Projekt Kraken

Projekt Kraken https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218905/bmid_projekt-kraken-pfj-218905.jpg 4 99 32

Wyman Ford série

< 4. díl

Myslím – tudíž zahynete… Měla to být nejnáročnější operace v dějinách NASA, avšak vymkla se z rukou. Vyslání sondy do mrazivého metanového prostředí Saturnova měsíce Titanu nemá v dějinách dobývání kosmu obdoby. Pozemní zkouška vesmírné sondy končí fatálním nezdarem. Přičinila se o něj Dorothy, nejdůmyslnější produkt kybernetického programátorství. Místo k nejzazší hranici sluneční soustavy pronikla do celosvětové sítě, do internetu, tedy prakticky do každého počítače na světě, do Pentagonu, na Wall Street, dostala se i do prezidentova kardiostimulátoru.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Kraken Project , 2014


více info...

Přidat komentář

Bundis
11.10.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem a na konci slzičky. Doporučuji.

tomas3272
27.09.2023 4 z 5

Chtěl jsem dát tři hvězdy, ale posledních několik desítek stran se mi vážně líbilo a dojalo. :)


drakamena
20.08.2023 2 z 5

Tak tahle kniha mě opravdu zklamala. Hlavně proto, že mi v ní nebyl nikdo sympatický. Ano, čtu sérii o Wymanu Fordovi na přeskáčku, podle toho, jak se mi knihy dostávají do ruky, což je možná důvod, proč na mě tento díl neudělal nijak zvláštní dojem, ale... No.

Melissa vytvoří umělou inteligenci, aniž by do ní zakomponovala možnosti ji natvrdo vypnout - protože to po ní prý nikdo nechtěl. To jako fakt? Géniovi nedojde, že by měl být schopný svůj výtvor na dálku vypnout? Jacob a celá jeho rodina. No. Frajeři z Wall Street. A pak sám Ford a jeho neustálé, "já pro tohohle prezidenta nehlasoval" - a přesto pro jeho vládu dál pracuje a dál si od ní nechává platit. Pokrytectví nejhrubšího zrna. Ech.

kh1989
06.11.2022 5 z 5

Příběh se mi velice líbil. Je to kvalitně napsaná kniha.

Pavlína2019
15.04.2022 5 z 5

Naprosto, úplně a zcela jiný žánr než vyhledávám - a kniha mě bavila velice.
Prostě pana autora zbožňuji, hotovo.
Píše zajímavě, poutavě, líbí se mi jeho styl, nezměrná inteligence a znalosti, laskavost.
I když vůbec nemohu pochopit, jak velkou má fantazii. V různých oblastech psaní.
Jsem spokojená a doporučuji.

Meda77
07.11.2021 4 z 5

Preston rozhodně není žádný amatér. Tento román nepřetéká zběsilou akcí, ale napětí i děj dávkuje tak že se nudit nebudete. Lehčí příjemné čtení o umělé inteligenci, které se trošku splaší ui hormony, vždyť je to ženská tak na to má právo. Nic ve zlém květinky. Psáno bezva Prestnovým stylem, pěkně se to čte, pěkně to končí, pěkně to odsýpá, pěkné čtení Vám přeji. Pokud chce někdo ranařinu a krev tak holt musí tohle přeskočit no.

renefer
07.02.2021 3 z 5

Tak tenhle díl je myslím nejslabší z celé série. Nehledě na to, že všechno podstatné je tady už vypsané v anotaci ke knize, takže žádné překvapení se nekoná. Většinou anotace nečtu, takže jsem byla natěšená na další vesmírný thriller a tím pádem následně zklamaná, když jsme zůstali celou dobu na Zemi a ke všemu ještě na internetu.

witko
04.01.2021 4 z 5

Poměrně čtivý thriller z pera osvědčeného autora.

