Pro lásku k dceři

Pro lásku k dceři https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229933/bmid_pro-lasku-k-dceri-229933.jpg 4 60 14

Sarah v mládí prodělala vážnou chorobu, léčila se na leukémii a rakovinu štítné žlázy. Všechno překonala, ale zdálo se, že už nikdy nebude mít děti. Když se seznámí s charismatickým Libyjcem Fauzím a po sňatku se jim narodí holčička, je Sarah v sedmém nebi. Ale její štěstí nemá dlouhého trvání. Fauzí se jí mění před očima a z pozorného ohleduplného manžela se postupně stává násilník a tyran. Sarah nakonec zažádá o rozvod. Nadia zůstane v její péči, ale Fauzí má nárok se s dvouletou dcerkou vídat. Jednou se však holčička z návštěvy nevrátí a Sarah se dozvídá, že Fauzí i s dcerkou zmizel v Libyi. Vydá se tedy dcerku hledat na vlastní pěst.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

For the Love of Nadia , 2013


více info...

Přidat komentář

pavlina0821
12.09.2020 5 z 5

Tohle je žena, která si zaslouží obdiv. Od začátku je jasné, že to není žádná naivní husička typu Ivy Karlíkové (Muslimské peklo, Muslimská pomsta) nebo Jacky Trevane (Fatwa - život pod hrozbou smrti). Sice se provdala za muslima, ale zachovala si zdravý rozum, stále byla ve střehu, bohužel ale ani tak nedokázala zabránit nejhoršímu. Nicméně to jak se vypravila do Libye a jak bojovala, nevzdávala se, to bylo obdivuhodné. A i když jí spousta lidí pomáhala a bez nich by to nezvládla, i tak je její zásluha veliká. Docela mě potěšilo, že je v knize zmínka o Donye al Nahi (Děti si vzít nenechám). Tuto knihu jsem četla už před několika lety, ještě coby studentka a její hrdinka mi tehdy nepřišla zrovna dvakrát sympatická a v této knize se to jen potvrdilo, že to byla opravdu potvora, která jen zneužívala situace.

VeronikaSas1
28.07.2020 5 z 5

Ja nevím, asi se budu opakovat, nečetla jsem příspěvky. Kniha velmi dobre napsaná, az my někdy behal mráz po zádech. Podle skutečného příběhu, jako spousta ostanich. Ale toto téma je tak známé, jina kultura, navic ve většině zemích matky nemají nárok na sve deti a stejne do toho holky jdou. A porad stejna písnička.... Byl úplně jiný než jsem si ho vzala, pak se úplně změnil.


micha-ella
26.01.2019 3 z 5

Námět tolikrát opakovaný, většinou podle skutečného životního příběhu a přesto se najdou nové a nové slečny, které nemají soudnost, rozhled, dostatek inteligence nebo asi nečtou - a vyberou si jako svého životního partnera muslima. Já tuto ženu neobdivuji, jako mnozí zde v komentářích. Obdivovat mohu jen ty, kteří jí pomohli.

PavlaJirka
10.07.2018 2 z 5

Na toto téma jsem už přečetla několik knih a také jsem některé příběhy viděla i zfilmované. Musím bohužel říct,že tato kniha se mi moc nelíbila.

Lucka11
07.01.2018 3 z 5

Láska je slepá. V tomto príbehu poriadne.
Aj keď je príbeh silný, kniha celkom je taká nemastná-neslaná. Niečo tomu chýbalo...

Madame R
22.05.2017 4 z 5

Příběh který zasáhne a vede k zamyšlení. Matka která bojuje jako lev za to, aby získala svou dceru zpět domů. Stále mě nepřestává udivovat, že i v jednadvacátém století se dějí takové věci.

Damaj
11.09.2016 4 z 5

Knížka byla velmi zajímavá, příběh silný a emotivní. Místy jsem se však v ději ztrácela přes nesmírný počet cizích jmen, zákonů, ... Příběh se také doststrašně vleče například z počátku, kdy je popisováno, jak se seznámili autorčiny rodiče, ...

Cher
26.08.2016 5 z 5

Neuvěřitelný silný příběh o tom, co dokáže udělat máma z lásky k dítěti.

KláraJurdová
24.07.2016 4 z 5

Když si člověk představí,že tím ta žena opravdu prošla,že je to opravdu realita, běhá mi mráz po zádech...čtivá knížka a já jsem ráda,že jsem si ji mohla přečíst.

Jirinamac
22.07.2016 3 z 5

Na toto téma je napsaných spoustu knih, ale tato mě tak neuchvátila. Knížka nemá tu pravou dynamiku, ale pouhý popis.

beva
10.07.2016 3 z 5

túto knihu som si kúpila, lebo mám rada príbehy, ktoré sú pravdivé, aj keď prísť o dieťa nie je nič ani pekné ani dobré je to hrôza, musím napísať, že táto kniha ma neoslovila tak veľmi ako iné s touto tématikou.

Anna 13
04.01.2016 3 z 5

Je to příběh o neuvěřitelně silné a obdivuhodné ženě, která se musela poprat s rakovinou, ale ještě větší peklo ji čekalo, když její jediná dcera byla unesena svým vlastním otcem do Libye. Příběh je o trpělivosti, bolesti, mateřské lásce, o jednom neuvěřitelném hajzlovi a strachu a především o odvaze. Díky této knize vím o ženě, které si vážím a obdivuji ji. Všichni víte jak příběh dopadne...
Nicméně vás varuji: je tam spousta jmen, zákonů, soudů a příběh se uprostřed strašně vleče. Chápu, že to takto zpracované být muselo, ale já na to moc nejsem.

Zajímají mne city, emoce, láska, ale i tyto nehmotné věci v knize objevíte. Je jen na vás, jestli se příběh rozhodnete číst. Nicméně to nebude ztráta času... :)

weberda
01.07.2015 5 z 5

Velmi silný poutavý příběh.Doporučuji přečíst všem ženám, aby těmto kulturám nenaletěly.

Leniiis
23.03.2015 4 z 5

Knížka mě naprosto pohltila a četla se úplně sama. Pořád se sama sebe ptám, proč takový knížky čtu, když jsem pak z toho špatná a když se do toho dokážu fakt dost vžít, ale prostě se to nedá nečíst. Byla jsem překvapená jaký zákony jsou a jak někdy fakt matka není vůbec nic a nemá vůbec žádnou možnost rozhodovat o svým dítěti. Hlavní je, že všechno dobře dopadlo.

Štítky knihy

tyran domácí násilí osudy žen podle skutečných událostí

Autorovy knížky

Sarah Taylor
anglická, 1976
2015  75%Pro lásku k dceři

Kniha Pro lásku k dceři je v

Právě čtených1x
Přečtených85x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených4x
Knihotéce92x
Chystám se číst50x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x