Prokletá místa Čech a Moravy

Prokletá místa Čech a Moravy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106556/prokleta-mista-cech-a-moravy-106556.jpg 4 30 9

Jsou místa, která můžeme bez váhání označit jako prokletá. Může se jednat o prokletí v původním slova smyslu, ale také o hrad, hřbitov, mlýn či kopec, na nichž došlo k nějaké strašlivé události, jež toto místo nesmazatelně poznamenala. Zvířata se takovým místům vyhýbají, rostliny na nich skomírají a lidé přebývající v jejich blízkosti trpí nočními můrami nebo dokonce psychickými poruchami. Veronika Rubínková předkládá čtenářům přes dvacet nejznámějších, ale i méně vyhlášených míst, která si zaslouží označení „prokletá“, takže pokud vás láká nasávat děsivou atmosféru těchto míst v bezpečí svého domova, poslouží vám tato kniha jako ideální prostředník. Kdo ví, třeba po jejím přečtení ve vás zvítězí zvědavost nad strachem a vy se vypravíte poznávat tato místa na vlastní oči.... celý text

Přidat komentář

killy
03.09.2021 2 z 5

Jsem z knihy velmi zklamaná, tajemná místa naší země to je moje parketa. Mrzí mě, že v knize je spousta nepodložených informací - aby jste mi rozuměli, chápu že se jedná o pověsti a mýty, ale spoustu z nich dle mého názoru vymyslela přímo autorka... Navíc u historických postav, které prokazatelně existovaly, chybí bližší popisy a informace. Kniha je celkově velmi zvláštně psaná. Za sebe doporučuji podívat se po jiné publikaci...

Gweny
13.04.2021 3 z 5

Zajímavé příběhy chvílemi plné děsivých témat. Téměř každý z nich by mohl být tématem pro jednu samostatnou knihu. Místo toho nám autorka předložila jakýsi zhuštěný popis historických faktů a legend, připomínající články v časopisech/novinách věnujících se takovýmto tématům.
Na jednu stranu poučné, na druhou zajímavé. Čtivé to bylo, ale opravdu mě mrzelo, že každému tématu bylo věnováno jen pár stránek.


KLHannah
27.08.2020 2 z 5

Knihu jsem dlouho sháněla a těšila s na ni, ale bohužel nedočetla. Byla napsána tak zvláštně, tedy aspoň pro mě, že mi informace o dané lokalitě splývaly, nic jsem si z přečtených padesáti stránek neodnesla. Věřím, že autorka knize věnovala snahu a péči, ale její styl mi prostě nesedl.

alex498
29.06.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila moc. Určitě si přečtu i další.

Mony1805
29.06.2020 4 z 5

Super.

dyger
04.08.2018 3 z 5

zajímavé čtení o naší historii.... sice jsem jí četla jen, když jsem někde čekala, abych si ukrátila chvíli. Čekala jsem asi něco jiného. Podobných témat mám přečtených hodně od různých autorů, ale toto provedení mě trošku zklamalo.

Atanone
01.07.2017 3 z 5

Moje první kniha od této autorky a myslím,že taky poslední-nebo alespoň na dlouhou dobu poslední.
Autorka na několika místech říká,že není historička. Já taky ne,přestože historii zjevně milujeme obě a obě nás baví hrabat se v zajímavostech a konspiračních historických teoriích jakože pokud není prokázáno,že se něco nestalo,mohlo se to klidně stát. Čekala jsem od knihy,že se dozvím nějaké nové zajímavé věci. Dozvěděla jsem se jich spoustu,ale styl psaní je okamžitě rozprášil do zašlých koutů mé paměti,takže výsledek je jakási „tabula rasa“. Chápu,že co se týče tajemství a legend je to vždy „jedna paní povídala“ a moje zklamání mě samotnou upřímně mrzí. Témata jsou zajímavá a čtenářsky přitažlivá,ale způsob,jakým autorka sešívá věci dohromady si sám říká o to, aby ji čtenář nebral vážně a navíc ty skoky v čase jednoho docela zmatou. Musím se přiznat,že jsem četla o teoriích,které stály na mnohem chatrnějších základech,ale četla jsem je se zatajeným dechem,protože byly obdivuhodně podané.
Takže -udělala jsem si několik poznámek a až se mi zahojí ruka, budu pravděpodobně hodně googlovat,ale jinak pro mě asi nejpoužitelnější z celé knihy jsou odkazy a tipy na výlety.

Hoshi
19.08.2016 3 z 5

Vůbec jsem nevěděla, co si mám pod touto knihou představit. Po dočtení jsem v rozpacích. Čekala jsem úplně něco jiného. Do dočtení jsem se musela nutit, ale teď mohu s klidem říct, že jsem to dočetla. Některé úseky se mi líbily více než jiné. Věřím, že někomu se tato kniha bude určitě líbit víc,než-li mně ...
Ale tipy na výlety se mi líbí :3

bukiet
14.04.2015 3 z 5

Nevím, co říct, asi jsem čekal něco jiného. Víc literatury faktů a méně drbů bez ladu a skladu k sobě přikládaných. Ani jako turistický průvodce to není moc zajímavé. Raději si přečtěte Česala, nebo Dvořáka. Oba píší zajímavěji a jejich interpretace mají hlavu i patu.