HockeyGirl
12.09.2020 4 z 5

Druhá knížka, kterou jsem od Prestona, přečetla. První knížka byl Kráter, ale tu jsem četla už dřív takže si ji moc nepamatuju. Projekt Kraken má sice tento název, ale rozhodně nečekejte, že v knížce je nějak moc velká zmínka o tomto projektu. Vlastně je to hlavně na začátku, proč vlastně program Dorothy vznikl, ale dál už o projektu neuvidíte ani slovo. Proto si myslím, že by se knížka mohla jmenovat trochu jinak. ;) Ale toť můj názor. Jinak se mi knížka moc líbila, četla se moc dobře a byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Nikdy jsem si nebyla totiž jistá koncem a taky jsem byla překvapená, jak to všechno dopadlo. Dávám 4*, snad jen kvůli pár místům, kdy mne knížka moc nebavila, ale jinak super čtení a těším se na další knížky, které si od Prestona přečtu.

Stanas513
30.11.2019 5 z 5

Mě se příběh moc líbil. Je to opět o tom, co by se mohlo stát, kdyby svět ovládla UI. Děj zpočátku umírněný, ale na konci hodně akční. Pěkná četba.

Šnek86
09.03.2019 3 z 5

Bylo to trochu jako kdyby se zkřížil E.T. a Číslo 5 žije.Ze začátku mi příběh přišel slabší a asi až moc přitažený za vlasy.Škoda, že autor na konci neuvádí co už je dnes možné a co ne, jako to má např. James Rollins.Prostředek byl asi takový, jak je u tohoto autora zvykem.Konec měl v celku zajímavé zvraty... autor si zde nechal jistý prostor k pokračování, tak jsem zvědav co Dorothey zas vymyslí, pokud vznikne pokračování.

Melein
22.01.2018 4 z 5

Dle mého názoru docela dobré sci-fi. Místy sice pohádka, ale stála za přečtení.

horvis
20.01.2018 2 z 5

Já jsem to původně číst nechtěl, ale četl jsem to.
Bohužel nic moc.

Kerberos
13.08.2017 4 z 5

Spíš než triller bych označila jako scifi,ale dobře se čte jakovšechno od tohoto autora.

mira.k
31.07.2017

Nechápu lidi, kteří hodnotí román aniž by ho četli!

orinka3
22.05.2017 3 z 5

Typicky americké. I s nezbytným prezidentem. Četba napínavá, dramatická. Trošku mi připomněla starší film Číslo 5 žije. Nápad s umělou inteligencí, která prchá prostředím internetu, je určitě zajímavý. Kniha průměrné kvality, víc než 3 hvězdičky si určitě nezaslouží. Ale čte se mimořádně dobře a snadno.

Bruno636
06.04.2017 3 z 5

dosť plytké,. z bodu A do bodu B a medzi tým nič moc,..

HonzaT
12.12.2016 3 z 5

Ford jakoby opět vedlejší kolejník. Douglas chtěl především románem varovat před UI. Ze všech čtyřech dílů, je tento nejslabší. ŠKODA.

sojmen
04.12.2016 4 z 5

Naprosto nereálné, ale velice napínavé. Pokud trochu rozumíte aspoň trochu počítačům, tak se málem budete smát nad některými nesmysly, ale pokud se přes to přenesete budete mít velice napínavou knihu.

lampernaqui
25.10.2016 2 z 5

Zatímco Zapomenutý pokoj od kolegy spisovatele Childa mě svým způsobem nezklamal, tak Projekt Kraken zklamal hodně. Tři dějové linky, které se spojí do jedné - pátrání vědátorky a hlavního hrdiny po umělé inteligenci, která zmizela kdesi na internetu... kluk se svým robotem .... parta obchodníků, kteří chtějí na burze vydělat hromadu peněz. Pokud by zůstala pouze první dějová linka, kniha by byla mnohem lepší. Opravdu zbytečná linka se zlým bankéřem měla snad jen natáhnout knihu o pár stran, jinak nevím. Spoiler. A závěr s robotem? Takovému by se vyhnul asi i Spielberg ve svých dětských filmech. Takže bohužel slabé.