Komentáře knihy Vianočná nádielka

Vilma232
03.09.2026

Tentokrát to za celé oddělení odskáče Oto Hanzel a ještě o Vánocích. Tři případy během vánoční služby. Jako vždy super. Jenom mi prostě víc sedí "dánovky" ve slovenštině.

nikca1994
23.08.2026

Dobře se mi četla, děj plynul velmi rychle,že jsem se nestačila divit a už jsem ji měla přečtenou. Co mi chybělo bylo to pošťuchování co je ve většině knih tý mortparty,ze stočtyřicátý kanceláře i když na začátku tam byli,ale velmi málo. Kniha byla na začátku vtipná a veselá,ale pak jen smutný případy co musí detektiv Hanzel řešit jeden za druhým,ale zvládne to i s pomocí z okresu. Doporučuji všem

viweb
02.08.2026

Četlo se mi dobře. Styl psaní mi sedí, postavy jsou příjemné a sympatické. Při téhle konkrétní knize jsem si uvědomila jakými maličkostmi se vyšetřovatel zabývá a v momentě když jde příběh k objasnění je to na pěti stranách hotovo. Zajímalo by mě jestli to funguje takhle i v reálu.

HelenBarbora
06.07.2026

Díl mě moc bavil od začátku do konce, skvěle napsané, a i když jsem byla trochu skeptická, že tam bude jen Hanzel a nikdy jiný z kanclu 141, pan Dán nezklamal. Děkuji.

Kory98
25.06.2026

(SPOILER) Tak jsem si dala Vánoční nadílku v létě :-) Hodně k tomu přispěl fakt, že jsem na ni v knihovně asi 3 měsíce čekala, jelikož dánovky jsou pořád nedostatkovým čtivem. Opět krásný díl, i když mi bylo líto Oty Hanzela, jak dopadl za svoji dobrotu. Chybělo tomu trochu to klasické pošťuchování detektivů z naší známé kanceláře, protože slavili doma vánoce, ale i tak Ota bravurně vyřešil během svátků 3 případy, klobouk dolů. Jelikož čtu chronologicky, tak tento díl mi zapadl mezi již přečtené, protože je novější. A tím se vrátily i postavy, které už nevyšetřují nebo nežijí, Eda Burger nebo Petra. I když byli jenom letmo zmíněni, tak mi to zvedlo náladu.

Chesterton
09.06.2026

Návrat k 'Dánovkám' po roce a absolutní spokojenost. Hodně drsný případ i s popisem detailů, ale vyvážila to celková atmosféra prosycená suchým policejním humorem. Sólo vyšetřování bylo příjemnou změnou a vánoční láska navrch :o)
ČV 2026/12

Žanek_Hantec
21.05.2026

Špica Dánovka, tentokrát Hanzel těžce bodoval. Škoda tý láčový havaj, nechcu spamovat, ale tak nějak sem si přál, aby pachatele její vraždy poslalo komando čichat diviznu vodspodu. Aspoň že mladé čórkař valil tlačit mraky, sténě by ho nepředělali. A finále sem Hanzlovi z celý hercny přál. Doporučuju.

absa2611
16.05.2026

Vánoční masakr a parádní sólo případ(y) Oty Hanzela.
Ani Vánocům se vraždy nevyhýbají a tentokrát to bylo hodně škaredé.
Oto Hanzel, který dobrovolně sloužil na Štědrý den, vyřešil parádně rovnou tři. A možná pro něj ty Vánoce nedopadly zas tak špatně?

kačenka80
11.05.2026

Dánovka je jako vždy sázka na jistotu. Oto na štědrý den řeší několik vražd sám bez své party.

Fuksinka
26.04.2026

Nejlepsi kniha serie. Suchý, nenapadny humor, zajímavé případy. Vůbec nechyběl Kraus.

MoniLi
25.04.2026

Z mého pohledu nejhorší kniha ze série. Rozvláčné, dokola popisující postupy policie, narážky na ženy, ne prostě tahle se mi nelíbila.

