Němý křik

Němý křik https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292042/bmid_nemy-krik-Thd-292042.jpg 4 2908 751

Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy… Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví. Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny… Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě. „Ohromující!“ Mail on Sunday. Déle než měsíc vévodil Němý křik žebříčku bestsellerů britského Amazonu, na něm (i na americkém Amazonu) byl pátou nejprodávanější knihou roku 2015. Tento úspěch rázem katapultoval Angelu Marsonsovou mezi nejčtenější autory krimi v současnosti. (Další případ Kim Stoneové připravujeme k vydání ještě letos.)... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Silent Scream , 2015


více info...

Jack Bauer
Jack Bauer
02.03.2024 1 z 5

Jelikož jsem se poslední dobou začal řídit zdejším hodnocením a komentáři a ne svým instinktem, tak se často spálím. Od samého začátku jsem se nemohl nějak začíst, zdlouhavé vyprávění mě nudilo, děj se nikam nepousová, neustále se řeší zda kopat či ne. Kim moje sympatie moc nezískala, průměrná detektivka, kterou jsem raději vzdal než abych ztrácel čas nad další zbytečnou knihou.

alnovka82
alnovka82
02.03.2024 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, kapitoly krátké a příběh tím rychle odsípá. Za mě bylo jediným mínusem postupné odkrývání Kiminých traumat z dětství. To už mi přišlo, jako zbytečně překombinované a odvádělo to mou pozorst od aktuálního případu. Přesto hodnotím jako velmi zdařilé dílo.


KnihoSny
KnihoSny
24.02.2024 5 z 5

Musím říct že Kepler Carter Deaver Regan teď už i Marsons jsou série co miluju tohle je první díl s Kim Stone. Musim říct že mě překvapila detektivka mě sedla má dobrej humor a je svá takže nechci se zatím moc rozepisovat uvidíme další dílo

kotoulek
kotoulek
09.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Mám dva rozporuplné pocity. Ten první je, že knížka byla úplně skvělá a ten druhý, že vlastně až zas tak ne.
Příběh byl skvěle napsaný, za mě i hodně vtipný a hlavní hrdinka mi byla sympatická. Sice trochu svoje, ale sympatická a moc se mi líbil její sarkasmus. I zápletka a hlavní děj byli docela dobře vymyšlené a ten konec jsem opravdu nečekala a četlo se mi opravdu dobře.
A teď k věcem, které se mi moc nelíbily. Často to byl opravdu chaos. Přišlo mi že až moc často hlavní hrdinka přišla na věci a dala si dohromady souvislosti, které se mi úplně nezdály nebo podle mě nebylo úplně možné, aby si to dala dohromady a bylo to asi dost takové uspěchané a občas jsem se v ději ztrácela.
Další věc byla že profil vraha tří pohřbených dívek nebyl vůbec zajímavý a vlastně byl takový obyčejný psychopat a hlavně bylo docela jednoduchý zjistit kdo to byl, protože vzhledem k tomu, že skoro všichni ostatní pracovníci byly tou dobou už po smrti, nebylo těžký dát si dohromady, kdo ještě zbývá.
Takže těžko napsat jeden jediný závěr, ale druhýmu dílu šanci dám.

Margerite
Margerite
03.01.2024 3 z 5

Lepší průměr, ale dalšímu dílu šanci dám, série vypadá nadějně.

beer.veronika
beer.veronika
28.12.2023 5 z 5

Vynikající kniha. Skvělý případ, pachatele jsem neodhadla. Hlavní hrdinka Kim je mrzout, na začátku mi byla nesympatická, později jsem názor změnila.
Kniha je napsaná vtipně :)

Estarossa
Estarossa
18.12.2023 5 z 5

Tak jsem se pustil i do této oblíbené série a opět jsem nešlápl vedle. Je pravda, že ze začátku jsem se lehce ztrácel ve jménech, ale to se brzo napravilo. Jako celek hodnotím velmi kladně a mě Kim vůbec nevadila. Jsem zvědav na další díly.

Avila
Avila
19.11.2023 4 z 5

Na tuto sérii jsem se chystala docela dlouho ( ne že bych jich měla rozečteno málo) a musím říct že se mi kniha líbila.
Příběh měl spád, napětí a výborně se četl a já si Kim oblíbila:-)

mila2411
mila2411
11.11.2023 3 z 5

Asi jsem čekal o malinko více. Není to rozhodně špatné, ale prostě jen taková další klasická instantní krimi s přesahem do historie. Že by to ve mě vyvolalo touhu přečíst další díl, to tvrditi nemůžu...

artepeli
artepeli
05.11.2023 1 z 5

Tohle mě fakt nebavilo. Nesympatická hlavní postava, její kolegy jsem nedokázala rozlišit ani na konci knihy. Zápletka přitažená za vlasy a ten konec, to bylo úplně jak vycucané z prstu, aby to nějak mohla zakončit. Do toho ty otřesné scény vražd. Za mě propadák.

allart
allart
01.11.2023 4 z 5

Pôvodne som myslel, že dám tak dve - tri hviezdy, ale ten skvelý záver ma dostal. Spočiatku to bolo také varenie z vody s množstvom postáv, v ktorých som tápal, nevedel som, kto je kto. Potom to začalo dostávať jasnejšie kontúry a také vyvrcholenie som teda nečakal.
Dúfam, že ďalšie diely budú čoraz lepšie a Angela Marsons sa zaradí medzi obľúbených autorov

rilajaan
rilajaan
29.10.2023 5 z 5

Čtivá kniha. S mnoha příběhy, které mě nutily k zamyšlení (co vše může způsobit domněnka a pocit viny).

