Projekt Babylon

Projekt Babylon https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20724/projekt-babylon-20724.jpg 3 77 12

Projekt série

1. díl >

Celá oblast kolem je ihned neprodyšně uzavřena a bedlivě střežena ozbrojenou bezpečnostní službou. Kdo však prozkoumá tajuplné místo, kde jsou skalní stěny popsány záhadnými nápisy, vzkazy z všemožných kultur světa? A kde se v hlubinách vzalo podivné modré záření, jež připravuje lidi o rozum? Za nejvyššího utajení vzniká v Organizaci spojených národů výzkumný projekt a bádáním jsou pověřeni anglický historik Peter Lavell a francouzský inženýr Patrick Nevreux. S rozluštěním složitých textů jim pomáhá mladá německá lingvistka Stefanie Krügerová. Záhy poté, co začnou pátrat, se jim pověsí na paty okultní sekty a tajné společnosti mystiků. Přes veškeré nástrahy a s nasazením vlastního života se trojlístek vědců krok za krokem blíží k vyřešení hádanky. Ale když se jim podaří proniknout až k samému ohnisku poznání, ocitají se ve smrtelném ohrožení… 1.vydání... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Projekt: Babylon , 2005


více info...

Přidat komentář

Dalgiona
06.11.2023 5 z 5

Kniha se suprově četla, děj plynul bez zbytečných zádrhelů a i když něco vlastně vysvětlovali, bylo to velmi zajímavé. Možná dodalo knize na zajímavosti i to, že nebyla úplně vymyšlená, ale prolínaly se tam i pravdivé skutečnosti. Zajímavě pojatý příběh o jeskyni vědění, který má pokračování na které se už teď těším.

jan7113
09.09.2023

Tak nevím, mám z toho takové dost rozporuplné pocity. Téma celkem zajímavé, ale tři čtvrtiny knihy se téměř nic neděje. Sáhodlouhé výklady historie, úvahy, rozbory, nuda. Ke konci se to trochu dramatizuje, ale víc než na tři hvězdy to nevidím. A jestli budu pokračovat v dalších dílech? To si sakra rozmyslím.
Mimochodem, korektor by za svou prasácky odvedenou práci zasloužil vyhazov.


Magrata15
06.08.2023 5 z 5

Můj oblíbený styl knih. Trocha historie, trocha napětí, záhady ovšem založené na skutečných historických základech.
Takže zhltnuto a už rozečítám další díl ze série.

NemmamSlov
20.07.2022 5 z 5

"Ex quo aliquit fit in illud iterum resolvitur."
(Z čoho je niečo vyrobené, v to sa opäť rozpustí)

Bol som spokojný. Síce mi trvalo, kým som si zvykol na autorov štýl písania, ale ako náhle sa čitateľ adaptuje, čítanie ide stranu za stranou. Trošku mi to pripomínalo Sherlocka Holmesa zmiešaného s DaVinchiho kódom. Kto vyhľadávu takúto literatúru príde si na svoje. Wilhelm si dal na knihe záležať. Veľa historických vecí vyhľadával a nebál sa experimentovať so svojimi nápadmi. Na konci knihy vysvetluje, čo si vymyslel a čo čerpal z histórie, preto sa človek nemusí báť, že sa v knihe stratí. Autor zakomponoval do príbehu rôzne sekty, templárske rády, dokonca zašiel trošku do extrému a vytvoril potomka Ježiša Krista. Teším sa na pokračovanie kde dvojca hrdinov bude znova hľadať Archív v púštnej Sakkáre.

Atanone
02.07.2021 4 z 5

Mě celá trojka Projektů bavila. Hezky akčně napsané a navíc na téma, co mě vždy spolehlivě přitáhne. Jistě, četla jsem lepší i horší, ale tenhle styl mi seděl.

Sandalkar
13.01.2018 3 z 5

Trochu styl "všichni milují dobrodružné knihy a'la Řeka bohů, tak taky něco napíšu". Někdy hodně technické a složité, sem tam nudilo, jindy bavilo.... Dle mého názoru průměr ve svém žánru, přesto nevylučuji, že se vrhnu na další díly.

Tojemaras
11.02.2016 3 z 5

Kniha měla skvělý námět, hrozně jsem se na ni těšila, docela mě první část i bavila, ale pak mě to pomalu přestávalo bavit, až jsem ji nakonec odložila. Možná se k ní někdy vrátím, možná ne, nevím, proč mě pomalinku odrazovala.

bbara155
27.06.2013 3 z 5

Námět knihy je zajímavý a hodně mi sliboval. Proto pro mě samotná kniha byla trochu zklamáním. Málo opravdového děje, hodně vysvětlování, nekonečné dialogy a spekulace, děj nemá svižné tempo. Přesto jsem knihu dočetla a můžu ji doporučit těm, kdo se zajímají o historii a různé ty spiklenecké teorie.

vincek1
28.01.2013 2 z 5

Knihu jsem sice přečetl, ale nic moc, protože jsem nenapravitelný optimista půjčím si další knihu od A.Wilhelma a uvidím. Není mým zvykem dát jen na první pohled (přečtení).

Ohniva
03.01.2013 3 z 5

Upřímně jsem knihu ani nedočetla.. v polovině mi bylo jasné jak to skončí a už to pro mě nemělo cenu číst... Ale ta část byla napínavá... pokud někomu nevadí znát konec tak bych to i doporučila :)

Charley
12.08.2011 3 z 5

Kniha je protkaná mnoha informacemi jak z historie, tak i ze sektářského prostředí. Je zajímavé pozorovat jak se snaží celou jeskyni prozkoumat, ale během čtení jsem stále čekala na něco, co by mi vzalo dech nebo mě donutilo propadnou knize. Chyběla tam akce. Celá kniha je napsaná stylem, který vás nechá v klidu. Je to kniha pro oddechové čtení. Jeden pocit mi z ní ale přeci jen zůstal - spousta filosofických otázek a závěr, který ve mě vyvolal pocit, že může být opravdu něco víc.

nightlybird
30.11.-0001 3 z 5

Kniha je označována jako mysteriózní thriller s prvky sci-fi, patří ke knihám, kde si autor vezme za nosný základ nějakou záhadu, nebo si ji vyfabuluje a zasadí do historický známých skutečností, které případně trochu přizpůsobí a oživí ji akčním dějem, aby byla čtivá. Konečný výsledek je různý, podle autorovy invence a schopností. Z celé knihy se mi nejvíc líbil úvodní citát Rogera Bacona, jinak je to klasická oddechovka - i když to není Brown, ale jen à la Brown.

Autorovy další knížky

Andreas Wilhelm
německá, 1971
2007  69%Projekt Babylon
2013  75%Hybrid
2010  72%Projekt Atlantis
2009  72%Projekt Sakkára

Kniha Projekt Babylon je v

Právě čtených2x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce104x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x