Perský květ

Perský květ https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511057/bmid_persky-kvet-VDv-511057.jpeg 4 78 23

Přitažlivost mafie? série

1. díl >

Sophia je překrásná, vášnivá a záhadná žena. Naučila se rozumět květinám i bylinkám, ze kterých vyrábí exkluzivní vůně a léčivé přípravky. Ve svém mladém věku však ovdověla hned dvakrát. Jaké je její tajemství? Byla smrt manželů opravdu jen nešťastná náhoda? Do jejího života se připlete tajný agent Lorenzo, který dostal za úkol vyřešení případu. Jenže vše je mnohem propletenější, než by se na první pohled zdálo. Sophia ho prosí, aby jí pomohl s odhalením své tajemné minulosti, kdy byla nalezena jako malé dítě v lese a umístěna do dětského domova. Lorenzo netuší, jak silnému soupeři se vlastně postavil. Chapadla mafie jsou totiž úplně všude. Vendeta znamená víc než zákon! Navíc se Sophia sama vydá za charismatickým a velmi nebezpečným mužem Cortadem. Hra s mafiány zlomila vaz nejednomu naivnímu člověku. Kdo přežije nebezpečnou hru, která nejde zastavit? První díl tetralogie „Přitažlivost mafie?“ z pohledu agenta a hlavní podezřelé. Jednotlivé díly jsou uzavřeny a lze je číst samostatně.... celý text

Přidat komentář

pavlikova9332
25.05.2023 5 z 5

Moc pěkně napsaný příběh až na úpravu textu ta se vážně nepovedla

Knihomolka3000
24.05.2023 5 z 5

Tak tato kniha mě fakt bavila.Pomalý rozjezd a pak-oujé!Mám nový seznam přání!
Chci vlastní nákupák.
Chci zlatou kobru-tam jsem se fakt nasmála!
Chci Cortada i Lornza,toho by chtěla snad každá.
A kruciš,letos chci do Itálie!
Díky za zážitek,za super hrdinku a jdu na další díl.


Fidibus
23.05.2023 odpad!

Tak za mne tohle rozhodně ne! Naivní jazyk i příběh, námět by možná šel, ale špatné zpracování. Pokud chcete číst něco o lásce a mafií, hledejte jinde. Vrcholem pro mne byla zlatá kobra a Peppeho sání mléka. Naivní hlavní hrdinka, přeslazené milostné scény i konec. Jediné originální, byť dost střelené, mi přišly scény, kdy se bránila Cortadovi.

MAU256
17.05.2023 4 z 5

Propletla jsem si levou ruku s tátou. Cortado k nám přistoupil. Vzala jsem i jeho ruku a stejně tak propletu svoji pravou ruku s ním. "Jste moje rodina. Chci vás ve svém životě," políbila jsem ruku táty, pak ruku strýčka. "A stejně jako moje maminka, chci jít za hlasem svého srdce," pohlédla jsem k Lorenzovi.

Moc pěkný příběh z mafiánského prostředí. Začátek byl hodně volný, až tak v polovině se to začalo pořádně rozjíždět. Sophii jsem si oblíbila, její láska k bylinkám byla úžasná. K Lorenzovi a jeho lásce k ní, no asi nemám slov, takovou lásku by si přál snad každý. Cortado - prostě si šel za svým, už se těším na jeho příběh. Knížka byla čtivá, mohu jen doporučit.

Tacovševidí
30.04.2023 3 z 5

Trvalo mi než jsem si zvykla na styl psaní autorky, ale pak si to nějak sedlo. Zajímavé téma, ale chtělo by to ještě doladit a dotáhnout. Zajímavá kombinace s bylinkami, ale o mafii bych toho ocenila víc.

Hatshepsut
29.04.2023 4 z 5

Perské přísloví
"Odhoďme všechny vzpomínky. Nemluvte o minulém.
Žijme ve světě lásky a všechno druhé, nechť pomine."
Trochu jsem bojovala se stylem psaní této autorky. Bylinky, Itálie, mafie, to bylo zajímavé, originální, ale chvílemi jsem měla pocit, že někdy méně je více. Uvidíme druhý díl.

evineckY
27.04.2023 5 z 5

Odhoďme všechny vzpomínky. Nemluvte o minulém.
Žijme ve světě lásky a všechno druhé, nechť pomine.

