Proč máma nadává

Proč máma nadává https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402468/bmid_proc-mama-nadava-x3I-402468.jpg 4 122 32

Deník rozčilené matky série

< 2. díl >

Humorný román pro všechny rozčílené mámy. Mámino manželství prochází krizí, děti zcela zdivočely a dům vypadá jako po výbuchu. Jenom pes jí zůstává stále věrným společníkem. Jako by toho nebylo málo, máma si našla novou životní výzvu – práci pro čerstvě rozjetou firmu plnou mladých a nadějných lidí, což jí mimo jiné přináší starosti, jestli ve svých čtyřiceti dvou letech zvládne vstát ze sedacího vaku s potřebnou důstojností a zda jí projde, když si do práce obleče kalhoty připomínající tepláky. V novém prostředí se také nějak (omylem) uvedla jako svobodná večírková královna, která nemusí běhat domů za dětmi, a teď neví, jak z toho ven, aby se naprosto neznemožnila… Dokáže máma zachovat v práci zdání nezávislosti a zároveň udržovat rodinu v chodu? A najde si stále čas na příležitostný gin a tonik? Pravděpodobně ne.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Why Mummy Swears , 2018


více info...

Přidat komentář

a304
20.01.2023

(SPOILER) Humoru není nikdy dost. Autorka pobaví . Čerpá energii ze svého okolí a přeměněnou o svůj nadhled, předává dál.
Doporučuji.

slawa.cap
31.08.2022 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu.
Díky Elen vím že život není tak moc na hovno. Že nejsem sám kdo má nervy v kýblu a všichni kolem dělají vše jen pro to aby mně vytočili.
Jasně nejsem žena a nedělám v IT, ale až nápadně se můj život podobá tomu jejímu.
Pokud se vám to zdá přehnané a nereálné tak asi žijete úplně jiný život než Elen, ale ten můj mi to chvílemi připomíná až moc. A Jsem rád že v tom nejsem sám, i když je to jen kniha.


Surikata369
27.09.2021 3 z 5

Na takovýto počtení na chvilku, mám ji jako eknihu v mobilu, třeba v buse a tak, naprosto ideální :) Krátký, vtipný, prdlý kapitoly tak ze života :)

Miška74
21.02.2021 3 z 5

Přečteno jako druhá kniha ze série. Je pravda, že první se mi líbila o něco víc, ale to neznamená, že tahle je špatná. Knihy mám spíše pro odreagování a jako přestávky mezi svými oblíbenými thrillery. Kniha je zábavná, nenáročná a opravdu oddechová. Vše je třeba brát s nadsázkou, autorka možná někdy přehání, ale aspoň čtenáře potěší, že někde může být i hůř.

Jess106
17.02.2021 5 z 5

Tohle je za mě nejlepší díl. Rodičovství nejde vzdycky tak jak si clovek predstavuje, ale Elen se nevzdava a snazi se porad na 100 procent i presto,ze za to rodinka neprojevuje moc vdeku. Strasne me to bavilo cist.

domihruzkova
26.01.2021 2 z 5

Proč máma nadává? Protože má neschopného manžela, nevychované děti a neumí říkat NE. To jen ve zkratce, ať víte, co vás v knize čeká.
Pokud se ve svém životě snažíte o nějaký optimistický pohled na všechno kolem vás, tak tuhle knihu ani neotvírejte, protože budete mít každou chvílí nutkání věčně protivnou a ufňukanou Ellen zatřást a zařvat na ní, ať se sakra vzpamatuje!
Poslechnuto jako audiokniha.

kikies
26.10.2020 4 z 5

Lehké, svěží, vtipné, místy až moc realistické a místy trochu agresivnější. Ale čte se to moc dobře a vyčerpaným matkám to určitě vykouzlí úsměv na tváři. Za mě byl první díl trochu lepší, ale jinak drží autorka velice podobnou úroveň a styl.

Zorka
08.09.2020 3 z 5

Když si člověk potřebuje vyčistit hlavu a nepřemýšlet u čtení, je to ta správná kniha.

Conely
07.08.2020 1 z 5

Knížka mě velmi zklamala, zněla mi jako příjemná vtipná oddychovka... Ale to by mi její hlavní postava nesměla tak moc lézt krkem, jak si pořád na všechno stěžuje a jak je hnusná na svého manžele a celkově dost povrchní. Uff.

PetK
06.08.2020 4 z 5

Zuzana Slavíková je skvělá. Myslím, že knížku její audiopodání povýšilo ještě o notný kus nahoru. Nenáročné, vtipné, letní, pohodové. Pokud si chcete odpočinout a zároveň se pobavit, a obzvlášť pokud jste matka, myslím, že si to užijete.

bookcase
12.04.2020 3 z 5

Vydržela jsem do necelé poloviny a pak už jen přeskákala. Oproti prvnímu dílu, který mě bavil, mi tento nic nedal. Protivná hrdinka, protivný její muž, protivné děti, protivné všechno.

