Proč je na světě tolik bohů?

Proč je na světě tolik bohů? https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353052/bmid_proc-je-na-svete-tolik-bohu-eqe-353052.jpg 5 6 4

V čem se liší křesťanství od budhismu? Jaký je rozdíl mezi islámem a judaismem? Které náboženství má nejvíc vyznavačů? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další informace jsou zpracovány tak, aby jim dobře porozuměly i děti. Čtenáři se seznámí s historií, současností a uspořádáním nejrozšířenějších světových náboženství. Dozví se, které osobnosti stály u jejich vzniku, které myšlenky tvoří základ dané víry nebo které knihy jsou uctívány jako posvátné.... celý text

Přidat komentář

broskev28
24.12.2021 4 z 5

Stručný a jednoduchý přehled nejvýznamnějších světových náboženství: jejich vznik, postavy s nimi spojené, psané dokumenty, významné svátky. Knížka, která by určitě v knihovně pro mládež neměla chybět. Na rozdíl od předešlého komentáře si myslím, že v ní najdete i odpověď na otázku v názvu, resp. kniha vám pomůže pochopit náboženskou různorodost (na rozdíl od náboženské nesnášenlivosti či fanatismu).

Atlantis
20.12.2021 4 z 5

Jako představení základních "velkých" náboženství, proč ne? Oceňuji, že autor neměl potřebu cpát do knihy svoje názory, každé náboženství popsal věcně a bez příkras. Líbila se mi kapitola o bahaismu, který pro mne byl prakticky neznámý. Vše doplňují vkusné ilustrace a celkově můžu určit říct, že knihu použiju ve svých hodinách výchovy k občanství. Jedna jediná vráska: ve finále se nedozvíte odpověď na titulní otázku, to mě lehce zamrzelo.


ještěrka38
04.06.2018 5 z 5

Myslím, že se tato kniha povedla. Jednoduše a stručně popsaná nejzákladnější náboženství. Kniha je určena především dětem, ale doporučila bych ji i dospělým. Určitě by se hodila i jako doplněk k učivu na školách.

Eorin
31.08.2017 5 z 5

Pro děti (nejen) naprosto skvělý přehled nejzákladnějších náboženství, o čem jsou, jak vznikla, nejtypičtější znaky a prostě srozumitelné a stručné představení/vysvětlení.
Fantastické, děkuji