SadUnicorn
17.04.2026

Tak tohle je rozhodně jedna z nejlepších knih série a jsem z ní patřičně nadšená! Tentokrát má sólo Hanzel, na Vánoce a zrovna si nevybral dobrou směnu, takže přichází pořádná porce práce pro vraždáře. Celá kniha je plná detailů, které do sebe nakrásně zapadnou.
Ústřední příběh se zrzavou Klaudií ve mně rezonoval poměrně dlouho. I když jsme jako čtenáři neměli moc času si k ní vybudovat vztah, její konec byl jeden z nejpříšernějších, jaké jsem od Dána dosud četla a docela to se mnou hnulo (dobrá práce, tleskám).
Další dvě vraždy byly spíše okrajové, ale přesto krásně doplňovaly rušnou vánoční směnu, kterou jsme s Otou přeskákali. A ten krásný romantický konec mi vyloudil úsměv. Tahle kniha je rozhodně za plný počet!

hersha
05.04.2026

Hanzelovo one man show. Dočteno před hodinou. Ještě ve mě rezonuje...
...zase ty souvislosti, detaily, postřehy...

Swissman
30.03.2026

Otova one man show neměla chybu! Příběhy tří zamotaných případů (nebo spíš 2,5 případu, protože ten bytař zase tolik stránek nezabral) se četly sami. Knihu jsem přelouskal za jeden den a ten lehce romantický konec jsem Hanzelovi ze srdce přál.

kolacky
29.01.2026

Super sólová jízda Hanzelova! To se četlo samo a perfektní.

Trina1
25.01.2026

Sólo pro Hanzela… Toto byl zase perfektní díl, tak skvěle se to četlo, že mi ani nepřišlo, že zde skoro nevstupují další členové mordparty.
Nicméně musím se přiznat, že přechytralý Krauz, který všechno ví a všechno zná, mi vůbec nechyběl. Tato postava mi začíná lézt na nervy. Každopádně knihu vřele doporučuji, je opět výborná, stejně jako celá série.

čef
17.01.2026

Nešťastný Oto slouží dobrovolně na vánoční svátky a řeší samé děsivé případy. Ztratila se žena, kterou všichni chlapi žerou, za hospodou najdou zapíchnutého chlapa a pod věžákem rozplácnutou mrtvolu. Samá hektika, falešné stopy a šílenosti. Jakpak to Oto rozdýchá? Uvidíte, stojí to za to.

Starmoon
20.12.2025

Nie každého čakajú šťastné a veselé... A sú aj takí, ktorí sa Vianoc na poslednú chvíľu ani nedožijú. Ešteže je v službe Oto Hanzel, ktorý v priebehu jedného Štedrého dňa dostane (a vyrieši!) hneď tri prípady. Tie síce nie sú herculovskými intelektuálnymi hádankami, zato poriadne smrdia slovenskou realitou, čo kvitujem. Okrem nálože realisticky pôsobiacich postáv, vrážd a postupov vyšetrovania čakajte aj kopec (či skôr už kopce) irónie, sarkazmu a čierneho humoru (takúto nádielku stále rada beriem ;-)) a aj nejaký ten náznak romantiky (na dánovský spôsob, samozrejme).

Len to večné (hoci humorom odľahčené) skučanie o chudákoch vyšetrovateľoch či všeobecne policajtoch v práci bolo trošku... ako to len slušne vyjadriť... skrátka, cez sviatky slúžia v tuzemsku aj tisícky ľudí z iných odborov (zdravotníci, hasiči, hoteliéri, čašníci...), čiže fňukat iba nad sebou je z môjho pohľadu trochu úzkoprsé.

Aghatte
29.11.2025

Nic moc, nebaví mě ty ukecané detektivky. Hodně balastu.

MarkCarter
22.11.2025

S Dominikom Dánom som začínal. Neskôr som prešiel na škandinávske detektívky, ktoré sú komplikovanejšie, surovejšie. Problém je že sa v deji po čase začínam strácať, vraždy sú také drsné, že sa to nedá počúvať pred spaním. Dominik Dán je iný. Dej je často jednoduchý a priamočiary. Postáv nebýva tak veľa a vraždy sú reálnejšie vzhľadom k tomu, že sa to odohráva na Slovensku. Knihy nebývajú ani veľmi dlhé, povedal by som tak akurát. Táto kniha konkrétne je presne to, čo očakávame od Dominika Dána. Dej sa odohráva cez Vianoce. Na začiatku, aby nás autor nalákal, ukáže nám kúsok z toho čo sa stalo. Potom už sledujeme dej z pohľadu detektíva. V službe je tentoraz len Hanzel a vyšetruje rovno dva prípady. Pomáha mu kolega z okresu. Viac neprezradím. Snáď len to, že Martin Mňahončák sa výborne hodí do role rozprávača.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi