Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131939/bmid_procitnuti-DIx-131939.jpg 4 108 19

Kronika vzkříšence série

1. díl >

Hororland. Trpíte nočními můrami, strachem ze tmy, nebo nespavostí? TENTO KOMIKS NENÍ NIC PRO VÁS! Martin Lafetka donedávna patřil k těm nebohým náctiletým, kteří se chtějí za každou cenu odlišovat od okolí. Snad by raději zemřel, jen aby byl zajímavý. Ale pozor na přání…! Když se probudíte v márnici se znamením věčnosti na hrudi a duchové začnou vstávat z hrobů, tajemné síly světa živých i mrtvých se budou přetahovat o vaši duši, dali byste cokoli za to, abyste aspoň chvíli byli zase normální. To je však jen začátek… Martinovy pravé schopnosti se brzy projeví.Trpíte nočními můrami, strachem ze tmy, nebo nespavostí? TENTO KOMIKS NENÍ NIC PRO VÁS!... celý text

Přidat komentář

ArkAngel
19.08.2022 3 z 5

Než Macek s Koplem vymysleli Zázraka, byli tu Vzkříšenci, které s tímto hrdinou v crossoveru nakonec propojili. První kniha ze dvou nás s tímto konceptem seznamuje a čtenáři přináší několik otázek týkajících se života a smrti nebo dobra a zla. Je to lidské, tematicky to do naší republiky zapadá. Kresba chvílemi působí dobře, v jiných místech zase příšerně. Ale to ke Koplovi už jaksi patří.

Atlantis
27.07.2022 2 z 5

Pan Kopl je dnes na české komiksové scéně pojem, ale bylo tomu tak i v době tvorby tohoto komiksu? Pevně doufám, že ne, protože tohle je na úrovni středoškoláka. Promiňte, ale kresba je často naprosto ohavná. Oskenované budovy mne nenadchnou a pokud má hlavní postava často krk delší než hlavu a hruď dohromady, zvedá se mi kufr. Nemluvě o tom, jak vám komiks tvrdí, že je jiný a unikátní. Není, ani náhodou. Kopl si zde ukousl obrovské sousto, o které nikdo neměl zájem, a tak celý tenhle svět vyšuměl do ztracena. Možná z bizarní zvědavosti zkusím druhý (a finální díl), abych se podíval, co vše se zvládlo uzavřít. 2,5*


fvalek
26.06.2022 3 z 5

Od tohohle komiksu jsme měl velká očekávání, protože jsem četl Zázraka a tam měl Martin docela velkou roli z počátku druhého kompletu a jeho postava mě zaujala. Přestože tam působil jako záporák, tady je to prostě normální kluk, co se tak nějak dostane ke schopnostem, které ale nejsou úplně tradiční. Nicméně jak moc jsem se těšil, tak jsem se i docela zklamal, protože i když je to hezký příběh, skvělá kresba a celkově zajímavé, tak tam není prakticky žádná návaznost na ty události v Zázrakovi a celé je to metodou "čtenáři, domysli si, co se to s Martinem stalo a jak se vyvinul" a navíc je celý tenhle první díl takový o ničem a v podstatě se ukáže jen Martinovo znovuzrození a nějaký velmi základní rámec toho, co je zač, a co má za úkol. Pokračování v komentáři u druhého dílu, protože o tomhle toho vážně moc říct nejde... Jen můžu dodat, že sice se mi líbí atmosféra Prahy i Jihlavy, ale do tak silného hororu jak avizuje to má hodně daleko, naopak pro děti to úplně není... Takže těžko říct.

D.L.S.
31.05.2020 3 z 5

Trochu mi vadilo, jak tenhle komiks pořád křičí na celý kolo, že není klasickým komiksovým příběhem (mezi náma, v podstatě Ghost Rider řízlý Batmanem a Šestým smyslem), i když je a sluší mu to. To jak se snaží fakovat slavné příběhy, ze kterých vlastně vychází mi přijde dost uncool. Jinak je to ale dobré čtení, má to hezkou kresbu, pěkné nápady a neříkám, že není originální, to taky určitě je. Obzvlášť v porovnání s Koplovým ,,Zázrakem", který fakt nestál za nic, je tohle skvělý kus práce.