Klobouk dolu před autorkou !
Myslela jsem, že to bude zase plytká erotika a jak jsem se mýlila !
Je pravda, že kolem mafie se to jenom šmrnclo, protože realita je jiná,
ale těch informací o bylinkách a receptů a rad !!!
Jsem milovnice bylin, takže velice oceňuji práci na knize :-)
Moc doporučuji.

spoiler:
Zapomeňte na ctihodné, charismatické a přátelské mafiány. Idealizovaná představa mafiánů se nachází jen v hollywoodských studiích. Život není Hollywood
 V reálných ulicích vládne bezohlednost, narkotika, závratné obraty peněz a hektický život, které hýbou podsvětím. Obyčejný člověk si ani neumí představit, jaké hrůzy dokážou.
Nikdo tohle nezměníme. A ani neovlivníme, s kým tyto společnosti spolupracují. Co povolí, co ne. Některá zla jsou dokonce plánovaná. Prý ku prospěchu společnosti.

Alenka76
26.04.2023 5 z 5

Super super super knižka ma bavila mafiansky svet romantika a ktomu ta kobra stu som sa nasmiala určite doporučujem

zimolka
16.04.2023 5 z 5

Knihu jsem četla jako betačtenář ,protože sama od sebe bych si ji asi nevybrala a ukázalo se to ,jako veliká chyba.Mafie mě nikdy nelákala ,ale příběh mě úplně vtáhl,nemohla jsem se odtrhnout.Je zde opravdu spoustu zajímavých informací.Kniha je originální,napínavá určitě doporučuji přečíst.

Babu150
15.04.2023 5 z 5

Páni... Kniha mě po chvilce vtáhla tak do děje, že jsem se nemohla odtrhnout. Mafie není moc téma pro mě, proto to bylo o to zajímavější při četbě.
Vřele doporučuji, člověk se dozví spoustu informací, které ani nezná.
Klobouk dolů před připraveností autorky.

JarunkaBerunka
29.03.2023 5 z 5

Jsem nadšená, doporučuju

Bryel
04.03.2023 3 z 5

"Chceš-li vidět měsíc, dívej se na oblohu a nikoli do louže."

Moje první kniha od Mon Coucou a musím říct, že mi její styl psaní moc nesedí. Vůbec jsem se nemohla začíst. Děje se toho strašně moc a strašně rychle - než se člověk rozkouká v situaci, prásk a už je úplně někde jinde.
Dále jsem bojovala s detaily. Ty podstatné mi chyběly, dialogy mi přišly místy kostrbaté a nepřirozené (především v první polovině), postrádala jsem i myšlenkové pochody postav, naopak byla rozvedená spousta detailů, která mi přišla pro příběh nepodstatná.

Co naopak musím vyzdvihnout, je originální příběh, tajemná úmrtí, téma italské mafie a alespoň nástin jejího fungování, některé až brutální scény, zajímavé rozuzlení. To mi přišlo skvělé.
Perský květ je temná, dost vášnivá kniha a ve mě zanechala poněkud smíšené pocity.

Dela90
01.03.2023 5 z 5

Sophia je tajemná žena, která miluje květiny a bylinky, ze kterých tvoří různé eleixíry. Už po druhé se stala vdovou. Bohužel, někteří lidé si myslí, že smrt jejích manželů nebyla jen pouhá náhoda, proto se jí do života připlete tajný agent Lorenzo. Sophia ho prosí, zda by jí pomohl s hledáním její rodiny. Přeskočí mezi nimi jiskra? Jenže vše se záhy ještě zkomplikuje, protože na Sophii je vypsána odměna. S Mafií si není radno zahrávat. Kdo přežije? A najde Sophie svou rodinu? Komu bude patřit její srdce?

Když jsem brala knížku do rukou hrozně moc jsem se těšila, protože první knížka, kterou jsem od autorky četla byla vážně bomba!

Znáte to, než se pořádně začtete tak to chvíli trvá. Nemůžu říct, že by knížka nebyla čtivá, jen jsem měla za začátku trošku problém s erotickými scénami, kterých bylo hodně a všechny byly takové šup a rup. Rychle to sfouknout. Taky mi přišlo trošku divné, že Sophií zemřel manžel a hned o několik stránek dál, už to táhla s jiným. Tomuhle jsem moc nerozuměla. Nicméně, jakmile se na scéně objevila Mafie, knížka začala mít svoje správné grády a já měla velký problém ji odložit.

Líbily se mi pohledy postav nejčastěji Sophie a Lola. Ale také jiných. Tím si do sebe dáváte dohromady celý příběh a pak Vám to krásně zapadá, jako puzzle.

