Projekt pes (ten můj)

Projekt pes (ten můj) https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335743/bmid_projekt-pes-ten-muj-Uwm-335743.jpg 4 39 10

Jenda má na světě jen jedno jediné přání – mít psa. Jenže jeho rodiče jsou zásadně proti. Jediný, kdo ho chápe, je babička, které se už ale všechno tak trochu plete. A tak s pomocí kamarádky Moniky, jejíž máma cvičí asistenční psy, vymyslí rafinovaný plán, aby rodičům dokázal, že psi můžou být strašně užiteční. Způsobí tak celou řadu vtipných, absurdních situací, a možná, možná nakonec přece jen dostane i psa.... celý text

Přidat komentář

adela2316
13.11.2023 5 z 5

Trochu jsem se z počátku bála, že jsem vybrala v knihovně příliš obtížný kousek, že to možná přísluší větším dětem. A i přes horu textu a spíše minimum obrázků to děti velice bavilo! A já jsem se snad poprvé (nebo si to nepamatuji) NAHLAS u knihy smála (pasáž, jak se dívali na horor).

simca9342
18.02.2023 5 z 5

Nádherně a citlivě napsaný příběh o různých nemocech, které můžou potkat každého z nás, ale jenom okrajově. Hlavně je to o jednom dětském přání mít něco, co chce úplně každé dítě- toho nejvěrnějšího přítele. Povede se to ? první díl série.


VioletMokrasova
26.01.2022 3 z 5

Abych byla upřímná dnes už si knížku moc nepamatuji. Když mi bylo sedm četla nám ji paní družinářka a vím že se mi moc líbila.

Štěpinambura
17.05.2021 4 z 5

Baječná kniha. Není sice jedna z nejlepších kterou jsem četla, ale je dost dobrá.

Knižní střípky
27.09.2019 4 z 5

Po nadšení z autorčiny novinky SESTERSTVO A KOUZELNÁ KOČKA FABIOLA jsem si musela přečíst i tuto knihu. Hlavním hrdinou této knihy je Jenda, který strašně moc touží mít svého vlastního psa. A pro to, aby mu ho rodiče dovolili, je schopen udělat cokoliv. Cíleně začne na PROJEKTU PES pracovat. Pomáhá své spolužačce Monice, jejíž maminka shodou okolností cvičí asistenční psy, s povinnostmi kolem jejich psí smečky. Chce, aby rodiče viděli, že to není jen nějaký rozmar, ale že skutečně ví, co péče o psa obnáší. Díky tomu všemu se dostává občas do zajímavých situací, poznává na vlastní kůži, že mít psa není jen o radostech, ale také o starostech. A zda bude jeho úsilí korunováno úspěchem si musí děti již přečíst samy.
Kniha je moc pěkně napsaná, některými čtenáři z řad rodičů je vytýkána občas nespisovná mluva, ale to mi teda nevadilo ( a to jsem také rodič ), naopak díky tomu mi přišla kniha autentičtější, mé děti také nemluví jako z učebnice češtiny, a to si troufám říci, že díky velkému množství knih, které čtou, mají velmi dobrou slovní zásobu. A nesmím zapomenout vystihnout i to, že autorka do příběhu zakomponovala i problematiku soužití s prarodičem stiženým alzheimerovou chorobou. Vím, že kniha se líbila i mé dceři, když ji kdysi četla a i já jsem spokojená a mohu knihu doporučit.

Pavluša316
23.05.2019 5 z 5

Četla jsem 11letému synovi v nemocnici. Už dlouho jsem nečetla dětskou knihu, která by opravdu pobavila i mě. Chce vaše dítko roztomilého pejsánka, ale netuší, co všechno ho čeká?... Knížku jsme přečetli na dva zátahy. Určitě se k ní vrátím, až dcera trochu povyroste, v 6 letech by ji myslím ještě nebavila. Taky mi někdy vadila nespisovná řeč, ale rozhodně se to dá zvládnout:-) Moje děti taky spisovně nemluví:-)... A ilustrace k textu perfektně sednou... Určitě přečteme i další díly.

Mruskulka
13.04.2019 2 z 5

Knížku si vybrala dcera v knihovně a já ji večer předčítala. Jelikož je na tuto knížku malá, některá slova jsem měnila za jiná, vhodnější. Autorka si nejspíš představovala, jaké to je být v roli chlapce, který chce psa, ale šlápla vedle.

evismaior
05.02.2019 2 z 5

40% - pátrám po dobrých knížkách pro dítko, tak jsem se zkusila odpíchnout od titulů, které zvítězily v literární soutěži Albatrosu, ale u téhle knížky jsem spíš na rozpacích. Jasně, možná jsem ovlivněná tím, že když se v létě po ránu cestou do práce vyhýbám psím exkrementům a zapáchajícím čůrkům moči, nejsem z faktu, že je v Česku milion psů zdaleka tak odvázaná jako hlavní hrdina;-) To ale asi nebude rozhodující. Spíš to bude jednak tím, že na mě hlavní hrdina s tím štítěním se klíštat, psích výkalů a srsti páchnoucí leklou rybou nepůsobil moc důvěryhodně jako někdo, kdo fakt chce psa a něco o tom ví. Tohle prostě s normálním psem člověk zažije a myslím, že jsem byla zhruba v jeho věku, když jsem poprvé drhla auto od zvratků našeho nového pejska, kterého jsem si prosadila:-) (hele, vlastně bych měla být cílová skupina té knihy!). Druhá věc byla ta, že se dle názvu dal očekávat nějaký vtipný a záludný boj s rodiči o pořízení psa, jenže se brzy rozplizl do toho, že rodiče vlastně s jeho pořízením už počítali. A příběh tak skončil dřív než začal - přitom je určen dětem od devíti let, na to je ale podle mě dost jednoduchý a kraťoučký. Taky jsem moc nechápala, co autorka sleduje vypichováním některých slov psaných velkým písmem - no, asi to mělo vypadat jakože hustě, stejně jako ten podivně vyznívající hovorový styl. Tak jdeme pátrat dál...

blackhorse
11.11.2017

Roztomilý!!!

EvaEma
15.08.2017 3 z 5

Původně byla kniha určena jako dárek synovi, že si ji přečte sám. Nakonec jsem po ní sáhla sama a dětem předčítala a dobře jsem udělala. Celé čtení jsem upravovala hovorový jazyk na spisovný. Je to škoda, kniha určená dětem by nemusela být psaná hovorově, i když příběh vypráví dětský hrdina. A přitom jsem Pražačka, jsem na hovorový jazyk zvyklá a v ústní formě mi nevadí.
Jinak to byl ale veselý příběh, smáli jsme se všichni, kniha nás bavila.