Diabolské hry

Diabolské hry https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324000/bmid_diabolske-hry-ZlY-324000.jpg 5 2179 558

Keď nájdu zohavené a na smrť dobodané telo násilného zločinca, povolajú na miesto činu detektívku Kim Stonovú a jej tím, aby prípad čo najrýchlejšie vyriešili. Pri vyšetrovaní tohto brutálneho činu čoskoro zistia, že nejde o obyčajnú vraždu, ale o čosi oveľa vážnejšie a oveľa zlovestnejšie. Prípad naberá na obrátkach, doslova každý deň sa vynárajú nové, mimoriadne znepokojujúce fakty. Podivuhodná hra sa začína a Kim musí čeliť nemilosrdnému protivníkovi, ktorý sa zabáva vlastnými zvrátenými pokusmi. Zdá sa, že nebezpečný psychopat ju vytrvalo sleduje a pozná všetky jej slabé miesta, a tak každý jej krok môže byť posledný. Začína tušiť, že niečo bude v neporiadku aj s ľuďmi, o ktorých by to nepredpokladala. Lenže zatiaľ nemá v rukách žiadne dôkazy...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Evil Games , 2015


více info...

Přidat komentář

KnihoSny
23.03.2024 5 z 5

Druhej díl s Kim a začíná se mi strašně líbit :D tohle byla fakt jízda jako nečekala jsem to:D mohu doporučit

Dada077
11.03.2024 5 z 5

audiokniha, 10h 24min, číta Jitka Ježková


KatkaK13
19.02.2024 4 z 5

Dobrá detektivka, hodnotím 4/5. Ne vše se točí kolem vražd, ale ukazuje se nám i hlavní hrdinka. Kniha se mi líbí i proto, že se nesnaží zaujmout velkou brutalitou a krveprolitím. Kim a její tým jsou sympaťáci. Těším se na další knihu. Doporučuji přečíst.

allart
04.01.2024 5 z 5

Neviem do akej miery sa dá človek takto psychicky ovplyvniť, aby spáchal zločin, ale ľudská myseľ je veľká neznáma. Námet bol celkom dobrý, napínavý, ľahko sa to čítalo. Som zvedavý ako budú pokračovať osudy hlavnej hrdinky. Za mňa plný počet *

jana1874
16.12.2023 5 z 5

"Svět je nebezpečné místo pro život, ne kvůli lidem, kteří páchají zlo, ale kvůli těm, kteří to vidí a nic nedělají."
.
.
.

Letos objevená autorka. Je to teprve druhá kniha, a obě se mi moc líbily. Tady jsem si nečetla anotaci, takže jsem nevěděla, o čem to bude, tím větším překvapením pro mě příběh byl. Děj mě vtáhl od první strany a nepustil až do konce.

Hned na začátku tolik událostí- zneužívání dětí, zločin za znásilnění, vražda... - které vyžadovaly pozornosti a okamžitě upoutaly.

Tady se odhalily další podrobnosti o Kim Stoneové, jejím životě, povaze. Upřímně se mi líbí. Zažila hodně věcí, které by některé položily, ale snaží se jít dál. Ví, jaká je, zná svou povahu. Věří svým instinktům a následuje je, přestože nikdo jiný tam nic nevidí. Moc se mi líbilo, co udělala pro (Barneyho. U toho jsem byla dojatá.

Vesměs je to detektivka, kde se řeší opravdu těžké věci, a přestože jsem chtěla furt číst, abych věděla, jak to bude dál, tak jsem taky potřebovala po určitém úseku na chvíli přestat, abych to mohla zpracovat a srovnat si sama, co jsme se už dozvěděli.

Autorka zahájila psaní tohoto dílu s cílem představit povahu skutečného psychopata. Manipulace, která se v tomto dílu objevila byla až děsivá.

Moc se těším na další díly série

kurama45
11.12.2023 4 z 5

Wowza, neverím, že som narazila na detektívku/krimi/triler, ktorý ma chytil na začiatku a pustil až na konci, kde neboli hluché miesta a ani postavy neboli hluché a počúvali vlastný mozog.
A vidíte, že sa to dá. Moderné a napínavé čítanie, ale bez mora krvi. Bravissimo, dokonca aj povinná progresívna linka sa objavila iba v cca 10 vetách, a to navyše v poslednej tretine príbehu.
Môj jediný problém teraz je, že mám chuť vyskúšať ďalšie knihy z tejto série...

marci8
16.11.2023 5 z 5

Napínavé, čtivé a nemám, co vytknout.

Han-nah
22.10.2023 5 z 5

Tak další kníha s inspektorkou Kim S. a jejím týmem opět nezklamal. Zde vyšetřuje zločiny brutálního znásilnění a pedofílie. Už ji trochu známe, takže čtenář už něco ví o její minulosti, jak svou bolest a tajemství minulosti dovede mistrně skrývat. Dovíme se o ní něco víc. V tomto díle jí však hrozí velké nebezpečí a stane se teršem sociopatické osoby.
Paraelně je zde její pravý opak. Doktorka psychiatr Alex T. Má plno diplomů, soukromou praxi, dobrou pověst, pomáhá. Špatné ale je, že pomáhá, ale ne svým pacientům, ale pro své účely. Autorka výstižně popsala, jak lze zneužít člověka, který jde s vírou pro pomoc. Mistrná manipulace s lidmi.
A tyto ženy se setkávají. Která nakonec vyhraje?

