Příšerné příběhy z Černé lodi

Příšerné příběhy z Černé lodi https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95573/priserne-pribehy-z-cerne-lodi-95573.jpg 4 247 51

Příšerné příběhy série

< 2. díl >

Po Příšerných příbězích strýce Montaguea se ke čtenářům dostává další náklad děsivého čtiva. Tentokrát je vypravěčem strašidelných historek mladý námořník, který se uprostřed bouřlivé noci objeví v málo navštěvované krčmě. Jeho vyprávění jsou povětšinou zasazena do uzavřeného prostoru lodi, kde se hrůza šíří rychleji a nelze před ní uniknout. Setkáváme se s přízraky, piráty i mořskými netvory; dojde však i na zjevení mnohem strašlivější, než o jakých se zdává v nejhorších snech. Kdo je vlastně onen námořník, který umíněně trvá na tom, že všechny jeho historky se skutečně odehrály? V závěru je tato záhada rozluštěna, a nejen tato: ale čtenář by byl možná raději, kdyby se některé věci dozvědět nemusel… zdroj: www.legie.info... celý text

Žánr:
Horory , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Argo
Originální název:

Tales of Terror from the Black Ship , 2008


více info...

Přidat komentář

mario.nette
24.03.2024 5 z 5

Skvělá, stejně jako předchozí :)

changaj
07.01.2024 5 z 5

Hororové příběhy s podařenou zápletkou. Chytré a čitelné i pro dospělé, děti autor moc nešetří...


Fazulajda
13.10.2022 4 z 5

Další várka pěkně napsaných povídek. Předvídatelné pro každého nad dvanáct, ale člověk do toho ani s jinými očekáváními nejde. Ideální oddechové čtení na říjen.

haannyys
08.07.2022 4 z 5

Překvapivě skvělé! Nečetla jsem první knížku, tahle se ke mně dostala náhodou, a jsem za to ráda. Čtivě napsané, příběhy rozhodně 'příšerné', promyšlené. Rozhodně si přečtu další autorovu tvorbu.

Pavlína2019
21.12.2021 5 z 5

Opět super! Jsem velice spokojená, i tato druhá kniha mě nadchla. Ačkoli jsem dospělá a kniha je od našich dětí, velmi jsem se na ni těšila... Doporučuji!

wooloong
11.10.2021 4 z 5

Další knížka z dětského oddělení a ani tahle nezklamala. Jak to bude s Ethanem, Káťou a Thackerayem se dalo celkem tušit, ale že až tak ... Všechny povídky byly dobré a dokážu si představit, jak si je vyprávíme jako děti u táboráku s očima navrch hlavy. Moji favorité jsou Opice, Šalamounek a Černá loď.

eraserhead
14.03.2021 3 z 5

Z trojice česky vydaných knih série (Strýček Montague, vánoční příběh a tohle) zatím (ale jen o bukanýrský chlup) nejslabší svazek, byť to neznamená, že by to bylo vyloženě špatné. Priestleyho Příšerné příběhy si mě docela získaly, byť nejsem cílová věková skupina. I zde se najdou zajímavé a strhující příběhy (titulní ČERNÁ LOĎ, poměrně makabrózní PŘÍRODA, orientálně mrazivé IREZUMI či mysteriózní CHLAPEC VE ČLUNU). Propojovací příběh tentokrát působivější a mrazivější než v prvním svazku. Hodně působivé a děsivé ilustrace.

martina5069
30.10.2020 3 z 5

Dočteno. Sice po měsíci ale dočteno. Tahle kniha povídek se mi zdála slabší, než první díl, který jsem hodnotila 5*. Některé příběhy jsou takové slabší proto hodnotím slušných 3,5*. Nádherné kresby a ponurá atmosféra za hnusné bouřky u které běhá díky příběhům piráta Thackeraye. Líbilo se mi, že se v knize objeví i strýc Monteque a na konci knihy i ukápla slzička.... Hurá na černý tunel.
Nejlepší povídky : chlapec ve člunu, černá loď a šalamounek.

JankaV80
22.09.2020 5 z 5

Já jsem spokojená, líbil se mi 1. díl a líbil se mi i tento druhý. Nenáročné a odpočinkové čtení. Krásně jsou v tomto díle propojeny tři hlavní postavy (Káťa, Ethan a námořník/vypravěč příběhů pan Thackeray) s jedním z příběhů a nakonec i s panem Montaguem. Nejvíc se mi líbily povídky Irezumi a Černá loď.

kamila5406
06.08.2020 5 z 5

(SPOILER) Příběhy strýce Montaguea se mi libylo víc, ale u tyhle knihy se mi libyl konec jak se dozvědí že jsou celou dobu mrtvý. Ten příběh Irezumi a příroda a vyrezany zub taky zajímavý příběhy.

Bara_Pavlaskova
23.05.2020 4 z 5

Podle mě nejslabší že všech dílů.

Morisius
12.07.2019 3 z 5

Pohodová knížka určená dětem, ale za mě... Zajímavá a pro relax vyberná, pokud chcete nachvilku odložit knížky s náročným dějem.

