Projevy karmy

Projevy karmy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445643/bmid_projevy-karmy-op7-445643.jpg 5 8 2

Kniha zahrnuje texty přednášek věnovaných podstatě a významu karmy. Nemoc a zdraví ve vztahu ke karmě, životní nehody a živelné události ve vztahu ke karmě, individuální a společná karma.

Přidat komentář

knihyKeMne
25.06.2020 3 z 5

Cyklus jedenácti přednášek konaných na téma karmy 11 dní v Hamburku léta Páně 1910. Forma přednášek se mi četla špatně - autor se neustále opakuje a omílá téma shora zdola ve snaze, aby si z té přednášky posluchači něco odnesli. Na mnoha místech bylo v závorce "náhradní", výstižnější slovo, brrr.

Téma jako takové dosti zajímavé. Autor staví na pravdách theosofie a zkrátka přednáší jako učitel, nenamáhá se s nějakým dokazováním nebo přesvědčováním. Co se týče karmy, znělo to vcelku uvěřitelně, ovšem takhle podané to zní jako pouhá teorie, o které je však autor přesvědčen. Beru tento pohled na karmu na vědomí, ale to je asi tak vše.

V závěru knihy je bez jakékoliv souvislosti nalepených spousta stran českých nadšenců bojovníků za změnu režimu, představující nový druh státního uspořádání nazvaný Trojčlenný sociální organismus. Dopodrobna rozpracovaný program. Až někde bokem se dozvíme, že jej kdysi propagoval i autor. Hm.

vlkcz
29.12.2018 4 z 5

Protože mi chybí antroposofická průprava, šla četba místy dost ztuha. Ze stejného důvodu se mi těžko hodnotí. Steinerovo pojetí karmy je na jednu stranu komplexní (propojení karmy individuální, národní a světové), na druhou stranu je na můj vkus příliš statická a jakoby předurčená. Ale jde jen o můj názor, který možná plyne z neporozumění.


Kniha Projevy karmy je v

Přečtených12x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x