Prokletí básníci sv. 1 – Villon

Prokletí básníci sv. 1 – Villon https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44152/mid_prokleti-basnici-sv-1-villon-LDV-44152.jpg 5 6 2

Kniha obsahuje několik Villonových balad, Závěť a poslední básně. Závěrem je doslov Otokara Fischera, který celou sbírku přeložil a sestavil. Tato kniha je prvním svazkem edice Prokletí básníci.

Přidat komentář

Damato
21.11.2018 5 z 5

Knihu jsem měla jen vypůjčenou , většinu těch básní jsem znala, ale i tak na mě opět z knihy sáhlo Villonovo rebelství spolu s jeho životní cestou "proti větru". Neustále o něm přemýšlím- byl opravdu tak citlivý,že první de facto nenaplněná láska s ním zamávala a poznamenala na celý život, nebo se jednalo o povrchního floutka, čemuž se zdráhá uvěřit má dušička, která ho od do puberty zcela bez předsudků miluje.
Ach Villone, žít v tvé době, někde v tvé blízkosti, asi bych- jako správná konzerva- ti byla naprosto protivná a skládal bys na mě své parodie tak, jak to jen ty umíš a já bych tě šmírovala za záclonou a tajně ti nosila teplé obědy, kterými bys ty beztak pohrdal. Teda , pokud bych na to měla prostředky :-)))))))))))))))))

WEIL
27.08.2011

Proletí básníci byli od počátku lidstva, ale v dnešní době je asi pro nás tím největším rebelem v novodobých dějinách lidstva stále Villon.


Kniha Prokletí básníci sv. 1 – Villon je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chci si koupit1x