Přiznání iluminátů

Přiznání iluminátů https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342313/bmid_priznani-iluminatu-XRU-342313.jpg 4 24 8

Ilumináti série

>

Nechtěli jste Nový světový řád? Dostanete Nový světový chaos! Měli jsme do těch Protokolů sionských mudrců taky přihodit nějakou dobře proprsenou šťabajznu. Lidi to tak mají rádi. Ještě dva týdny zpráv o Bartošové a budete se před námi plazit po kolenou a prosit o cenzuru médií, válku na Ukrajině a poukázky na lobotomii. S radostí oznamuji, že ztracený Boeing z letu 370 se našel. Pasažéři už jsou v bezpečí na palubě brigantiny Mary Celeste a směřují k pohotovostní nemocnici dr. Moreaua na přilehlém ostrově Tsalal. Do tajného pětiletého programu „Ovládání mas prostřednictvím médií: vize pro rok 2018“ jsem propašoval obnovení televizních přestávek s koťátky. Náš nový adept se mne ptal na Číslo Bestie. Odkázal jsem ho na Zlaté stránky.... celý text

Přidat komentář

Ithaka
27.10.2023 5 z 5

Rozhodně si jí neberte s sebou na cestu jakýmkoliv prostředkem městské hromadné dopravy. V autobuse do Lipska jsem jí musela odložit, protože jsem se smála tak, že se otočil i řidič a třicet lidských životů si na svědomí prostě vzít nechcete. Vše podstatné ve svém komentáři sdělil Dukát, tiše se tedy klaním všem dělníkům konspirace a mávám od knihy, kterou se zítra chystám vrátit původnímu majiteli, zatímco u nás oběhla slušné kolečko od puberťáků přes prarodiče a zpět.

Metsästäjä
26.09.2023 5 z 5

Úžasná a zábavná oddechovka. :)


Dukát
03.09.2020 5 z 5

Kniha je naprosto perfektní, pokud:
1. máte poměrně velkou orientaci v aktuálním dění několik let dozadu
2. máte alespoň základní přehled o různých konspiračních teoriích
3. máte hlubší znalosti dějepisu
4. máte alespoň základní přehled o světové politice
5. máte aktuální středoškolské fyzikální vzdělání
6. máte smysl pro intelektuální a vícevrstevantý humor

Pokud splňujete všechno výše uvedené, budete se u 90% procent textu řezat smíchem a budete naprosto nadšeni.
Čím méně v některé oblasti víte, tím méně textu bude pro vás relevantní a tím pádem i méně zábavné.

Malarkey
06.05.2020 4 z 5

Druhý díl s Ilumináty mě dost překvapil. Nejedná se totiž o samotný román, jako spíš o komplexní kombinaci opravdových přiznání iluminátů (což mě dle názvu mohlo trknout, že? :-)) a vyprávění, jak ilumináti pátrají po tom, kdo ty přiznání píše. Rozhodně hodně originální knížka, ale s humorem, u kterého ale podle mě má i Skynet co dělat, aby ten vtip pochopil. Je to takový high-tech humoristický kousek, u kterého musíte mít jak historický, tak kulturní přehled. A to minimálně na úrovni pana Pohunka, který je asi top ve svém oboru. Takže pro obyčejného čtenáře prakticky nereálné. Nicméně i tak uznávám, byl jsem fascinován nápadem a některé přiznání mě opravdu odrovnala. Užíval jsem si tak knihu jako takovou těžší formu relaxu. A berte to prosím v tomto případě jako pochvalu.

Ziriath
01.04.2020

Některá přiznání mají pratchettovské kvality, inspirace je poznat (v dobrém). Sleduji je na FB a myslím že jejich síla je v tom, že pohotově reagují na aktuální světové a místní události - a proto mi knižní forma moc nesedne. Po roce a víc od vydání mnoha přiznání už není poznat, k čemu se vlastně tehdy vztahovaly a tedy jim nerozumím.

kuruteku
07.04.2019 5 z 5

To není vážná četba, ani sci-fi nebo fantasy, to je prostě nadčasová i časově podmíněná sranda. Juchám, jásám a divím se, že jsem bez knih Jana Pohunky mohl žít. Zvláště obrat "podrobit zemi" mne dostal do kolen a směji se celých čtvrnáct dní jako blázen. Díky.

Alexka
14.09.2018 5 z 5

I když čtu přiznání iluminátů na Facebooku, kniha mě adekvátně pobavila. Jednotlivé příběhy jsou dobře seskupené do tematických celků a propojeny dějovou linkou bratrů na stopě bezpečnostní díry se zábavným zakončením. Můžu vřele doporučit každému, kdo má smysl pro humor, i když nevěří na tajné společnosti a nový světový řád.

Ládja
26.04.2018 2 z 5

úsměvné, místy bohužel až do trapna. Jako oddychová četba dobrý. Splní to svůj účel. Usmát se...místy

Štítky knihy

tajná společenství parodie Ilumináti

Autorovy další knížky

Jan Pohunek
česká, 1981
2010  72%Temní ilumináti
2018  80%Přiznání iluminátů
2011  85%Folklor atomového věku
2008  64%Polomené světy – Atlantský harc
2015  80%Stíny mezi stromy

Kniha Přiznání iluminátů je v

Právě čtených3x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst28x
Chci si koupit3x