Prokletá setba

Prokletá setba https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60802/bmid_prokleta-setba-Fux-60802.jpg 4 26 6

Prokletá setba je původní český román odehrávající se na pozadí skutečných historických událostí ve vypjatých okamžicích našich dějin druhé třetiny 20. století. Jaroslav Haidler, autor úspěšného titulu Jobova zvěst, tuto dobu čtenáři přibližuje prostřednictvím postavy důstojníka německé špionáže, který se kvůli nesouhlasu s Hitlerovou nacistickou politikou rozhodne spolupracovat s československou výzvědnou službou. Při dobrodružné četbě plné vzrušujících zápletek a mimořádně živě prokreslených postav se stanete mimo jiné svědky jednání s prezidenty Benešem, Háchou, Gottwaldem i Eisenhowerem. Budete vtaženi do zákulisí protinacistického odboje a partyzánských akcí. V další části, popisující poválečné období a činnost špionážních služeb, pak budete sledovat hlavní postavu při odhalování pokusů na lidech s novou biologickou zbraní až k velice překvapující pointě.... celý text

Přidat komentář

ijcro
10.11.2020 3 z 5

Příběh se tváří jako čtivá, spletitá, historická freska, využívající historické charaktery, kam ale fabulující autor zřejmě záměrně vkládá nepřesnosti k historickým skutečnostem (dozajista nechce testovat čtenářovy znalosti). Je to prostě kapku větší román a vaří z mnoha ingrediencí, což trošku posouvá či dokonce ohýbá ono "zdání autenticity". Nedá se to ale číst na pokračování, jako pár stránek na dobrou noc, musí se to dát na jeden zátah, jinak uniknou určité drobné souvislosti. Hlavně v tom nehledat víc, než autor předkládá ;)

Felidae
14.01.2020 4 z 5

Příběh románu s fantazií používá skutečné historické postavy s pozměněnými jmény (plukovník Moravec = Makovec apod.) Mám ráda příběhy odehrávající se v protektorátu a upřímně mi vadí pokud se v takovéto literatuře vyskytují historické nepřesnosti. Autor ovšem od začátku se čtenářem hraje hru a to je něco jiného. Navíc hru čtivou, napínavou a zabávnou.


ber-tram
05.06.2017 4 z 5

Dokud se autor drží u nás, působí jeho líčení autenticky, jakmile vyrazí do zámoří, působí taky autenticky, ale už nepatřičně. Jakoby chtěl semlít a dopovědět všechny možné důsledky 2 sv. války včetně objevu... Ale to už je ona závěrečná bomba, která ovšem měla explodovat v jiném románu. Tady sotva pšoukne.
Nejvíc se mu daří, když svoje obyčejné hrdiny vláčí tragickými momenty našeho národa: Mnichov, Lidice, Jan Masaryk. Dá se i skousnout, že podle autora Heydricha sejmuli 25. května (?!). Ono se sice traduje jiné datum, ale tady to dramatickému ději kór neubližuje. 26/17

MildeZ
26.04.2015 4 z 5

Knihu jsem dostal darem a musím říct, že příjemné čtenářské překvapení ;-) Příběh zaujme, má to spád, rychlé, čtivé a těžko se od toho jen tak člověk odtrhne aniž by přečetl další stránku.

badinka4
13.01.2015 4 z 5

Čtivé,rychlý spád.

Boboking
21.04.2011 4 z 5

Velmi čtivá a nenáročná literatura. Špionážní příběh z období druhé světové, protektorátní kejkle a neobvyklý závěr založený na odpovědi o původu jedné hodně nebezpečné nemoci. V knize je tolik námětů, že by F. Forsythe z toho určitě napsal aspoň tři samostatné příběhy.

Štítky knihy

20. století Československo

Autorovy další knížky

Jaroslav Haidler
česká, 1933
2018  82%Výkupné za duši
2011  72%Prokletá setba
2008  73%Jobova zvěst
2013  88%Očkovaný Satanem
2014  60%Smrt na holičkách

Kniha Prokletá setba je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x