Iki1
Iki1
12.10.2023 3 z 5

Autorka skutečně píše velmi dobře. Lehký jazyk, humorný styl, uvěřitelné hlavní postavy. Trochu mi nesedlo prostředí, dle mého soudu spíše filmové, než knižně uvěřitelné. Propojení dějových linií při rozuzlení pěkně dosedlo a pro čtenáře přineslo jakés takés objasnění lidského chování. Inspektorčino vyšetřování bylo extra nahodilé, o nějakém řízení týmu nemůže být řeč, navíc k tomu naddimenzovaný prvek náhody snižuje uvěřitelnost příběhu. Závěrečné poměření sil je pak už zcela mimo mísu, hodně v Bondově stylu.

Radunnie
Radunnie
03.10.2023 2 z 5

Myslím, že pro příště dám paní Marsons vale. Její literární styl mi vůbec nesedl, nelogičnosti v příběhu jakbysmet. Existuje veliké množství kvalitnějších autorů krimi, thrillerů a detektivek se schopností daleko lépe vystavět atmosféru a náročnějšího čtenáře zaujmout.

Tupoun
Tupoun
02.10.2023 5 z 5

Opět jsem velmi spokojen, ba téměř nadšen. Což mě na jednu stranu mrzí, protože nebudu oblíbencem Gindolfina, dle jeho komentáře, kde smutní za výbornými detektivkami převážně z minulého století (ony jsou bez kousku ironie opravdu výborné). Docela mě rozesmál komentář playady, kde autorka nebo autor ztrácí náboj napětí, jelikož podle ní i v dalších sériích hlavní postava přežije. Osobně si opravdu nevzpomínám na detektivní sérii za dlouhá desetiletí četby, kdy by hlavní postava zemřela v první knize a ve druhé nastoupil nový vyšetřovatel. Siith v komentáři tvrdí, že se Marsonsová snaží vytvořit atmosféru ála severská detektivka. Ale já severskou tvorbu nemám rád a z knih Angely Marsonsové jsem nadšen. Nepopírám, že se dají najít nelogičnosti, že je hlavní postava místy příšerně otravná a neustálé psychické záchvaty z minulosti mě znechucují. Nicméně kniha jako celek tyto nedostatky lehce překoná a vynahradí chvíle utrpení s Kim a její duší. Prostě mně se tato kniha velmi líbí a je to můj názor, jako někdo jiný může mít názor úplně jiný. Tak je to správné, abychom nebyli nudní a aby ani detektivky nebyly nudné a uniformní jako blátošlapové.

mfajmanova
mfajmanova
18.09.2023 4 z 5

Velmi slušný začátek série, ve které budu s chutí pokračovat. Bylo to čtivé, svižné, za mě tedy naprostá spokojenost.

Gindolfin
Gindolfin
17.09.2023 2 z 5

Nechápu proč jsou všechny moderní detektivky tak stejné. Kulisy: Bohatí jsou zlý a bohatí. Chudí jsou moc chudí, ale není to jejich chyba, je to chyba společnosti. Politici a vysoce postavení policisté jsou zlý a zkorumpovaní. Šéf hlavního hrdiny zcela nepochopitelně hlavního hrdinu neustále kryje. Hlavní hrdina je nejlepší policista na světě, ale stále se ho chce někdo od policie zbavit. Podřízení hlavního hrdiny jsou rasově rozmanití. Nebo tam jsou zastoupeny sexuální menšiny. Ideálně oboje. Tým hlavního hrdiny je hloupý, jeho jediná funkce je adorovat a obdivovat hlavního hrdinu. A hlavní hrdina je vždy psychicky na dně. Měl komplikovaný dětství a do teď se s tím nedokázal vypořádat. Prošel si těžkým traumatem, které způsobila nedostatečně sociálně cítící společnost. Chová se jako idiot, ale stále jí to prochází. A samozřejmě každý osobní vztah je hlavního hrdiny je neuvěřitelně komplikovaný. A spáchané vraždy musí být brutální, nestačí někoho zabít, je nutné ho před smrtí mučit. Šokovat brutalitou. Kde jsou detektivové typů Maigrat, Sherlock nebo C. B. Strike?
Hlavní hrdinku jsem celou knihu neměl rád, autorka na ní vysypala veškeré neštěství světa a je jasné, že v dalších dílech se zhroutí a bude ještě nesnesitelnější. Kniha jako celek je těžký průměr současné literatury.

Terka1975
Terka1975
03.09.2023 5 z 5

Těžko hodnotit vysoce hodnocenou sérii s Kim, začala jsem s prvním případem a postupně se pročtu až do konce, protože Kim je skvělá. Ano, tato kniha se čte sama a je dostatečně napínavá a čtivá, že se přidávám k fandům Kim Stoneové.

Iva095
Iva095
16.08.2023 5 z 5

Crestwood - pět zaměstnanců a jejich tajemství.
O deset let později jsou někteří z nich zavražděni.
Inspektorka Kim Stoneová se svým týmem se snaží přijít na kloub tomu co se před lety stalo.

Kniha mě moc bavila. Příběh byl čtivý, napínavý, s fajn humorem a místy dost nepříjemný. Rozhodně budu v sérii pokračovat.

2509
2509
14.08.2023 5 z 5

Mě tak sedí ty krátké kapitoly. Kim je morous, ale hlavička.