NikolSeven
26.03.2020 4 z 5

První díl „Proč máma pije” jsem poslouchala jako audioknihu minulý rok a moc se mi líbila. Pak mi byl doporučen i díl druhý, takže jsem se do něj musela pustit.
Znovu se setkáváme s rozčilenou a životem unavenou Ellen, jejím občas neschopným manželem a zdivočelými dítky. S hlavní hrdinkou prožíváme její každodenní strasti (někdy i radosti). Pro mě je to hodně odpočinková kniha, u které se zasmějí nejen matky, ale i mladé ženy a dívky. Mnohé situace jsou vyvedené do naprostých extrémů (někdy až příliš, což mi trochu vadilo) a děj se chvílemi může zdát předvídatelný, i tak je to ale skvělé literární dílo, které si zaslouží vaši pozornost, máte-li chuť na něco lehčího na čtení.
Kniha přináší tak nějak autentický pohled do každodenního života britské rodiny ze střední třídy. A především do života matky dvou nezvladatelných ratolestí. Vše je ale bráno s jistou dávkou nadsázky a humoru.
I druhý díl jsem poslouchala jako audioknihu a mohu vám to jedině doporučit, protože v podání Zuzany Slavíkové je to naprostá bomba!

Tess33
18.03.2020 5 z 5

Nestává se často že by druhý díl byl ještě lepsi nez první. Opět pobavilo!!! ????

Pavlína79
14.03.2020 3 z 5

Linka, jak a proč zatajila v práci děti nebo jak nastalo manželské nedorozumění byly zajímavé, zbytek lehké čtení se spoustou nadávek.

Besa
07.03.2020 5 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila. Páči sa mi spôsob, akým sa autorka vyjadruje, temperamentný, svieži štýl, jej zmysel pre humor. Prvý diel som nečítala, knihu som si kúpila impulzívne v kníhkupectve, netušila som, že je to pokračovanie niečoho. Ale rada si ho prečítam. Alebo na radu Danago vypočujem. Celkom som sa vedela vcítiť do kože hlavnej postavy, tiež mám dieťa, o pár rokov budem možno zažívať podobné situácie.

Danago
05.03.2020 5 z 5

Knížka se mi hodně líbila , ale první díl byl za mě kapičku lepší. A vím i proč, ale to by byl spojler.
Poslouchala jsem audioknihu, která je naprosto skvěle podaná . Podle mě se pro tuto knihu poslech hodí ještě víc než čtení. Na mnoha místech jsem se od srdce zasmála.
Je třeba vycítit v knize tu ironii a nadsázku. A opět se přikláním k tomu, že knihu lépe pochopí ženy, matky.

iveta3689
04.02.2020 3 z 5

Kniha je psaná ve stejném duchu jako autorčina předchozí. Jen v místě, kdy si autorka otevřela láhev vína, nyní nadává jako špaček. Ke konci už byla dost ufňukaná, bylo to ve stylu "mám tolik práce a nikdo mi nepomáhá" a neustálého nadávání na manžela.

cherubinka
22.01.2020 3 z 5

Místy lepší než první díl. Ke konci dost kňů, jak to mají matky v zaměstnání těžké (což chápu a nechápu, že se to kůže dít i v 21. století).

Puntíkatýhrnek
21.01.2020 4 z 5

Bohužel je to trošku moc anglicky snobské, stále zdůrazňovaná "lepší" střední třída...také jsem těžce hledala pochopení pro "chudinku"mámu, která prostě tak moc chce vlastní kariéru a její bohatý manžel jí ji nechce dopřát...tohle téma nemůže být blízké většině českých matek, pro které je každodenní chození do práce na plný úvazek existenční nutnost... Ale ti paňáři byli tak úplně stejní jako ti s kterými sdílím domácnost, že jsem se občas opravdu s chutí zasmála, takže s trochou nadhledu vřele doporučuji...

Jamira
17.01.2020 5 z 5

Stejne vyborna jako 1.dil. Opet jsem se smala nahlas. Matky pochopi.. :)))

Autorovy další knížky

Gill Sims
skotská
2018  66%Proč máma pije
2019  72%Proč máma nadává
2021  82%Proč máma zase pije
2020  81%Proč je mámě všechno u ***!
2023  75%Sesterstvo sobotního sauvignonu

Kniha Proč máma nadává je v

Právě čtených4x
Přečtených182x
Čtenářské výzvě39x
Doporučených1x
Knihotéce168x
Chystám se číst81x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x