystiky. Některé věci trochu předvídatelné, ale rozhodně příjemné čtení

moira2912
12.06.2015 3 z 5

Slabší tři. Kniha není špatná, ale její začátek se pro mě tak strašně táhnul, že jsem měla chuť to několikrát vzdát a to bych do hodnocení asi měla započítat. Navíc to není úplně můj žánr, což s tím nejspíše bude mít taky co dočinění.
Autorka má na psaní talent, ukázala to hlavně na konci knihy, kde mě její psaní konečně chytilo, děj gradoval a vše zamotané se logicky vyjasnilo. Styl psaní mi ze začátku nesedl, ale myslím, že zrovna tohle je jednoduché dobrousit a autorka s tím v budoucnu snad větší problémy mít nebude. Ještě mi trochu nesedlo čas od času chování postav, chovaly se buď tak, jak bych od nich nečekala (a ne v úplně dobrém slovasmyslu), nebo naopak až příliš podle šablony, což mi bylo líto, protože postavy byly největším kladem knihy, hned po samotném nápadu.

moonchild
07.03.2014 5 z 5

skvělá kniha.Doporučuji všem

Pavlína Šiši
24.02.2014 5 z 5

Výborná kniha

Marie F.
19.02.2014 4 z 5

Výborně napsané, zajímavé, čtivé. Byla jsem napnutá, jak to dopadne. Ale miluji detektivky, proto jsem vyřešila záhady, které tu byly. U jedné scény jsem byla docela naměkko.

Lleennččaa
13.10.2013 5 z 5

Miluji tajemné příběhy.Tato kniha mně nadchla,čte se jedním dechem.Doporučuji.

Hřibče
10.06.2013 3 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila a asi jsem tak od ní čekala víc a měla tedy i vysoké nároky... Postavám v knize jsem bohužel příliš nevěřila, jejich jednání mi přišlo hrozně moc naivní, strojené, nelogické a křečovité. Hlavní hrdinka téměř v každé kapitole brečela a většinu knihy se chovala jako kdyby jí bylo 16 a ne hodně přes 20. Kostra příběhu byla dobrá, ale příběh by ještě, podle mě, chtěl trochu doladit - ubrat trochu slzavého údolí a přidat více na rozhodnosti hlavních hrdinů.

Denaille
30.05.2013 2 z 5

Poměrně krátký příběh, který se sice velmi dobře čte, ale obsah je někdy až moc... hmm, naivní, plný klišé a naprosto předvídatelný? Po celou dobu si o hlavních postavách musíte myslet, že jsou to naprostí idioti, protože vám se podaří smysl vidění odhalit někde v polovině. Zatímco student anglické historie musí vycestovat za kronikou, aby v deseti dnech odhalil to, co čtenář už dávno ví.
Některé slovní obraty nebo dialogy mezi hlavními postavami byly občas až směšné. Kdo v dnešní době řekne, že jde na lože? Ani psychický stav hlavní hrdinky podle mě nebyl zpracován úplně nejlíp.
Je to takový sladký bezvýznamný příběh červené knihovny fantasy literatury.

modranka
25.03.2013 2 z 5

@Saffron - je viac autorov a autoriek, ktoré v námete používajú prelínanie časových mikrokozmov, ale to neznamená, že meno pani B. Erskine sa dá zneužiť pri tak slabom diele ako je táto poviedka. Samozrejme v porovnaní s Erskinovou. Nedovolila by som si znevažovať prácu M. Wolfovej, len som vyjadrila svoj názor a vysvetlila z akého dôvodu sťahujem hviezdičky. Ale chápem, že je to všetko reklama. Mňa ako čitateľku však rozčúli, ak ma vydavateľ oklame týmto spôsobom.

Saffron
22.03.2013

@Modranka: myslím, že se nemýlím, když řeknu, že přirovnání autorky k spisovatelce Barbaře Erskinové je kvůli námětu střídání děje, který se odehrává zároveň v současnosti a minulosti, a vzájemnému prolínání těchto rovin. V tom jsou si styly obou autorek trochu podobné. Ale s knihou Oheň je tvým osudem nemá Prokletí ohně nic společného a rozhodně z ní nemělo a nečerpalo žádný námět.

modranka
22.03.2013 2 z 5

Tak táto poviedka je urážkou pani Barbary Erskinovej, ktorej meno bolo použité na obálke knihy. Tento príbeh akože mal čerpať námet z knihy Oheň je tvým osudem? Zrejme áno, lebo aj návod nám to napovedá, no nie je to pravda. Tento príbeh ma vôbec nezaujal, nemám rada knihy, v ktorých sa týrajú a znásilňujú ženy. Za to sťahujem hneď dve hviezdičky. Inak literárny jazyk je dobrý, kniha ako text sa čítala voľne. Ďalšiu hviezdičku sťahujem za zneužitie mena B. Erskinovej. Zostali mi teda dve hviezdičky. Možno keby som nepoznala Erskinovú, tak hodnotenie je vyššie. Dúfam, že tento môj komentár neodradí pani Martinu Wolfovú od ďalšieho písania.

xxiixxi
03.01.2013 2 z 5

Nesedla mi. Nesnáším, když muži mlátí své ženy a tady to bylo hned třikrát. Kletba mi přišla málo propracovaná, děj předvídatelný...

KellyH
19.10.2012 2 z 5

Jedna z knih, do které jsem se pustila jen proto, že mi její název lezl snad i ušima, jak jí bylo všude plno a jak si ji všichni pochvalovali. Bohužel mě to tak úplně nezaujalo, ač podobnou tématiku ,,ozvěna minulosti" mám já ráda. Cora mi byla v některých chvílích vyloženě nesympatická, ale to je samozřejmě jen můj subjektivní pocit. Místy mi přišlo, že bylo něco nedotažené a takové nijaké.

Marika Vanova
09.08.2012 5 z 5

Pěkná knížka, přečetla jsem ji na čundru a dost mě to bavilo, protože jsme jednu noc spali u kláštera a hrobky a akorát to k tomu sedlo. Příběh se mi líbil a jsem ráda, že to dobře dopadlo a kletba byla zrušena.

bookcase
28.05.2012 5 z 5

Mám moc ráda knihy B. Erskinové, ke které je tato česká autorka přirovnávána. Opravdu, je to tak, M. Wolfová píše podobně, dokonce se kniha v Anglii odehrává. Moc se mi líbila a doporučuju ji k přečtení, pokud hledáte něco nenáročného, něco romantického, něco napínavého a něco trochu děsivého.

Štítky knihy

středověk vidiny

Autorovy další knížky

Martina Wolfová
česká, 1979
2012  67%Prokletí ohně
2015  71%Dotkni se osudu
2015  85%Zázračná esence
2020  60%Návrat

Kniha Prokletí ohně je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce77x
Chystám se číst20x
Chci si koupit1x