Modlitba za mlčení

Modlitba za mlčení https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250628/bmid_modlitba-za-mlceni-Rsm-250628.jpg 4 690 184

V městečku Painters Mill v Ohiu tvoří třetinu obyvatel amišové, pro něž je typický prostý a mírumilovný životní styl bez vymožeností civilizace. Oto větší šok vyvolá, když se na farmě amišské rodiny Plankových najde sedm mrtvých těl. Někdo zavraždil celou rodinu, dcery Annie a Mary byly navíc surově mučeny a pohlavně zneužity. Případ je svěřen náčelnici místní policie Kate Burkholderové...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Pray for Silence , 2010


více info...

Přidat komentář

Lethania
20.01.2024 5 z 5

Tak tohle mě dostalo do kolen. Když už jsem si myslela, že to nemůže být lepší, tak se Linda Castillo překonala. Skutečně mistrně napsaná detektivka, která může konkurovat těm nejlepším. Už si brousím zuby na další díl!

mataj
07.01.2024 5 z 5

Kate musí opět vyřešit velmi komplikovaný případ, při kterém je oběti celá amišská rodina. Při vyšetřování odhalí chladnokrevnost pachatele, který nejdřív svede a posléze zneužije naivní a nezkušenou mladou amišskou dívku. Nicméně jeho identita Kate uniká a při její snaze dopadnout ho, se sama dostane do velkého nebezpečí.


Marcik7
01.09.2023 4 z 5

Vyvraždění sedmičlenné rodiny amišů bylo tedy silné kafe. Trochu mi vadilo časté opakování některých faktů z minulosti Kate, malinko přehnané popisování jejích záchvatů vzteku (vím, je to jen člověk) i odtažitost od Tomassiho (přece s ním spala), prostě toho bylo malinko víc než bylo třeba. Ale jinak zápletka i řešení případu paráda.

Kacatko86
23.08.2023 4 z 5

Opět pěkný thriller. Přiznávám, že bych si ho užila víc, kdybych si mezi prvním a druhým dílem dala pauzu, protože se tam určitě věci opakují a člověk se pak začne chvílemi nudit. Oproti prvnímu dílu mi přišly určitě scény nedotažené.
Na vraha jsem měla od půlky spadeno, přesto mě rozuzlení dostalo a vlastně jsem se trochu spletla

Toňula
21.07.2023 4 z 5

Opět skvělé čtení.. Napětí od začátku do konce, sympatická Kate vyšetřující obzvlášť hrozný zločin, její osobní život se prolíná s profesním, do toho se opět objevuje její partner z předchozího případu..vše dohromady dává velmi zdařilý thriller.

danica6371
20.07.2023 2 z 5

Asi jsem zvyklá na trochu jiný level. Harry Hole, David Raker, Robert Hunter, Kim Stone, Cormorann Strike... ale ještě tomu dám šanci

Airelle
13.07.2023 4 z 5

Nedávno jsem se dostala k této sérii a nemůžu si Případy Kate Burkholderové vynachválit, líbí se mi případy z neobvyklého prostředí, což městečko Painters Mill, kde vedle sebe žijí Amišové a Američané, nepochybně je.

Tentokrát dojde k brutální vraždě sedmičlenné amišské rodiny a na Kate je, aby zjistila, kdo za vraždou stojí. Opravdu musím vyzdvihnout velmi dobře popsanou policejní práci, na 300 stránkách se autorka opravdu věnuje případu a do osobních životů vyšetřovatelů nahlédneme jen okrajově, což je neobvyklé a mě se tenhle styl líbí.

Navíc jsem opravdu do poslední chvíle nevěděla, kdo je vrah a hlavně mě to úplně překvapilo. Takže určitě nevynechám další díly z téhle série.

vekkr
09.06.2023 3 z 5

No thriller.Mám radši psychotriller.Tady jsem už chtěla,ať to mám za sebou.

picris
04.06.2023 3 z 5

Tak bohužel tento díl mne neuchvátil. Četl se svižně a dobře, příběh byl opět napsán zdařile, ale zde mi chybí napětí (pokud pominu předposlední kapitolu) a ta správná chmurná a tíživá atmosféra. Dokonce se mi docela pletli podezřelí, musela jsem se vracet a zjišťovat, kdo byl kdo. S prvním dílem se absolutně nedá porovnávat, ten byl o kalibr výše. A už vůbec nerozumím, jak někdo může napsat, že to málem nedal (vždyť v této knize toho zas tak moc nebylo), thrillery holt nejsou pro bábovky :)

m_martina
08.04.2023 5 z 5

Ani druhý díl nezklamal a hezky se četl. Strašný osud, málem jsem to nedala. Přesto dávám pět hvězd a budu pokračovat.

