Ďáblova nevěsta

Ďáblova nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127550/bmid_dablova-nevesta-xnP-127550.jpg 4 111 25

Prokleté nevěsty série

1. díl >

Karina Potterová je otčímem donucena, aby se provdala za hraběte Roberta z Rosebery. Přestože jej Karina nikdy neviděla, nemá na vybranou, musí otčíma poslechnout. Při cestě na Robertův hrad ji hned několik žen varuje, aby okamžitě uprchla a už nikdy nezkřížila Robertovi cestu. Po celém kraji se o něm šíří děsivé historky. Prý je upír... Prý je již jeho pátou ženou... A zatím se žádná z hradu nevrátila živá. Karinu ochromí strach, když se stane první vražda. Přesto Roberta dál následuje, nechává se ukonejšit slovy ? ale jen do chvíle, než vstoupí na půdu hradu. Jako by se ocitla v sídle samotného zla. Hrůzu jí nahání nejen ponuré pokoje a budovy, do kterých je jí odepřen přístup, bojí se i samotného služebnictva. I přes Robertovu náklonnost se nemůže zbavit dojmu, že ji někdo sleduje. A o několik dnů později se skutečně střetne s mužem, který si přeje její smrt, aby Robertovi zasadil další ránu...... celý text

Přidat komentář

Aghatte
14.04.2024 odpad!

Nudná, předvídatelná a plná klišé.
Nechápu, že to ještě baví někoho číst a psát. Od Angeliky už uplynulo pomalu 100 let, a podobné příběhy málokoho pobaví a překvapí.
Do str. 160 by to mohla byt ucházející historická harlekýnka ( tam člověk nečeká mnoho ). Ale zbytečné natahování děje a rádoby překvapující zvraty knize jen uškodilo.
A koukala jsem, že další dva díly, s maskovanými cizinci a únosy panenských nevěst, budou nemlich ta samá ohraná nuda.

Holanka
23.01.2024 2 z 5

(SPOILER) Mám ráda historické romance, přečetla jsem jich už několik desítek. Jsou to pro mě oddychové knihy, které bych přirovnala k čokoládě. Stejně jako čokoláda jsou sladké a návykové.
Bohužel, tahle kniha byla spíše laciná a stará čokoláda; celkem zklamání. Nápad celé knihy je fajn, líbí se mi kombinace historické romance a detektivky, zápletka taky nebyla márná. Problém je v postavách a spádu celého příběhu. Karina je roztřesena dívenka, která je mentálně na 15 let. Robert působí podivně. A ta konstrukce příběhu... Jak někomu, koho jste viděli 2x v životě můžete vyznat lásku. A tvářit se, že muž, kterého znáte dohromady několik minut (hodin) je vaše životní láska. Dokážu pochopit přitažlivost, sympatie, náklonost, která vznikne za několik málo minut...ale životní Iáska? Moc jsem ten začátek nepochopila. Přišlo mi to příliš nereálné. Chápu, že historická romance není zrovna literatura faktu, ale i přesto tohle bylo extrémně přitažené za vlasy.


kolacky
08.02.2023 3 z 5

No... takové naivní, hrdinka jednou roztřesená, podruhé silná... zápletka s ďáblem těžko uvěřitelná. Takový průměr.
Hezká obálka.

dooky
10.01.2023 3 z 5

Příběh jako takový nebyl vůbec špatný. Historická romantika s detektivní zápletkou, která byla celkem dobrá. Co mě ale zklamalo byl styl psaní. Kniha mě nějak nedokázala vtáhnout do děje a hlavně první polovinu knihy jsem se s tím potýkala téměř neustále. Nicméně sérii dočtu, jsem zvědavá na zbylé dvě.

