Ten, který zabil draka

Ten, který zabil draka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218004/bmid_ten-ktery-zabil-draka-218004.jpg 4 53 11

Národ potřebuje svého hrdinu a nově jmenovaná policejní šéfka Anna Holtová zase potřebuje někoho, kdo pro ni „zabije draka“. A kdo by se mohl takového úkolu zhostit lépe než Evert Bäckström – svérázný, avšak geniální vyšetřovatel, antihrdina, který nešetří sarkastickými poznámkami? Kriminální komisař se ujímá mimořádně komplikovaného případu vraždy, v němž se i tentokrát musí plně spolehnout na svůj jedinečný úsudek a intuici. Práva na román se prodala do 23 zemí, televizní a filmová práva koupila společnost 20th Century Fox Television.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Den som dödar draken. En roman om ett brott , 2008


více info...

Přidat komentář

lencin
27.09.2020

Všechno je jinak než se zdá.
(2015)

kalache
26.08.2019 4 z 5

...překlepy jsem také postřehl a některé jsou dokonce úsměvné,tudíž moc neruší...


DominikV
20.06.2017 5 z 5

Dlouho mě nikdo nebavil tak jako právě teď komisař Evert Bäckström. Po ne příliš záživném a těžko zkousnutelném Severském mysteriu jsem s opatrností sáhl nejdříve po Lindě a ihned po ní po Drakovi. V první knize jsem nemohl dlouho komisaři přijít na jméno, ale zde mě doslova odrovnal. Jeho myšlenkové pochody, nadávky a "bäckströmovská superklobása" prostě nemají chybu. Ale ono to není jen vtipné a urážlivé, ono je to i čtivé a hlavně neuvěřitelné napínavé. Skvělé, skvělé, skvělé.

bigben
21.02.2017 3 z 5

Celkem čtecí detektivka, jen mi někdy dělají problém všechna ta severská jména. Rozporuplná hlavní postava, chvílemi poznámky bavily, chvílemi mi přišly neuvěřitelně blbé. Ale případ vyřešil i s docela pro mě nečekaným koncem, takže všechno dobře dopadlo.

Evik30
04.01.2016 3 z 5

Kniha je svým stylem unikát. Detektiv EB, který si nebere žádné servítky příběh neuvěřitelně táhne. Chvílemi leze na nervy, chvílemi byste ho nejraději . . . Jediné co mi v knize dost vadilo byly ty "úžasné" chyby. Vidět to grafik tak ho klepne. Nevím na jakou knihu jsem narazila a jestli i další čtenáři v knize objevili chyby jako já, ale to byl asi jediný zápor této knihy.

Pet007
13.09.2015 3 z 5

Syrová detektivka. Četla jsem na etapy, od knihy se tedy dalo odejít, nevtáhla mne do děje, nepotřebovala jsem vědět hned, kdo je pachatelem. Hlavní hrdina nebyl žádný rytíř bez bázně a hany, ale takoví my lidé prostě jsme a policista je taky jen člověk. Vrah byl odhalen a předpokládám, že snad i potrestán, tak jako v opravdovém světě.

jasmína
08.07.2015 2 z 5

Knihu jsem dočetla, ale byla to druhá tohoto autora, a styl mi nesedí, do další se nepustím :)

Petra28
08.04.2015 5 z 5

Evert Bäckström - jak mě ten chlap lezl na nervy. Mít něco takového ve svém životě, tak vážně nevím. I přesto se mi kniha líbila, dokonce moc líbila. Říkám si, že si autor Everta vyloženě vychutnal :-)

RADOST
27.01.2015 4 z 5

Komisař Evert Bäckström, ješitný zhýralý nadutec, rasista a alkoholik, vyšetřuje několikanásobnou vraždu, spojovanou s dalšími zločiny. Dobrá detektivka, ale především oceňuji autorův styl , popis Evertových nevyslovených myšlenek a suchý humor.

jendoslav
10.01.2015 5 z 5

Propracovanější detektivní zápletka, rychlejší spád, více napětí... Ten, který zabil draka jednoznačně převyšuje předchozí díl série. A pátou hvězdu dávám za neodolatelnou legendu švédské (a vlastně i evropské a světové) policie Everta Bäckströma, která tentokrát svým kritikům pěkně vytře zrak a potvrdí oprávněnost své pověsti...

vnimat_Krasu
28.12.2014 4 z 5

Leif GW Persson je unikát. Píše suchým jazykem, a nevyhýbá se čistokrevným popisovým kapitolám, co až nebezpečně připomínají policejní šanony. A přitom si do svého nebeletristického pojetí jen tak napere hrdinu, co je rasista, hajzl, žere, chlastá, a charakterově se blíží tomu nejhoršímu z dr. House. Detektiv Bäckström tuhle knížku prostě neuvěřitelně táhne, a je dost možná nejzajímavější postavou severské krimi vůbec. A já díky němu, i vtipné zajímavé pointě, odpouštím autorovi jeho místy až chorobnou grafomanii. Drak je prostě lepší, vtipnější a chytřejší, než bych si kdy odvážil pomyslet. Překvápko jako prase!