Iluze

Iluze https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113648/iluze-113648.jpg 4 1215 171

Případy Lincolna Rhyma série

< 5. díl >

Další příběh geniálního detektiva Lincolna Rhyma se začíná odvíjet na prestižní hudební škole v centru New Yorku, kam se po útěku z místa činu uchýlí pachatel vraždy. Policie do několika minut obklíčí uzamčenou učebnu a chystá se s vrahem vyjednávat. Vzápětí se zevnitř ozve výkřik a výstřel, a tak policisté vyrazí dveře. Místnost je však prázdná. Na pomoc jsou povolání Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a okamžitě začínají s důkladným šetřením. Ochrnutý Rhyme musí i tentokrát spoléhat na pomoc své přítelkyně, pro ctižádostivou Amélii by zase úspěšné vyšetření případu mohlo znamenat povýšení. Proti nim však tentokrát stojí mistrný iluzionista přezdívaný Kouzelník, který si s nimi pohrává a burcuje jejich profesionální ctižádost prostřednictvím úděsných vražd, jejichž bestialita se neustále stupňuje. Počet mrtvých narůstá a hodiny nelítostně ukrajují čas. Rhyme se Sachsovou proto musí co nejrychleji proniknout skrz kouřovou clonu a zabránit hrůzyplné pomstě, která se hrozí stát nejokázalejším zmizením v dějinách kriminalistiky...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Vanished Man , 2003


více info...

Přidat komentář

Kortez
28.02.2024 4 z 5

Audiokniha. Mám rád Rhyma a Sachsovou a tak jsem se patřičně bavil i u tohoto dílu, i když kouzelníky a eskamotéry v reálu vůbec nemusím.

Jara.v
28.02.2024 5 z 5

Úžasně vymyšlený případ plný klamu, iluze, pomsty a spiknutí. Krásná a bystrá Amélie a velice chytrý Lincoln Rhyme provází napínavým případem, který nenechá ani na chvíli oddechnout a plné rozuzlení je úplně na konci, aniž by to působilo uspěchaně. Další skvěle napsané dílo.


mataj
04.11.2023 5 z 5

Pátý případ Lincolna Rhyma a Amélie je jedná velká iluze a klam. Protivník je velice inteligentní a nebezpečný iluzionista, který při svém tažení a vraždění odvádí pozornost vyšetřovatelů mnoha směry. A i když je Lincoln zdatný soupeř, neocenitelnou pomoc mu poskytne nadějná kouzelnice Kara. Děj se zamotává pořád víc a víc a když už to vypadá, že je vše vyřešeno přichází další zvrat a pak další.... Vynikající a napínavé čtení.

ninano
17.09.2023 5 z 5

Stěží uvěřitelné, ale jinak napínavé čtení, na které se celý den těšíte.

markinho962
08.09.2023 4 z 5

Zase se dozvíme spoustu zajímavých věcí, o kterých ani nepřemýšlíme, ale na 5 hvězd to asi není. Není to špatné, ale k vrahovi necítíte nic, ani to špatné a ani dobré. Jinak je to čtivé, což je u JD klasika

Booky84
20.08.2023 5 z 5

Skvělý díl od první věty až po poslední písmeno. Autor prostě umí! Ani jsem se nesnažila hledat vraha a motiv, protože iluze a odvádění pozornosti bylo prostě úžasné a vše perfektně promyšlené. Knihu rozhodně doporučuji.

uzivatel6305
26.07.2023 4 z 5

A zase je zpátky ten záživnější Deaver s Rhymem a Amélií! Příběh mě opravdu bavil, obzvlášť to skloubení vražd a magie. Dozvěděla jsem se spoustu informací z tohoto prostředí. V knize je velké množství překvapení, čtenář fandí detektivům a asistentce, neustále přemýšlí a těžko knihu odkládá. Jediné, co mi nesedlo, byl ten opravdu zdlouhavý konec. Poslední třetina se v podstatě skládá ze samých konců, které jsou falešné, tak zase něco přidáme a zas a zas. To mi trochu ten dojem zkazilo, ale je to pořád mnohem lepší a zábavnější než předešlý díl. Posuďte sami. Já jdu do dalšího

Čmeláček
30.06.2023 5 z 5

Tenhle díl byl zase o dost lepší než ten předtím! Rhyme a Amélie znovu v akci, prostě skvělé! :) Jo a taky zajímavá kulisa iluzionistů, to se hned tak nevidí :). Pět stars a doporučení!