Leído
25.09.2022 1 z 5

Během mého života se mé čtenářské preference mění. Celkem dlouhou dobu jsem milovala historické romány a přečetla jich několik desítek. Chtěla jsem si jeden po čase koupit a ověřit si, jestli mě nadchne i dnes. Ale šáhla jsem vedle. Tohle nemělo s jiskrnými milostnými příběhy na pozadí historických událostí, které jsem si pamatovala, nic společného. To jak se zkušený muž po dvou manželkách naivně zamiluje na první pohled, bylo jak nereálné, tak z mého pohledu nudné. I když příběh doprovázel jisté tajemství, nebylo z mého pohledu bohužel tak zajímavé, abych knihu dočetla. Byla jsem zvědavá, jak tento žánr pojme spisovatel muž, ale byla jsem zklamaná. U svatby jsem byla rozhodnutá knihu odložit, ale ještě jsem si počkala ze zvědavosti na svatební noc, které byla k mému zklamání věnovaná jedna věta. Asi platí, že našim skutečným (byť literárním) touhám nemůže muž rozumět :). I když je z hodnocení i komentářů zřejmé, že své čtenářky má. Já až budu mít příště chuť na historický román, raději šáhnu po ověřené autorce.

milena8281
25.01.2022 4 z 5

Milá romantická oddychovka s troškou napětí .
Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala.

Ana72154
25.10.2021 5 z 5

Pěkná kniha, do které jsem se ihned začetla.

Knihomolka97
16.08.2021 5 z 5

Ďáblova nevěsta je třetí kniha, kterou jsem od autora přečetla a opět jsem velmi spokojená. Historický román, se špetkou napětí a velké lásky. Příběhu jsem plně propadla a přečetla ho na jeden zátah. Romantická linka mě moc bavila, hlavně ze začátku, kdy se hlavní hrdinové poznávali a sbližovali. Čekala jsem na okamžik, kdy se Karina dozví pravou identitu Thomase. Chemie a láska mezi nimi určitě byla cítit. Že je to červená knihovna? A co jiného by to mělo být? :D
Co mě také velmi potěšilo, je až taková "thrillerová" zápletka, která vyústila v docela solidní masakr na konci. :D Novomanželům se někdo snaží dost nepěkně znepříjemnit život.. kdo? A proč vlastně? No mazeec. Šílené, co jsou lidi schopni udělat pro peníze a majetek.
Docela mě po dočtení překvapilo nízké hodnocení knihy, protože opravdu nemám snad nic, co by mi v příběhu vadilo. Četla jsem názory, že kniha nevyvolá dostatek emocí, ale mně se třeba při čtení střídala jedna emoce za druhou. Tak nevím. :D Každopádně dávám plný počet.

knihomolka27
27.07.2021

(SPOILER) Dočteno asi do nějaké 150 strany... Knihy od tohoto autora mám ráda a k několika se určitě ještě vrátím, ale tahle kniha mi nesedla, i přesto, že ta anotace zněla přesně jako něco co by se mi mohlo líbit. Na rozdíl od Falešné společnice jsem tady necítila skoro žádné emoce mezi hlavními protagonisty. Což je samozřejmě v takové knize s podtitulkem sahající k červené knihovně určitě špatně. Ještě horší, ale je, že sami postavy nás o své ,, nehynoucí" lásce pořád přesvědčovaly... a já se jen ptala, kde se ta láska vlastně vzala? Jako chápu, že třeba taková Karina viděla v Tomasovi i únik před nechtěným snatkem, takže nebylo tak těžké se do něj třeba na první pohled zamilovat....ale prostě jim tu jejich osudovou lásku vůbec nebaštim, a působí to na mě hrozně naivně, nevěrohodně ... prostě to nemá ty správné grády. Postavy samy o sobě také nejsou moc zajímavé, i když by mohly být...zkrátka si k nim neutvoří žádný vztah. Tudíž vás ani nezajímají. Kniha zkrátka jako celek působí velmi nedodělaně, naivně a i kapánek nudně. Každopádně autor ukázal už dávno, že psát umí a i mistr tesař se někdy utne..takže tak. Možná příště...ted mě kniha, ale určitě neoslovila.