ADE138
13.03.2020 4 z 5

Celkem nápaditý příběh, dynamická kresba. Hodně se mi líbily kresby měst, budov.

marta14
17.07.2019 3 z 5

Kresby se mi líbily, příběh byl celkem originální a líbil se mi. Byla tam zasazena česká města, což je velké plus, ale ten konec? Nemám ráda otevřené konce a tohle už vůbec ne. Jsou tu vlastně dva otevřené konce.... No a k dalšímu dílu se asi nedostanu, protože v knihovně ho nemají... Škoda.

kapitan9556
20.03.2019 4 z 5

Petra Kopla, jsem si za poslední dobu hodně oblíbil! A tenhle comics, je toho jasným důkazem. Nevím jestli je to tím, že jsem tuto knihu četl současně s Kingovým Řbitovem zviřátek (podobné téma), ale moc se mi líbila! 4 hvězdy dávám pouze proto, že mi kresba přišla taková různorodá a zdá se mi, že Petr neumí moc obličeje. Kdybych měl hodnotit jenom příběh, dávám 5.

Nelíísek
28.11.2018 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

Kresba je místy taková... zvláštní až někdy nepřirozená ale celkové rozložení stránek je potěcha pro oko.

Nějak moc jsem od tohoto komiksu moc nečekala .. ale opravdu hodně překvapil. Ze začátku to možná bylo až moc velké klišé ale potom co se děj rozvinul to bylo ono.

Asi už nemám co víc napsat sečteno podtrženo, nadchlo mě to a vyhledám i další díl, snad možná i další díla tohoto autora.

PS: Taky Vás autor znejistil jestli opravdu žijete ?? bylo to dost děsivý co ...?

Plague
30.09.2018 4 z 5

Že bych byl z Procitnutí na větvi se říct nedá, ale zklamaný taky nejsem. Příběh smrdí trošku klišé - taková kombinace Šestého smyslu a Dead like me Hlavní hrdina - takový ten plachý, introvertní správňák, trochu mimoň - je právě díky své výjimečnosti (která neustálým opakováním už výjimečná zas tolik taky není) vybrán k plnění poslání obrovské důležitosti. Následuje šok, otázky typu proč právě já (vždyť ja jsem jen blablabla), tak já to tedy beru šéfe. Chybí něco? Že ne? Ale ano! Boj mezi morálními hodnotami jednotlivce vs. odpovědnost a poslání vůči celému lidstvu. Achjo.
Kresba se mi líbila, je hodně specifická a dobře ladí s atmosférou celého příběhu. Stejně jako domácí prostředí. Příjemná změna číst české názvy ulic, měst a jména postav. Opravdu jo.
Čtvrtá hvězda je za závěr a epilog. Závěr - nečekal jsem ho a líbilo se mi jeho podání. Nic extra ale v jednoduchosti je krása. Epilog - nahrávka na další díly které už by mohly být co se příběhu týče ogininalnější.

Hadati
12.06.2017 4 z 5

V tomto komiksu není nic překvapivého, co byste již nečetli v jiných komiksech. Pro mě ale měl zvláštní kouzlo tím, že se jednalo o český komiks, kdy mladý outsider získá nadpřirozené schopnosti. A lidé, kteří tenhle typ komiksů čtou, určitě alespoň jednou si představovali, jaké by to bylo, kdyby se dostali do podobné situace. Díky tomu jsem se dokázal s hlavní postavou sžít, i díky českým reáliím, a více si to užít. Jen je škoda, že komiks má otevřený konec, ze kterého je zřejmé, že autor počítal s pokračováním příběhu, který se nekonal.