Tupoun
08.10.2023 5 z 5

Vážení čtenáři. Pokud jste stoprocentně přesvědčeni, že vás se netýká tvrzení, že každý člověk dovede zabít, tak po přečtení knihy Ďábelské hry si vámi nebudu vůbec jistý, vrahouni. Protože kdo potká jistou Alex, byť by jeho zaměstnáním bylo sloužit jako anděl, takovou mrchu si při likvidaci vychutnáte.
Přátelé, toto je psycho zrůda, nad jejímž autorským stvořením by slintal závistí i samotný Mistr Chitchcock. Dokonce i tak naegovaná Kim Stoneová dostala ve svém totálně zdevastovaném psychu pár dobře mířených likvidačních ran. Mám stovky představ, jak pomalu a bolestivě zlikvidovat knižní postavu Alex. Angela Marsons mě dokonale vytočila a tím dokázala, že pro mě je výborná autorka.

mfajmanova
21.09.2023 4 z 5

Sociopatka Alex byla na moje gusto už moc, pasáže s ní se mi nečetly dobře, ale jako celek hodnotím opět kladně. Kim Stone mi začíná přirůstat k srdci čím dál víc a určitě se pustím do dalšího pokračování.

Terka1975
08.09.2023 5 z 5

To bylo psycho, jak já byla nedočkavá, jak si s tím vším Kim poradí. A poradila, akčně, nápaditě. Jak jinak taky na sociopata. Setkání se sociopatem bylo pro mě zajímavým poučením, jak takový člověk může být nebezpečný. Chápu, proč jsou případy Kim Stoneové tak návykové.

Iva095
19.08.2023 5 z 5

Detektiv inspektor Kim Stoneová vs psychopatická psychiatrička Alexandra Thorneová.

Nemám co vytknout. Myslím, že mám před sebou celkem dlouhou sérii kterou si budu rozhodně užívat. Těším se na pokračování.

zanekzoltecu
14.08.2023 4 z 5

Dobrá bichla, fajn se četla jedním dechem. 9/10

Zlajda95
13.08.2023 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a musím říct, že Jitka Ježková to načetla naprosto senzačně. Narozdíl od předešlého dílu, který mi přišel spíše průměrný a moc, spíše nic, si z něj nepamatuju, mě tento díl okamžitě vtáhl do děje a zvláště postava psychoterapeutky mě velice bavila :D

AnnaCZ
11.08.2023 2 z 5

První díl se mi líbil, bohužel druhý už ani ne :-( Musela jsem se nutit, abych knihu vůbec dočetla... Sice hlavní postavy se mi opět líbily, ale tentokrát děj a zápletka nic moc. Možná, že je to tím, že "pachatel" je vlastně známý, jen jde o to, jak mu to dokázat. "Rozuzlení" mě taky moc nenadchlo :-( Nevím, no, asi se zatím do dalších dílů pouštět nebudu.

Miška935
10.08.2023 5 z 5

Nemam slov, kniha je ctiva a velice dobre napsána. I to prostředí je naprosto skvěle.

krevetka79
06.08.2023 5 z 5

Pokračování s Kim Stoneovou se četlo opět skvěle...
Zneužívání dětí bylo děsivé a do toho sociopatem zneužívaní lidé s psychickými problémy .
Za mě opravdu Ďábelské hry v obou případech.
Čtivě napsaná knížka, které znovu nechybí napětí a děsivé chvíle.
Určitě doporučuji a jdu na pokračování.

Iki1
02.08.2023 5 z 5

Kniha mě zaujala od prvních stránek. Líbil se mi napínavý, stupňující se děj, který přináší dostatek napětí. Autorka píše velmi čtivě, takže příběh čtenáře opravdu zaujme, dokáže jemně vykreslit a zesílit momenty strachu a zvyšujícího se napětí. K tomu jednoznačně charakterizuje pozitivní i negativní postavy, většinu charakterizace přidá prostřednictvím děje - tedy jejich skutky. Na druhou stranu autorka dokázala uvolnit napětí pomocí dialogů mezi členy vyšetřovacího týmu, ty jsou velmi hravé.

Evuše
30.07.2023 5 z 5

Kniha je napsána čtivým stylem, a čtenář je od začátku až do konce v napětí. Detektivní zápletka je promyšlená a vrah je velmi dobře vykreslenou postavou. Kim Stoneová je silná a neúnavná hrdinka, která je pro čtenáře skvělým parťákem na cestě za odhalením vraha.

Zde jsou některé z věcí, které se mi na knize líbily:

Napínavý a chytlavý příběh
Skvěle vykreslená atmosféra strachu a napětí
Čtivost a poutavost
Skvěle vykreslené postavy

Aymira
20.05.2023 3 z 5

Přečetla jsem první knihu série, přečetla jsem druhou knihu série a moje pocity jsou stále rozpačité. Myšlenka dobrá, příběhy dobré... ale vyprávění autorky mi přijde takové ploché. Nedokážu se do příběhů emočně položit. Zjistila jsem, že mi i vadí, že se v knihách v podstatě nekoná žádné velké vyšetřování. Vše je jen o náhodě, jaká myšlenka koho zrovna napadne a jakým směrem se bude děj vyvíjet.