KnihoSny
27.06.2023 5 z 5

Já se asi zamilovala :* Lincoln Rhym je prostě skvělej chlap:D ale ke knize tenhle díl je fakt zamotaný od samého počátku myslela jsem si že vím a přitom sem byla úplně vedle :D byla tak kapitola kde jsem u kápla slzičku kvůli Rhymovi a konec jako vždy vše krásně vykreslené jak co kdo proč moc doporučuji....

Janniska
16.06.2023 5 z 5

Opět musím tleskat.Sice né v stoje , ale tleskám.Geniální Rhyme a ohnivá Amélie v akci.Moc fajn vymyšlené prostředí iluzionistů,úplně mě nalákalo zajít na nějakou produkci.Závěr plný zvratů.paráda.

naad
12.02.2023 4 z 5

Za mě byla kniha hodně překombinovaná, plno zvratů, které mi časem začaly vadit. Ale zase se mi zdála mnohem lepší než Kamenná opice.

Luigi1
28.12.2022 5 z 5

Jsem velice spokojen,že jsem tyto knihy sehnal.

gambinka87
12.10.2022 5 z 5

Jak někdo napsal, to byla jízda! Od začátku do konce se zatajeným dechem a jako vždy, kniha plná překvapení. Zločinec kouzelník geniální. Zaslouženě 100%

Dédečko75
28.08.2022 5 z 5

Ja ko vždy , když uz si myslím že jsem na stopě tak zase zvrat

Timkim
24.08.2022 5 z 5

Tak to byla zase jízda. Příběh plný nečekaných zvratů a "iluzí". Nesčetněkrát jsem si řekl, že to nemůže být pravda a ona nebyla. Bavilo mě sledovat mistra úniků, jak si se všemi pohrává a jak následně vyšetřovatele přecházejí na "jeho" hru. Jediné co mi přišlo zbytečné a pro dej až ne tak podstatné, bylo to politikaření. Ale hvězdu za to vážně nesundam. Bylo to ještě v únosné míře. Jsem zvědavý na další případ, který na sebe nenechá dlouho čekat.

maryska09
21.08.2022 4 z 5

Další dobře napsaná detektivka plná zvratů a překvapení a naproti Kamenné opici i s mnohem lepšími kulisami i zápletkou. Není to taková pecka jako úvodní Sběratel kostí, ale i tak baví a zaujme. Doporučuji

Bája89
25.07.2022 3 z 5

Další případ dua Rhym/Sachsová a další audiokniha v nepřekonatelném podání Jana Vondráčka. Po Iluzi jsem sáhla v rámci letošní čtenářské výzvy a byla jsem s ní spokojenější o něco víc než s Kamennou opicí. Nicméně to dost často působilo jako kouzelnický galimatyáš, ve kterém Deaver uměl občas překvapit a povodit za nos čtenáře, posluchače i Rhyma. Přesto jsem dost bojovala s překombinovaností a těžkou uvěřitelností příběhu.

Rade
25.05.2022 5 z 5

Detektivka nebo iluzionistické vystoupení? Rhyme a Sachsová zase úplně jinak.
Za detektivní příběh čtyři hvězdy, jednu hvězdičku strhávám za překombinovanost. Neuvěřitelnost.
A jednu hvězdičku pak zase rychle přidávám na plných pět za tu sérii zvratů, kouzel, triků, eskamotérských výkonů, iluzionistických překvapení, tak přehnaných, že je to prostě dokonale zábavné. Můj oblíbený film je Nolanův Dokonalý trik, jak bych si tedy tuhle smršť iluzí neužila?
Abrakadabra… a vše je jinak.

Jaruš7
15.05.2022 5 z 5

Takhle nějak se mi honí v hlavě nápady jak při honičkách se šmahem převtělit do jiné role díky paruce, oboustrannému plášti, maskám a pod. To když agent Born prchá v davu a na něj vidět ze všech kamer, stačí dřep něco pozměnit a iluze kulhajícího starce je hotová.
V tomto díle je iluze v hlavní roli a je to super.
Jen to chce mozek s fantazií.
Povedená audiokniha, dokonalé využití možných variabilit.

maris123
21.04.2022 5 z 5

Po slabší Kamenné opici další skvělý díl. Téma mě vyloženě sedlo, vhled do světa triků a iluzí mě bavil. Na to, že se vývoj vyšetřování několikrát zvrtne, než konečně dojde do překvapivého finále, jsem si už zvykla, přesto mě umí Deaver překvapit.