Petronelka123
17.03.2023 5 z 5

Moje první kniha od Lindy Castillo. Bylo to hodně temné a popisy obětí byly opravdu detailní. Po dočtení jsem si myslela, že už další díly číst nebudu, ale náčelnice Kate Burkholderová si získala moje sympatie a tak jdu na další díl.

Evule *
02.03.2023 5 z 5

Za mě opět skvělá a napínavá kniha. Jsem ráda, že mi zbývá ještě tolik příběhů v této sérii.

PaníLenka
22.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Opět napínavé, originální zápletka, zajímavé prostředí Amišů…. nicméně jednu hvězdu dávám dolů za závěr. Vždycky mě hrozně rozhodí děsně chytře připravená past na pachatele, ze které je pak boj o život hlavní postavy….tohle klišé doufám už v dalších dílech série nenajdu!

Atlantis
06.02.2023 4 z 5

Druhý díl série a já mám pořád ty samé pocity. Castillo píše čtivě, její nápady mě baví, policejní práce je tady krásně vidět. Ale ten hlavní tahák - Amišové, tady děsně leží ladem. Já o nich chci číst víc! Obecně ale spokojenost a i když se do pokračování nepoženu, dám si ho rád.

Janík61
19.01.2023 3 z 5

Moje první kniha od autorky a nelituji. Kniha se četla dobře. Doporučuji.

jprst
29.12.2022 4 z 5

Další povedený příběh, ve kterém se autorce víceméně podařilo udržet laťku nastavenou už v prvním dílu. Tomu napomáhá i jeho hlubší zasazení do amišského prostředí, což zvyšuje jeho zajímavost, pro celou řadu čtenářů jde o prostředí nové, či méně známé. A když se k tomu přidají i docela poutavé popisy poctivé detektivní práce, je tady další díl, jehož četba pro mne nebyla ztrátou času.

uzivatel6305
09.12.2022 5 z 5

Výborné! Tleskám! Detektivka je opravdu drsná, ale je tu všechno, co tam nesmí chybět! Jsem nadšena z autorčina stylu psaní, je to napínavé, díky Amišům zajímavé a navíc se tu rozvíjejí charaktery a vztahy z minulého dílu. Těším se na další a vy se proberte a jděte do ní taky! Přeji hezké počteníčko.

minirock
04.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Výborné, za mě ještě lepší než první díl. Kate, náčelnice policejní stanice v Painters Millu, vyšetřuje sedminásobnou vraždu amišské rodiny. Silná ale plná emocí, vyvolaných svými vlastními démony a neujasněným vztahem k Johnu Tomassetimu, odkrývá Kate tajemství jedné ze zavražděných, patnáctileté amišské dívky Mary která se zamiluje do "angličana", za což krutě zaplatí. Je bezcitně využita ke zvrhlým choutkám svého milence a když hrozí že by vše mohlo být prozrazeno, bez milosti umlčena. Kate s pomocí Maryina deníku odkrývá nerovný vztah vraha a oběti, aby jej nakonec odhalila. Kniha je výborně napsaná, bez hluchého místa a s parádním koncem.

salexice
01.12.2022 4 z 5

mé první setkání s Kate Burkholderovou (první díl bohužel v knihovně chyběl, chápete to? :-)). S amišskou komunitou jsem se již setkala v Prosté pravdě, nicméně tohle byl jiný úhel pohledu. Hlavní hrdinku coby houževnatou, umanutou a milující svou práci jsem si upřímně oblíbila. Byť není vykreslena jednoznačně kladně a nesmrtelně - Kate popíjí ve chvíli, kdy nezvládá stres, plácá se v milostném životě ... je uvěřitelná, lidská. Výborná kniha, chystám se na zbytek série.

princeznaaura
25.11.2022 2 z 5

Tak já to mám tedy zcela naopak, že tuto autorku už ne. Příběh sám o sobě je dobrý, ale ten styl vyprávění mi teda fakt nesedí. Vadilo mně pojmenování policisty Glock, to jsem si vždycky myslela, že mluví o zbrani, co mně také vadilo byly popisky různých míst či osob, občas i nepodstatné, tak nějak jsem se s tím nedokázala ztotožnit, do 1/3 knihy jsem se vysloveně nutila, nějaké části přelítla, protože to bylo o ničem nebo zase naopak příliš detailní popis vraždy celé rodiny.