Zmrzka1
07.05.2019 3 z 5

Nové Příšerné příběhy nám přináší s sebou nové povídky a proto jsem se rozhodl, že tuto knižní sérii budu i nadále číst. Hned při první stránce jsem si řekl, že to bude horší, jelikož mě moc knihy s tématikou moře nelákají, ale nakonec tato kniha byla ve výsledku jen o trošku lepší než ta první. Moc se mi nezamlouvaly postavy dvou dětí a námořníka a proto se mi nelíbila celá omáčka v knížce. Povídky byly docela dost nevyvážené, některé byly o dost lepší než v prvním díle (hlavně svým dějem) a zase některé mě teda moc nenadchly. Nejlepší povídky byly Chlapec ve člunu, Příroda a Vyřezávaný zub (i když byl docela klišoidní) a nejhoršími se staly Čert a Bahno, které byly zdlouhavé a neděsivé a nic se v nich nedělo a až se ,,něco'' dělo. Také se mi dost nelíbila ,,povídka'' Černá loď, která měla JEN 10 STRAN!!! Nejspíš to bylo pro ty méně chápavé, kteří dosud nevěděli, kdo je ten námořník. Jinak mě dost srali ti parchanti , kteří se furt hádali, ani nevím proč. Po nějakém tom čtení mě už dost srali fráze ve stylu ,,A zpražil jsem ji pohledem.'' nebo ,,Okřikl jsem ji.'' To je největší mínus této knihy i s tou nevyvážeností povídek. Na konci mě překvapila dost ta druhá pointa. Obálka je tedy hezčí než u prvního dílu. Knihu znovu doporučuju, ale nic excelentního nečekejte podle zdejšího hodnocení uživatelek.

Vabr
06.05.2019 3 z 5

O trochu horší něž první díl. Omáčka kolem příběhů byla znatelně horší a její vyvrcholení mě nijak neohromilo. Postavy v omáčce mi byly fuk. Příběhy zde byly více nevyrovnané. V prvním díle byly příběhy většinou okolo 7 bodů, ale zde byly příběhy, kterým bych dal 8 nebo 9 a příběhy, kterým bych dal 4 body. Nejlepší povídka z celé série (zatím mám přečtené jen první dva díly) je v této knize - Příroda. Za pochvalu stojí i Čert a Opičák. Konečně jsem se trochu bál (ale jen u jedné) povídky Opičák. Ale hlavně to bylo kvůli tomu zabijáckému zvířeti. Bohužel to pořád nebylo dostatečně děsivé, ostatní děsivé nebyly až tedy na Přírodu, ve které byli opět zvířata. Nejhorší povídka byla Černá loď. To ani povídka nebyla. Ani nevím, jak to popsat, co to bylo, asi jen povídání nebo tak něco. Autor zde zvolil více styl typu, že se děje něco lehce znepokojivého a na konci se to rozuzlí. Tento styl mi přijde horší a moc na něj nejsem. Pořád doporučuji, kvůli tomu, že tu jsou hodně dobré povídky. Obálka knížky je povedenější a líbí se mi. Těším se na další obálku :). Opět se kniha rychle četla, ale už pomaleji než první díl, který jsem přečetl za týden. Tuto knihu jsem přečetl asi za tři týdny, protože mě ty špatné povídky odradily. 6,5 bodů. NEPOVINNÁ ČETBA

pixiepickpocket
05.04.2019 4 z 5

Originální strašidelné historky pro malé i velké čtenáře. Oceňuji, že má kniha ústřední, i když jednoduchý, příběh, a nejedná se tak pouze o povídkovou sbírku. Autor mě rozhodně nalákal na ostatní knihy z této série.

reader.007
12.12.2018 2 z 5

Jedno se té knize upřít nedá... nedá se od ní snadno odejít. Moje hodnocení je dáno tím, že nemám horory ráda, pro milovníky žánru to bude povedená jednohubka. Nebo spíš lehká večeře :-)

Ali_xy
24.07.2018 4 z 5

První díl se mi asi líbil víc, především díky strýci Montague :-) Ovšem asi nejhorší zatím povídkou mi přišel Opičák, to jsem se klepala odporem. Jinak hodnotím jako dílko zdařilé, být mladší, tak to hltám jistě víc.

marta14
17.06.2018 4 z 5

Víc mě bavily Příšerné příběhy vánoční, ale tohle bylo taky dobré. Jen mě nějaké povídky nějak neoslovily. A ten konec? No teda! To jsem nečekala... Jinak knihu beru jako takovou odpočinkovou, i když je staršidelná. A dostala mě ze čtecí krize. Takže super!

tsal
05.06.2018 5 z 5

Rámcový příběh knihy byl sice o něco málo slabší než u Strýce a pointa se dala vytušit dříve, vložené příběhy však byly lepší. Vymizel totiž jediný neduh, který Strýc Montague měl - uspěchané konce. Zdejší povídky plné pirátů a nebezpečných moří si tak můžete vychutnat naprosto bez výhrad. Nelze než doporučit. Obzvláště pokud vám capart pod dojmy ze Sandokana nebo 20 000 mil pod mořem zatouží vypravit se na oceán. Po tomhle ho to zase přejde.

Janulka10
27.05.2018 3 z 5

Strašidelné , ale dobré .

Část díla

všech 11 částí díla

Autorovy další knížky

Chris Priestley
britská, 1958
2011  88%Příšerné příběhy strýce Montaguea
2015  82%Příšerné příběhy vánoční
2012  87%Příšerné příběhy z temného tunelu
2011  86%Příšerné příběhy z Černé lodi
2014  72%Pan Krátur

Kniha Příšerné příběhy z Černé lodi je v

Právě čtených5x
Přečtených355x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených24x
Knihotéce99x
Chystám se číst82x
Chci si koupit39x
dalších seznamech3x