Procesí mrtvých

Procesí mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77894/procesi-mrtvych-77894.jpg 4 149 31

Město série

1. díl >

Procesí mrtvých je první díl trilogie Město, kterou se Darren Shan poprvé obrací k dospělému publiku. Tento drsný urbánní thriller je zároveň příběhem o manipulaci, touze po moci, osudové lásce a zradě. Když bystrý a neohrožený mladík Kapak Raimi poprvé vstoupí do Města, hodlá se stát gangsterem-profesionálem po vzoru strýce Thea. Pro zvolenou práci má vrozený talent, přesto je zřejmé, že mu jeho výpady procházejí až podezřele hladce - a není to náhodou... Zpovzdálí nad ním totiž drží ochrannou ruku obávaný Kardinál. Čím blíž se k němu Kapak Raimi dostává, tím děsivější jsou tajemství, která jej pohlcují a zavádějí až za hranice lidskosti. Procesí mrtvých je první díl trilogie Město, kterou se Darren Shan poprvé obrací k dospělému publiku.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Plus
Originální název:

Procession of Dead , 1999


více info...

Přidat komentář

whiolet
27.12.2022 3 z 5

Tomuto autorovi patří můj velký dík, za to, že jsem se stala knihomolem :D Jeho nezapomenutelný Darren Shan se mi vryl do srdce, prostě a jednoduše tohle je autor mého dětství a já byla zvědavá zda i tahle knížka pro dospělé mě dostane.
No nebylo to špatné, ale nijak mě to nepohltilo. Ten svět, už se mi zdál překombinovaný a místy mě dost nudil. Škoda.
Čekala jsem něco trochu jiného.

Kiu
08.11.2021 5 z 5

Darren Shan....pro mě jeden z nejúžasnějších autorů...tenhle autor mě dovedl do světa knih...v 10 letech jsem dostala jednu z jeho knih a od té doby jsem knihy neodložila z rukou. Začalo to jeho nejlepší upíří ságou, pokračovalo demonátou a stále pokračuje dál. Proto jsou mé koměntáře na jeho knihy velmi ovlivněné. Je to můj srdcový autor a nenašla jsem knihu, která by se mi od něj nelibila.
Procesí mrtvých..kniha pro "dospělé". Velmi dobře a rychle se mi četla. Mám velmi ráda Darrenuv styl psaní a jeho záhady. Ani takhle kniha mě nezklamala a já zde našla vše, co sem mohla očekávat. Velmi se těším na další díl.


Luigi1
30.01.2021 3 z 5

Nemohu tomu přijít na chuť,uvidím jak druhý děj.

Atlantis
25.08.2020 5 z 5

Jak zhodnotit Procesí mrtvých a nespoilerovat? Tahle kniha je totiž postavená na záhadách a náznacích a ta nejlepší část při čtení je právě to hledání a spojování si jednotlivých vodítek.
Řeknu to takhle: jestli hledáte gangsterku, jděte dál, nevěřte přebalu. I já jsem přistupoval k této knize s tím, že budu sledovat něco na způsob mladého Al Caponeho. Ne. Vůbec ne. Ale nenechte se tím odradit, já osobně si nepamatuji knihu, kterou bych měl tak rychle přečtenou a u které bych byl tak moc zvědavý na pokračování.

martina.culik
12.02.2020 3 z 5

Od autora jsem v mladších letech četla sérii Příběhy Darrena Shana a jednotlivé díly jsem četla v kuse, protože pro mě byly velmi napínavé a záživné. Proto jsem se těšila i na román pro dospělé čtenářstvo.
Bylo to zajímavé a i když jsem některé věci tušila, byla jsem překvapená. Nicméně mě kniha nenadchla tolik, abych se chystala i na další díly a myslím. že zůstanu pouze u ochutnávky této jediné knihy z celé série.

Ignis
27.12.2019 3 z 5

Není to špatné, zajímavý nápad, ale úplně mě to nenadchlo.

LutherKing
06.11.2019 2 z 5

Až na druhý pokus dobrý čtení.

Baru123
11.03.2019 5 z 5

první díl paráda:) četlo se samo a furt jsem byla napjatá co se to tam vlastně děje.

terez3919
12.09.2018 4 z 5

Těžko se mi do děje dostávalo, ze začátku mě kniha moc neupoutala, ale po první třetině už to byla jízda, která mi nedovolila knihu odložit

zbožňuju_knihy
26.12.2017 5 z 5

Kniha je plná tajemna a mysteriózna, hlavně poslední kapitoly si člověk říká, tak jak je to tedy?
Nic jsem od toho neočekávala a po přečtení prvních stran jsem knihu ohodnotila jako blábol, ale nějak mi to nedalo... a najednou jsem zjistila, že jsem začtená a jsem skoro u konce, je noc a já stále čtu!
Kniha by se mohla líbit těm, kteří mají rádi Davida Linche (Městečko Twin Peaks, Mulholland Drive, apod): nic není nemožné ....

Mark.
02.10.2016 3 z 5

Kniha má mnoho podivných zápletek, ale také mnoho hluchých míst, které mne moc nebavily. Na konci knihy mne zamrzelo, že Wamiho život skončil, v dalších dílech mohl být opět zajímavou postavou. Velmi mile mě překvapil Kapak Raimi, že přinutil Kardinála ke skoku. Ale Kardinálovi to už bylo stejně jedno. Hodnotím tak na půl, četlo se to dobře, ale už bych si knihu ke čtení nevybrala. Ale zase mi to nedá, nepřečíst další díly.

