Prokletí hradu Leerhill

Prokletí hradu Leerhill https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47742/prokleti-hradu-leerhill-47742.jpg 3 37 13

Vědecká konference, které se Annie Brenton-Clarkeová, s níž se čtenáři setkali už v detektivce Konec záletné lady, zúčastní na malebném hradu Leerhill, se zakrátko změní v nebezpečné dobrodružství - Leerhill, historické sídlo anglických královen, je totiž opředen dávnou kletbou, jejíž slova se zanedlouho začnou naplňovat. Když zemře první člověk, neuvědomí si Annie ještě pravou souvislost, ovšem vzápětí následuje další zločin a zde už se spojitost s leerhillskou kletbou přímo nabízí. Ani druhá oběť nemá být ale poslední. I tentokrát se Annie bez vlastního přičinění ocitne uprostřed tragických událostí...... celý text

Přidat komentář

Marla
19.10.2023 4 z 5

Příjemně pohádková jako detektivka s opět okouzlující a dokonalou hlavní hrdinkou, která má snad jen jednu vadu, totiž že vůbec nejí, zato stále pije kávu, sem tam džus a občas minerálku:))

dagmar5477
11.12.2020 4 z 5

Některé pasáže byly slabší, ale jako oddychovka to šlo.


TeaPeter
17.01.2017 3 z 5

Byla to taková ne úplně špatná jednohubka s nekomplikovanou kriminální zápletkou. Sice jsem nepochopil, k čemu byla překladatelka na konferenci o anglické lingvistice, ale budiž - byla tam. Možná to byl takový malý autobiografický exkurz autorčin. Samotný pachatel mi byl zřejmý poměrně brzy, jen jeho motiv ke spuštění té vražedné série mě překvapil. Spíše jsem čekal nějakou duševní poruchu.

modranka
03.11.2016 3 z 5

Vždy ma trochu zarazí, keď je kniha zaradená do pôvodnej českej detektívky, ale s českou detektívkou nemá nič spoločné. Dej sa odohráva v Anglicku, autorka žije/žila v Anglicku, čo nám počas príbehu dosť často pripomína. Chvíľami som mala pocit, že pani Hana Parkánová-Whitton pracuje s charakteristikou vlastnej osoby - (Čína, preklady, ešte aj meno hlavnej hrdinky bolo zostavené s dvoch mien - s pomlčkou). Hlavná hrdinka je tak dokonalá, až sa premenila na mýtickú osobnosť. Za to som stiahla 1* Všetky ženské postavy mali hromadu vád, len ona bola super (teda podľa autorky). Polícia hlúpa ako táčky - a to sa mi nepáčilo tiež. Neverím totiž, že v modernej spoločnosti pracujú v polícii hlupáci. Za toto som stiahla ďalšiu *.
Takže mi zostali tri, sorry pani Parkánová, inak mám vaše knihy rada, len tieto detektívky sú akosi jednostranne zamerané na hlavnú hrdinku nie na obeť samotnú.
Obálka lepšia než pri prvej časti, ale grafik sa mohol viac pohrať s démonickým nočným záberom..

Andy6
14.03.2016 4 z 5

Ale jo dobrá detektivka. Mám ráda styl psaní paní Whitton-Parkánové s prvky historie a tajemna v současnosti.

alnahu
15.10.2015 4 z 5

Mě se tato detektivka ze starobylého hradu sídla anglických královen, opředeného dávnou kletbou líbila.Opravdu stylem psaní připomíná Agatu Christie .Za mne příjemné oddechové čtení bez krve a násilí.

Daenerys
06.08.2015 odpad!

Docela mě překvapuje místní hodnocení a tak mi to nedá, též se vyjádřit. Je pravdou, že tenhle počin jsem četla už v roce 2012, podrobnosti už si tedy nevybavím, zato se mi docela dobře vybavuje vztek, že jsem za tohle zaplatila. Pro mě totální zklamání. Přitom anotace vypadala slibně: Anglie, hrad, stará kletba... Jednoduše, naivně psané, bohužel špatná zkušenost a k této autorce už se zřejmě nevrátím.

Marika Vanova
28.07.2014 3 z 5

Oddechovka na prázdniny.

Marie F.
19.02.2014 5 z 5

Připomínalo mi to Agatu, tak dávám plný počet:-)

Ignis
01.02.2014 2 z 5

O dost lepší než předchozí Konec záletné lady. Už to naštěstí není tak průhledné, a i když je hlavní hrdinka pořád mírně otravná (a trochu nudná), tentokrát není tolik raněná tupostí jako v předchozím díle a celkově to má i lepší atmosféru a příběh.

servus
14.10.2013 5 z 5

Mám tuto autorku ráda. Jak její nenáročné detektivky, tak i knihy o jejím druhém domově - Anglii, které píše s nadhledem a s velkým smyslem pro humor.

bbara155
04.10.2013 3 z 5

Čekala jsem trochu víc, spíše průměrná detektivka bez velkého napětí. Nemyslím, že bych se k autorce ještě někdy vracela.

bookcase
03.04.2012 4 z 5

Moje oblíbená autorka...na její detektivku jsem byla zvědavá, protože ji znám z jiných literárních žánrů. A byla jsem překvapená - příjemně.