Projekt bouře

Projekt bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485176/bmid_projekt-boure-cDv-485176.jpg 4 11 3

Sabre Team Seven série

1. díl >

Kypr, prosinec 2025: Občanská válka skončila už před lety. Rekonstrukční týmy NATO se postupně stahují z ostrova. Jedním z vojáků je i svobodník Michal Kamenský. Od své první mise si sliboval hodně – dobrodružství, akci a nějaký boj. Místo toho dostal vyčerpávající práci s lopatou, nudné pochůzky a hlídání stanovišť. Rozčarován a zklamán z tvrdé reality se těší domů za přítelkyní, se kterou se před odletem pohádal a nestihl se usmířit. Týden před koncem nasazení už zoufale odpočítává poslední dny. Tajně doufá, že prožije ještě něco zajímavého, než odletí. Ale jak se říká: Dávej pozor na to, co si přeješ. Netuší, že se brzo zamotá do hry tajných služeb a stane se pěšákem ve hře mocných. Ve hře bez pravidel, kde se rozdíl mezi spojencem a nepřítelem nebezpečně stírá. Vyhrává poslední naživu a hlavní cenou je dlouho zapomenutá zbraň. Nad Kyprem se stahují mračna a přichází bouře...... celý text

markus223
markus223
19.03.2023 4 z 5

Je vidět, že autor je velký fanda videoher a hlavně české PC hry ArmA 3, protože celý příběh je vlastně stejný jako v kampani pro jednoho hráče výše zmíněné vojenské simulace. Ale četlo se to dobře, rychle to odsýpalo, akce je tam více než dost. Občas to bylo proloženo nějakou vtipnou hláškou a hlavní postava je vcelku sympaťák. Pokud nejste military fanda, tak si dejte jednu hvězdičku dolu.

Kroana3
Kroana3
03.06.2022 5 z 5

Čtivý duchovní nástupce předchozí autorovy série PDZ. Pravda, nehorázně mě dožral smrtí jednoho ze svých dřívějších hrdinů, ale u militárky se musí s nějakou tou mrtvolou počítat. Zas když někdo zemře, tak zpravidla s velkou parádou... a občas i s nějakou vtipnou hláškou.
Knihy L. Klimeše člověk nečte proto, aby nad nimi rozjímal o nesmrtelnosti chrousta, ale kvůli černému humoru a hláškám. Čtete je proto, abyste si vypláchli mozek. A v tomto smyslu kniha Projekt bouře rozhodně nezklamala. Vtipné to je, hlášek jak v Kulhánkově nedělní škole, a jako bonus to nekončí tak úplně předvídatelně, i když si od dvacáté stránky myslíte, že vás nic nepřekvapí. Není to literární veledílo, ale odpočinková a čtivá jednohubka na jedno odpoledne zas jo:)


A bavilo mě to víc, jak Tanec papírových draků;-)


kirkpatrick
kirkpatrick
20.03.2022 3 z 5

Tak tahle kniha je pro fanoušky vojenské a military akce. Sice jsem to přečetl, ale není to můj vyloženě šálek kávy.