Boží lov

Boží lov https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21831/bozi-lov-21831.jpg 4 27 3

Prokletí Chalionu série

< 3. díl

Třetí kniha série Prokletí Chalionu. Pán Ingrey z rodu Vlkosrázských byl poslán na cestu do odlehlého hradu, kde byl brutálně zavražděn jeden ze synů umírajícího posvěceného krále Blat. Obviněnou vražedkyní je mladá šlechtična, která prince zabila během temného zakázaného rituálu, jehož cílem bylo obdařit prince nadpřirozenou mocí, která by mu umožnila získat vládu nad celou říší. Duch leoparda, kterého chtěl pojmout do sebe, však přešel do jeho oběti a propůjčil jí nadpřirozenou sílu. Ingrey sám je již od dětství „poskvrněn" duší vlka, kterého v sobě úspěšně potlačil, ale nyní se zvíře v něm opět dere na povrch. Cesta s mrtvým tělem a vražedkyní do hlavního města říše je nebezpečná a plná úskalí. To však Ingrey ještě netuší, s jak strašlivou hrozbou se setká a jak obtížný úkol po něm budou požadovat bohové, protože jen on může jako poslední staroblatský šaman očistit a spasit duše tisíců bojovníků pobitých před dávnými věky v největší bitvě, jakou kdy Blata zažila. Fascinující příběh plný zla, temných čar, zvířecí magie a tajemna, ale také lásky, dobra a odpuštění.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The Hallowed Hunt , 2005


více info...

Přidat komentář

špulo
03.08.2022 3 z 5

Komplet súhlas s komentárom od "Metla". Zatiaľčo prvé dve knihy si viem vybaviť aj po rokoch, čaro tejto vyšumelo jak nedopité šampáňo. Pamätám si, že nešlo o márne čítanie, no zostal pocit nenaplneného hrnca, v ktorom sa malo toho variť poněkud více. Alebo inak. Aaaaale, keby sa do tohto sveta autorka ešte niekedy vrátila, rád sa vrátim s ňou ;))

Metla
19.09.2018 3 z 5

Třetí díl série „Prokletí Chalionu“ se odehrává v odlišné lokalitě a s jinými osobami, než jsme poznali v prvních dvou knihách, přesto jej úplně nelze doporučit jako samostatné čtení – autorka předpokládá znalost reálií, především náboženství a magie, s popisem tedy nezačíná od základů. Příběh se točí kolem vraždy prince, temných starověkých rituálů, různých tajemství a intrik, a v neposlední řadě úlohy bohů v lidských životech… i po nich. Zápletka je dostatečně zajímavá, ovšem tempo je konstantně šouravé a akce v podstatě žádná, jakkoliv se k ní postava hlavního hrdiny přímo nabízí. Občas problikne scéna z růžové knihovny, naštěstí (pro někoho asi naneštěstí) pouze decentně, bez pornografických detailů. Závěr mi přišel přeplácaný, plný oslích můstků, očekávaný působivý vrchol se nekonal.
Pro mě byl „Boží lov“ relativně čtivý jako celek, ovšem pochybuji, že si třeba za půl roku vzpomenu na nějakou konkrétní pasáž – žádná totiž bohužel nevyčnívala, nerozbušila srdce ani nezastavila dech napětím. Převažují pozitivní emoce bez většího nadšení.
Po šesti letech mohu potvrdit svůj dojem, opravdu si z románu nepamatuji lautr nic.


lanusinka
18.01.2013 5 z 5

Pěkná, komplexní kniha, jako všechny díly Chalionu... I když nevím jestli bych tohle nazvala Chalionem, děj se sice odehrává ve stejném světě, ale v jiné jeho části, a Chalion jako takový je tam zmíněn asi třikrát...

Štítky knihy

hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Lois McMaster Bujold
americká, 1949
2000  87%Učedník války
2005  90%Prokletí Chalionu
2005  89%Ochránkyně duší
2008  86%Cáry cti
2006  79%Boží lov

Kniha Boží lov je v

Přečtených39x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst8x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x