NathalieVerdun
21.11.2020 2 z 5

Nebola to zlá kniha - vlastne mala aj celkom slušné pozitíva, ako hlavne gradáciu a to správne napätie, záver ma svojím rozuzlením i prekvapil (Philip a otčim), ale že by to zase bolo nejak prehnane nečakané (kto bude nakoniec ten pravý muž jej života), to nemôžem tvrdiť - autor podľa mňa nevyužil potenciál, ktorý mu tento príbeh napriek mnohým klišé ponúkal, a hlavne, je to až príliš také naivno-romantické - síce by som si to v duchu mohla ospravedlňovať, že autor sa len snažil autenticky zachytiť pocity mladučkej devy, 18-ročnej Kariny, ktorá vyrastala stránená od sveta, ale že by sa naopak značne skúsený Robert správal takto... nie, to si nemyslím - vôbec sa nedalo uveriť, že by u neho láska prišla tak okamžite, akoby jeho duša predtým vôbec nebola zbavená ilúzií o ženách a ich kráse ako zbrani - na začiatku to skôr pôsobilo, ako keby si autor zamenil pobláznenie fyzickou krásou so skutočnou láskou, a zároveň to bolo také trochu chladné, nedalo sa tak úplne precítiť postavy - i služobníctvo že by si ihneď zamilovalo novú paniu bez toho, aby si k nej stihli vybudovať dôveru...hmm, toto tiež neznie príliš vierohodne.
Trochu to celé na mňa pôsobí ako autorova prvotina - chcelo by to trochu prepracovať - koniec-koncov, námet s prepletenými tajomstvami a nadprirodzenom znie lákavo... a ten prízrak ma teda dostal... i dedina duchov.
Bohužiaľ, negatívne sa mi javia prebaly oboch vydaní - tie vyobrazené ženy sú totálne mimo vzhľadom na hlavnú hrdinku - nesedí to ani vekovo ani dobovo :(
Keby bolo možné hodnotiť aj polovičkami hviezdičiek, dala by som 2,5.

AliceTief
23.10.2020 4 z 5

Pěkný příběh, rychle přečteno, docela oddechovka

Deana19
01.12.2019 5 z 5

Pěkná kniha, četla se sama.

ajla5
05.11.2019 odpad!

Peklo. Nuda, nuda, ani jsem ji nedočetla.

EvaSupovic
27.08.2019 5 z 5

Knížka se mi četla velmi dobře a jako oddechovka dokonalá.

mišule5
28.04.2019 5 z 5

Knížka se mi četla velmi dobře, autorův styl psaní mě stále nutil číst, takže jsem si příběh pěkně užívala.
Po celou dobu četby jsem dumala nad tím proč se tato kniha nazývá zrovna Ďáblova nevěsta, když se tam nevyskytují žádné tajemné bytosti. Po zavření knihy mi to celé docvaklo :D
Kdo si chce užit nenáročnou četbu tak určitě doporučuji.

Barbora H
04.12.2018 2 z 5

Taková ptákovinka...

viki77
28.09.2018 5 z 5

Historický román moc zajímavá a napínavá přečetla jsem jedním dechem

Malinali
25.08.2018 5 z 5

Napínavé až do poslední chvíle. Kniha mě bavila a moc se mi líbila. Oddychovka.

Kiwicatko
13.06.2018 2 z 5

Namet byl zajimavy, do posledni chvile jsem uvazovala, kdo za vsim stoji. Ale ten psanej projev me moc nezaujal. Diky nemu se mi to cetlo pomerne spatne, nektere pasaze jsem musela cist vickrat, nez sem se zacetla a pochopila.
Knizka nebyla spatna, ale znovu ji cist nebudu.

tiffani1212
18.04.2018 5 z 5

koupeno v předprodeji a zbytek zhltnut vzápětí. Mě se to moc líbilo, styl i téma se mi skvěle trefilo do chuti. Určitě zkusím další