Přízrak z Rovenské

Přízrak z Rovenské https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14591/bmid_prizrak-z-rovenske-1Nc-14591.jpg 4 6 2

Kniha Přízrak z Rovenské přináší šest ze sedmi próz stejnojmenného originálního souboru a doplňují ho dvě prózy z předešlé povídkové knihy Pohled anděla. V současnosti nejznámější slovinský autor ve svých krátkých prózách tematicky čerpá v širokém okruhu prostoru i čase, který je rovnoměrně rozložen na přítomnost i minulost, přičemž některé prózy jsou časově nezařaditelné. Své hrdiny nechává čelit všemu, co ohrožuje jednotlivce, od přirozených i nadpřirozených sil osudu až po postoje a činy světských či církevních uzurpátorů moci. Prvky nadskutečna jsou jedním z poznávacích znaků Jančarova literárního jazyka a přispívají k významové vrstevnatosti jeho děl.... celý text

Přidat komentář

esma
07.06.2021 5 z 5

Už jsem psala, že Drago Jančar je výjimečný autor, tyto povídky jsou toho (dalším) důkazem. Úplně mě přikovaly k židli. K jakémukoliv námětu : reálnému nebo smyšlenému dokáže dát nový rozměr a přiřadit nové souvislosti.
Nemůžu než doporučit.

netopýr088
27.05.2020 5 z 5

majstrovské poviedky, rôznorodé svojim štýlom i témou, ktoré hoci sa odohrávajú v nejakej nedávnej prítomnosti, pod nimi buble more histórie, alebo histórií. Za všetky vyzdvihnem poviedky: Přízrak z Rovenské, Potkan, Avestina a Dopisy z jiného světa. Do poviedkových kníh sa mi veľmi nechce, a tak si ich dávkujem postupne pomedzi romány, aby som ich vôbec poňal, a prečítal ich, ale túto som si naozaj užil.


Štítky knihy

výbor z díla slovinská literatura

Kniha Přízrak z Rovenské je v

Přečtených6x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x