Pavo.Klima
17.11.2016 4 z 5

Jedu jaksi pozadu :) Napřed Zázrak (dosavadní čísla v rámci 1. ročníku/2016), pak Kronika vzkříšence – Druhé procitnutí a až teď Procitnutí. Je jasné, že jsem ovlivněný následujícími dílky komiksové skládačky od Kopla. Bylo to tedy už lehce předvídatelné, kresba (i celkové zpracování) se mi líbila víc ve druhém díle. Záběr na magii ve Vzkříšenci opravdu nahrává tomu budoucímu (avizovanému) propojení příběhů Zázraka a Vzkříšence. Uvidíme, jak to bude fungovat, jen aby se nám chlapci moc nedublovali. Snad už se nebude nic dít v pražské historické budově Národního Muzea..... :-D Jinak by toho už bylo moc... a čeho je moc, toho může být příliš :)
Jsem ale zvědavý a těším se, co bude dál...

trudoš
25.03.2016 3 z 5

Příjemné, ale víc to připomíná prolog k dalším dílům, než jednorázový komiks. Samotný příběh se vyhýbá nějakým větším akcím a jde v podstatě na jistotu za pointou, přičemž tomu se podřizují i obsazené role. Nejvíc je to znát na duchovním průvodci hlavního hrdiny, z něhož lezou informace jak z chlupaté deky. Už sem četl hodnotnější souhrn informací na krabici od cornflakesů.
V tomhle ohledu se vůbec mohl Petr Kopl věnovat raději zápletce, než dramatickým pózám. Potom by díry v logice - především co se týče schopností ústřední postavy - nemusely být tak okaté. Jako by si autor otevřeně nechával prostor pro pokračování, protože si ještě nebyl jistý, co, jak a kam bude směřovat. Na druhou stranu oceňuji scenáristickou snahu konfrontovat přímo čtenáře, i když to chvílemi působí lehce dětinsky.
Kresba jinak bezvadná, Kopl jednoduše umí a evidentně se u toho ani moc nezapotí. Jen mi vadí retušované fotografie, používané jako pozadí, což ve mě vyvolává spíš dojem lenosti než uměleckého záměru.

mttra
16.11.2015 5 z 5

Tak ano,ani mně se nestalo,že bych po přečtení tohoto dílka nemohl usnout,ale vcelku mrazivé to bylo :) A už se jen těším,až budou koruny navíc,a koupím si i pokračování,ptž to je prý ještě o kus lepší. A musím s radostí říct,že po nepřekonatelném Mistrovi českého komiksu panu Saudkovi má naše ´bublinková ´ scéna další výraznou osobnost,jakou pro mě Petr Kopl je.. ;)

Lumine
11.06.2015 3 z 5

Bylo to zvláštní.
Pro začátek musím uvést, že tohle je můj první komiks od dob Čtyřlístka ve třetí třídě. Celý tento komiks byl zajímavý.
Ilustrace jsou pěkné, postavy v pohodě, ale příběh trochu pokulhává. Vlastně tam pořádně není. Je to spíš úvod a to jediné, co by se mohlo zdát příběhem je tak příběhově odfláklé, že to nestojí za řeč. Doufám, že budou další díly a já tam budu moci najít příběh, kterého bych se chytila.
Přečteno na jeden zátah, jak radí v předmluvě.
Mno nic... 3* pro tuhle komiksovou knížku. :)

SabinaV.
09.10.2014 4 z 5

stdriverlc, Madame R: Souhlasím, taky jsem to přečetla na jeden zátah..... ale kdo by ne, když je tak hrozně krátká? :-)
Jinak moc hezký komiks!

Madame R
20.07.2014 3 z 5

přečteno na jeden zátah

Ellkarka
17.11.2013 4 z 5

Tleskám, konečně něco z rodného prostředí.
Příběh se ze začátku ubírá klasickým stereotypem. Šikanovaný, osamělý kluk zemře a začne vám vyprávět příběh. Jo, to známe, už v tolika podobách.
Měli bychom dávat šanci i českým autorům.
Myslím si, že neprohloupíte, když si komiks přečtete.

evickakyticka
25.04.2013 3 z 5

Kresba nebyla vůbec špatná, dalo se to přečíst na jeden zátah. Ale Příběh samotný mě bohužel moc nezaujal. Pocit mrazení v zádech jsem rozhodně neměla. Škoda.


PS: Ještě dodám, že vazba byla tak blízko textu, že se člověk musí pracně "zprohýbat".

Rose18
25.12.2012 3 z 5

Pěkný komiks, ale Dracula byl lepší ;)