Scharks
29.06.2016 4 z 5

Velice zvláštní kniha... Od Shana jsem očekávala trošku něco jiného, ale ve finále nemohu říci, že bych byla zklamaná :) Kniha se od určitě fáze četla téměř sama a byla velice zajímavá a já napnutá jak toto může dopadnout :D Určitě si přečtu další díly!

Svatoslav
09.06.2016 4 z 5

Riskantní vstup na tenký led se vyplatil. Úvodní díl trilogie nazvané Město vám položí spoustu otázek a mnoho jich zodpoví, ale tu základní ponechá rafinovaně skrytou pod povrchem. Samotný název je jednou velkou hádankou, a pokud chcete znát její řešení, nezbývá mi nic jiného, než vás nasměrovat do nejbližšího knihkupectví či knihovny. Málem bych zapomněl na brilantní obálku, která vyjadřuje veškeré pocity zachycené v knize. Již teď se nemohu dočkat, s čím se mistr vytasí v pokračování nazvaném Horizont pekla.

trudoš
23.11.2015 3 z 5

Příběhy Darrena Shana pro mě vždycky byly jistotou krátkého, rychlého čtení. Uznávám, že špičku měl autor hlavně zpočátku, v pozdějších románech už se často motal kolem primitivní zápletky na celou jednu knihu. Takže když se ukázalo, že napsal taky něco pro ty starší čtenáře, neměl jsem co řešit a očekával neočekávané.
A zklamání mě bohužel neminulo. Procesí mrtvých sice není ve finále špatné, ovšem na rozdíl od předchozích románů pro mládež se ukázalo, že na dospěláky Darren O'Shaughnessy dle mě ještě nemá. Všechny správné ingredience sice namíchat umí, ale výsledek prostě působí drobně dětinsky, především díky prapodivnému chování postav, nuceným dějovým zvratům, strojeným dialogům a v důsledku i rozpačitému rozřešení. Kdo však rád gangsterky s příchutí fantastiky, jistě si příběh užije. I když tu ne úplně všechno drží pohromadě, působivou atmosféru připomínající film Smrtihlav knize upřít nelze.

Viky007
26.10.2015 4 z 5

Kniha byla dost zvláštní, ale v dobrém slova smyslu. Je to typický Shan - intriky, záhady, podivné bytosti,...
Asi bych to zařadila spíš k fantasy literatuře, ale to mi rozhodně nevadí. Také jsem ocenila jistý naturalismus, který se v knize objevoval - tohle čtivo už opravdu není pro děti.
Kapaka jsem si celkem oblíbila, ale toho záporáka jsem mu moc nevěřila. Každopádně jsem zvědavá na další díly.

Obuvník
27.06.2015 4 z 5

Měl jsem problém s hlavní postavou. Nemusí to být druhý John Wayne, který ochraňuje nevinné a padouchy sráží do prachu zapomnění. Motýlkovi jsem taky fandil, i když to byl odsouzený trestanec, ale tady jsem palce vážně držet nemohl.
Kapak Raimi je na lichých stránkách hrdinou proti své vůli a na sudých zase suverénním alfa samcem. Zkrátka jsem mu to nebaštil. Konec knihy možná odkryje karty na vysvětlenou, ale žolík mezi nimi není; jen samí unavení spodci. Ať žije Deus ex machina - nebo, co se týče beletrie, ať raději odpočívá v pokoji.
Darren umí psát. Je to čtivé jako blázen, ale ani přesto nemám chuť louskat další dva díly.
Tož tak je na světě.

IvaJakl
10.01.2015 5 z 5

Darren Shan mě vždy dostane. Kniha mě upoutala a četla jsem jí jedním dechem až do konce. Super a doporučuji.

KatulakT
25.08.2014 4 z 5

Dlouho mi trvalo, než jsem si na tuhle knihu udělala názor. Je to podivná směsice násilných vražd, mučení, krve, lásky a sexu, nadpřirozena a někdy velmi krutého humoru. Všechno to ale kupodivu ladně drží pohromadě! Musím se přiznat, že jsem do poslední chvíle nevěděla, jak to dopadne a Darren se projevil jako Pan Vypravěč. Nenudila jsem se ani vteřinu a o překvapení jsem neměla nouzi. Všechny souvislosti byly zahaleny do zelené mlhy a odhalit jsme je mohli až v ten pravý čas. A tak to má být!
Kniha byla přesně tím, co jsem hledala! Určitě pokračuji ve čtení dalších dílů.

Čtivost 90%
Zápletka 100%
Humor 70%
Napětí 80%
Celkový dojem 80%

Figul
06.08.2014 3 z 5

Prvních asi 150 stránek jsem byla zklamaná, jak tak skvělý autor, jehož knihy mě vždycky pohltily od první stránky mohl napsat něco takového. Nakonec jsem se ale přemohla a druhá polovina za to stála.

Allebith
09.06.2014 2 z 5

Nevím, nemůžu si pomoct, ale tahle četba je nejspíš jen pro otrlé povahy. Nejsem zvyklá na tu krutost.. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

Autorovy další knížky

Darren Shan (p)
irská, 1972
2002  89%Madame Okta
2003  89%Upírův pomocník
2003  88%Krvavé chodby
2011  84%Procesí mrtvých
2013  86%Zrození zabijáka

Kniha Procesí mrtvých je v

Právě čtených4x
Přečtených242x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených15x
Knihotéce102x
Chystám se číst99x
Chci si koupit22x
dalších seznamech1x