Musím říct, že v některých okamžicích jsem musela přivírat oči, co se týká mučení nebo zneškodnění. (Jo, jsem strašpytel:D)

Celkový příběh a název knížky je dokonalý. Nic podobného jsem nikdy nečetla a spojení s magií bylinek byla boží. Spoustu věcí se takhle i dovíte.
Hrozně moc jsem přála Sophie, aby se dozvěděla, kdo její rodina. V závěrečným rozuzlení mi doslova spadla brada a já skákala fakt dva metry vysoko, protože to líp dopadnout nemohlo!

Pokud hledáte mafiánskou knížku, plnou akce, erotiky, napětí, tajemství a lásky. Tak tohle je naprosto jasná volba.

Za mě můžu jedině doporučit! A těším se na další díly!
Hodnocení: 4,5*/5*

Jannat
26.02.2023 2 z 5

K přečtení knihy mne přiznám se,zlákalo její vysoké hodnocení.Bohužel mám ale z knihy velmi smíšené pocity, a to nejen díky stylu psaní, který mi vyloženě nesedl, ale i překombinovanosti a snahy za každou cenu vecpat na stránky informace všeho druhu, vč. názvu, typu, r.výroby veteránů, to prosím na celou stranu, rostlin, rychlosti geparda atd. Její rádoby vtipy jsou místy až dětinské. Celá kniha na mě působí rozporuplným dojmem, jako by se autorka hledala a nemohla rozhodnout, zda bude psát spisovně, vyhýbat se podrobnějšímu popisu erotických scén, pocitů, přestože by se mělo jednat o knihu erotickou a nebo na to naopak najednou nepřirozeně ostře šlapat s použitím vulgárnějších slov za každou cenu. Za mě tedy ne a v tomto případě "mafiánské romance", si autorka naložila na můj vkus příliš velké
sousto, bohužel. Nicméně, i přes toto hodnocení si jistě tato kniha své čtenářky najde a autorce přeji jen to nejlepší.
Ještě bych ráda zmínila, možná to bude znít dětinsky, ale v momentě, kdy se objevil v knize Zadar...mě naskočil automaticky Kohák.

Evitsa
25.02.2023 5 z 5

Kniha je absolutně dokonalá, hrozně moc se mi libili všechny informace ohledně kytek,bylinek a třeba i pláži a různých receptů, jsem nadšená a že kniha je o mafii a takové podrobne kolem toho je jen bonus.

Jen co bych vytkla je, že v celé knize dost často nejsou oddělené předložky od slov...

Moc se těším na další díl a doufám, že i tam budou všemožné zajímavosti.
Moc děkuji ,že konečně Česká autorka píše na světové úrovni, velká poklona

Jita160
25.02.2023 5 z 5

Dneska k ránu dočteno nešlo se od příběhu vůbec odtrhnout.
Když ve vás kniha něco zanechá znamená to ,že splnila svůj účel autora. Věřím ,že ještě dlouho ve mně bude klíčit a při příchodu jara Jak začne všechno kvést a vonět si na Perský květ okamžitě vzpomenu.
Paní autorka namíchala příběh ve kterém se střetává krása přírody ,její účinky na naše zdraví, mysl a tvrdost okolního světa plného ,krutosti ,závistí a neutuchající boj o moc a peníze.
Famózní zápas s láskou okořeněnou mafii byl pro mě neuvěřitelně originální,napínavý ,vzrušující, návykový a ke konci už jenom úsměvný, že vše dopadlo jak mám u těchto knížek ráda.
MOC DOPORUČUJI!!!
... měla jste pravdu Mon.CouCou...moc mě potěšila,děkuji.

tom24165
20.02.2023 5 z 5

Naprosto skvěle zpracováný příběh. Od začátku do konce to bylo zajímavé a napínavé. Člověk se nemůže vůbec odtrhnout. Moc už se těším na další díly, které doufám přijdou brzy.

Jenny46
20.02.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a musím pochválit příběh byl originální...
Itálie, romantika s detektivní zápletkou příjemná oddechovka, která mě chytla od první stránky a nemohla se od ní odtrhnout, doporučuji

Nadda64
20.02.2023 5 z 5

Je to úžasný příběh který se čte jedním dechem. Je plný napětí, láska a zrady.
Moc ráda čtu tuto autorku. Těším se na další díly.
Moc doporučuji.

Sysel
17.02.2023 5 z 5

Dokonalý příbéh plný napětí, lásky zrady. Všeho, co spravná kniha má mít. Zapletka do sebe perfektně zapadá, čte se velice dobře. Jediné ale přece jen kniha má.... už teď nutně potřebuji další díl!